Tein viime viikolla todella herkullisen makaroonivuoan, joka syntyi melkein vahingossa, sillä tarkoitus oli valmistaa vihanneksia (munakoisoa, kesäkurpitsaa ym. ) antipastityyliin, mutta loppujen lopuksi kasvikset päätyivätkin tähän pastavuokaan. Lähiseudun jättimarketissa De Cecco-pastat olivat tarjouksessa, ja mukana tuli pieni reseptivihkonen, josta otin chili-valkosipuli-sardelliseoksen ohjeen, ja yhdistin muihin aineksiin. Kasvikset kuten munakoison ja kesäkurpitsan voi valmistaa etukäteen, mikä lyhentää valmistusaikaa. Kaikenkaikkiaan herkullinen pastavuoka!
Välimerellinen makaroonivuoka
- 250 gr lyhyttä pastaa , kuten penne-pastaa jota itse käytin
- 8 dl tomaattikastiketta, joko kaupan valmista tai itse tehtynä
- 1 kesäkurpitsa, kuutioituna
- 1 munakoiso, kuutioituna
- 1 punainen paprika, kuutioituna
- 1 vihreä chili paloiteltuna
- 3 tomaattia paloiteltuna
- 3 valkosipulin kynttä, pieneksi paloiteltuna
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 80 gr fetajuustoa, muruina
- 5 sardellifilettä
- 1 purkki tonnikalaa, valutettuna
- ripaus mustapippuria, 2 tl paprikaa, 2 tl yrttimaustetta
- päälle parmesaaniraastetta tai Grana Padano-raastetta
Käytin itse tehtyä tomaattikastiketta, jonka pohjana oli Muttin tomaattimurskaa, ja lisäksi tomaattia ,punaista paprikaa, valkosipulia, yrttimaustetta, ripaus sokeria, pieni tilkka balsamietikkaa, suolaa, paprikaa ja hieman oliiviöljyä. Lopuksi surautin kastikkeen sileäksi sauvasekoittimella.
Olin paistanut kesäkurpitsakuutiot edellisenä päivänä, joten lisäsin ne vasta lopussa.Aloitin paahtamalla munakoisokuutioita pienessä öljytilkassa, keskikuumalla pannulla, kunnes kuutiot pehmenivät ja saivat hieman väriä. (nyt lisätään kesäkurpitsakuutiot, jollei niitä ole valmistettu etukäteen )
Tämän jälkeen lisäsin paprikakuutiot, paistoin seosta muutaman minuutin ajan välillä sekoittaen, ja lisäsin tämän jälkeen paloitellut tomaatit sekä mausteet. Itse lisään mausteita aika suuria määriä. Annoin seoksen kypsyä pienimmällä lämmöllä, ja sillä välin toisessa pannussa lämmitetään 2 rkl oliiviöljyä , johon lisätään vihreä chili, valkosipuli sekä sardellifileet. Seosta paistellaan kunnes valkosipuli saanut hieman väriä. Chili-valkosipuli-sardelliseos lisätään vihannesseoksen joukkoon, ja pannuun lisätään myös purkillinen tonnikalaa, josta öljy tai vesi on valutettu pois. Lopuksi pannuun kaadetaan valmis tomaattikastike.
Tomaattikastikeseos vihanneksineen ym. kaadetaan reunalliseen uuniastiaan, lisätään pasta (ei keitettynä) sekä fetamurut, ja seosta sekoitellaan hyvin. Päälle ripottelin vielä hieman fetamuruja. Astia peitetään foliolla , ja makaroonivuokaa kypsennetään 180 C asteessa 25 minuutin ajan, jonka jälkeen folio poistetaan, päälle lisätään parmesaania (minulla oli Grana Padanoa) ja vuokaa kypsennetään vielä vajaa 15 minuutin ajan.
Ai että oli hyvää:)