🍅🐟🐟🍅
Tämä on sellainen kalaruoka mitä teen aina välillä, etenkin silloin kun lähiseudun jättimarketissa on kalaa tarjouksessa. Kala,tuore sellainen, on kallista täällä, mutta pakastekala on hyvä vaihtoehto, ja minulla se on yleensä tilapiaa eli kirjoahventa. Tähän ruokaan käyvät muutkin kalat, tuoreet tai pakasteena, eikä niiden tarvitse olla kalafileinä, kuten minulla.
Kalaa herkullisessa tomaattikastikkeessa
- 300-400 gr kalaa,fileinä tai paloina (minulla oli tilapiaa)
- 1 .5 rkl oliiviöljyä
- 4 valkosipulin kynttä
- 1 vihreä chili
- 3 kaltattua tomaattia
- 7 dl valmista tomaattikastiketta
- mausteita:1 tl paprikaa,1/2 tl chilihiutaleita, 1 tl yrttimaustetta
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
Tein tämän niin että ensin paloittelin kaltatut tomaatit , minkä jälkeen lämmitin öljyä kattilassa. Tomaattipaloja kuullotetaan öljyssä , kunnes ne ovat pehmenneet.
Seuraavaksi lisäsin pieneksi paloitellut valkosipulit ja vihreän chilin sekä.mausteet. Seosta paistetaan keskilämmöllä 6-7 minuutin ajan.
Kun seos oli paistunut ,lisäsin tomaattikastikkeen. Käytin kotitekoista tomaattikastikettani,mutta tähän voisi käyttää myös kaupan valmista tomaattikastiketta. Kastikkeen annetaan poreilla kannen alla noin 7-8 minuutin ajan ,miedolla lämmöllä . Tämän jälkeen kannattaa maistaa kastiketta, ja lisätä mausteita/ suolaa tarpeen mukaan.
Seuraavaksi lisätään kala, kattila peitetään kannella,ja kalapadan annetaan kiehua noin 10.minuutin ajan, (riippuen kalasta) kunnes kala on kypsää.
Valmista on..
Koska pidän pikantista ruuasta, tähän tuli sekä tuoretta vihreää chiliä että chilihiutaleita, jotka voi jättää pois jos ei tykkää hieman tulisesta ruuasta.