Nämä kesäkurpitsaruudut tein muutama viikko sitten, ja näistä tuli tosi hyviä. Olen ollut uuniton jo muutamia viikkoja, ja tein tämän pannulla, ilman uunia. Minulta hajosi samoihin aikoihin sekä uuni, jääkaappi ja tietokone, joten uuni saa hieman odotella sillä jääkaappi oli tärkein noista, eikä kaikkia voi kerralla hankkia. Olin myös utelias näkemään miten tällainen ruoka onnistuu ilman uunia..
Kesäkurpitsaruudut
- 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
- 2 kesäsipulin vihreät osat
- 4 kananmunaa
- 3 tl seesamiöljyä
- 1 tl tummaa sokeria
- 1/2 rkl soijakastiketta
- ripaus chilijauhetta
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 2 5 rkl Maizenaa
- 2.5 rkl vettä
- 2 rkl raejuustoa
- muutama tl seesaminsiemeniä
Leikkasin kuorijalla leveitä suikaleita kesäkurpitsoista, mutta niin että se pehmeämpi keskiosa, jossa siemenet, jää käyttämättä.
Sekoitin kananmunat, soijakastkkeen, sokerin, seesamiöljyn, chilin, leivinjauheen ja raejuuston tasaiseksi seokseksi. Sekoitin erikseen Maizenan vedessä, ja lisäsin sen kananmunaseokseen.
Minulla on kaksipuolinen paistinpannu (näkyy hieman kuvassa) jossa yhdistyvät kaksi paistinpannua, jonka avulla sen voi kääntää helposti niin että molemmat puolet saavat väriä.
Sivelin pannujen pohjille ja sivuille seesamiöljyä. Latelin kerroksen kesäkurpitsasuikaleita, ja päälle jonkun verran kevätsipulin vihreästä osasta leikattuja renkaita. Päälle kananmunaseosta, ja kerroksia laitetaan niin paljon kuin mahtuu. Tuo kaksipuolisen pannuni sivut ovat aika matalia, ja siihen mahtui 4 kerrosta. Päälle loput kananmunaseoksesta, ja ripottelin pinnalle seesaminsiemeniä. Kaksinkertaisella pannullani (minimi hellalämpö) kypsymiseen kului vajaa 20 minuuttia per puoli, mutta jos olisin tehnyt tämän uunissa, paistolämpötila olisi 180 astetta, ja paistoaika 40-45 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on saanut väriä. Paljon hienompi versio tällaisesta paistoksesta on joku aika sitten tehty Epätrendikkäässä Ruokablogissa
No nam mitä paistosta. Sitä tulee kyllä kekseliääksi, kun joutuu vähän soveltamaan valmistustapoja...hyvä sinä! Ihanaa viikkoa sinulle Jael <3
VastaaPoistaOuti:Kiitos❤️Joo todellakin on pitänyt viime aikoina soveltaa nyt kun ei uunia eikä tietokonettakaan, mutta kaukkeen tottuu. Oikein ihanaa torstaita sinulle
PoistaDet ser så gott ut! Ha en fin dag!
VastaaPoistaKatarina:Tack, blev nog gott, trots att inte gjort i ugnen. Ha en fin dag du också❤️
PoistaNäyttää tosi hyvältä! Mistä saa kaksipuolisen paistinpannun? En ole ikinä kuullutkaan;)
VastaaPoistaAnna:Kiitos❤️Täältä olen ostanut pannun, ovat täällå suosittuja, mutta esim. Amazonin kaupassa tällainen:
Poistahttps://www.amazon.com/Double-sided-Frying-Pan-Non-stick-clean-Design/dp/B08KSRW7SG
Kiitos vinkistä! Suomesta ei noita tosiaan saa, ja Ruotsista olisi 130e....
PoistaOhoh,aika kallis tuo Ruotsin hinta..AliExpressistä ehkä löytyisi edullisesti
PoistaTosi herkullisen näköinen ja kuuloinen ohje. Käytätkö nuo kesäkurpitsan keskustat keittoihin tms?
VastaaPoistaMarke:Kiitos💚Vähän riippuu mitä teen mutta useimmiten se keskiosa päätyy johonkin wokkiruokaan
Poista