Tein herkullisen ja helppotekoisen vihannespaistoksen, ja sitä tehdessä myös kuvasin tekoprosessista videon, joka ei kyllä ole mikään hyvä video sillä yhdellä kädellä pidin puhelinta ja yritin kuvata, ja toisella kädellä kokkasin, aika alkeellista touhua siis🤣
Yritin ladata videon, tai 2 yhdistettyä videota tähän postaukseen, mutta se ei onnistunut, joten oli pakko ladata se tänne YouTube-videona, joka tuli pienenä tähän postaukseen, koska en onnistunut kännykällä saamaan siitä leveämmän kokoista, mikä onnistuu tietokoneella.
Helppo vihannespaistos
- erilaisia kasviksia pilkottuna (minulla oli sipulia, porkkanaa, kesäkurpitsaa, vihreää chiliä (ilman siemeniä)sekä kirsikkatomaatteja
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa maun mukaan
- erilaisia mausteita kuten mustapippuria, paprikaa, yrttimaustetta ym.
- 3 kananmunaa
- 300 gr raejuustoa
- 3-4 rkl vehnäjauhoa
- tilkka vettä
Aloitin käsittelemällä kasvikset: raastoin ison kesäkurpitsan karkeaksi raasteeksi, josta puristin pois liiat nesteet. Pilkoin sipulin, vihreän chilin ja kirsikkatomaatit. Raastoin myös porkkanan. Lämmitin 1 rkl oliiviöljyä pannulla, ja freesasin siinä vihanneksia, kunnes ne olivat pehmentyneet.
Vispasin kananmunat, raejuuston, jauhon ja mausteet tasaiseksi seokseksi, jota ohensin hieman vesitilkalla.Kuten mainitsen tuolla videolla, raejuuston avulla paistoksesta tulee tosi hyvää, mutta siihen voi myös lisätä muuta juustoa.
Jäähtyneet kasvikset ja muna-raejuustoseos yhdistetään, ja kaadetaan oliiviöljyllä voideltuun uunivuokaan. Minulla ei ole vielä uunia(joka hajosi..) joten tein tämän hellalla, kaksipuolisessa pannussani, mutta alkuviikolla tein saman paistoksen tuttavan uunissa(josta unohdin ottaa kuvan...)ja se paistui 180 asteessa hiemsn yli puoli tuntia, kunnes paistoksen pinta oli saanut kauniisti väriä.