Blogini lukijat ovat varmaankin huomanneet että seesamitahnalla eli tahinilla on tärkeä osa keittiössäni. Vuosikausia olen lisännyt sitä esimerkiksi nuudelisalaatteihin, ja blogistakin taitaa löytyä joku sellainen ohje, mutta joku aika sitten näin jonkun täkäläisen videon missä vierailtiin Shanghaissa, ja käytiin syömässä Ma Jiang Mian -eli seesaminoodeleita. Sitähän oli pakko tehdä , ja tämä on maailman helpoin ja niin superherkullinen noodeliohje. Noodeleina voi käyttää lempinoodeleitaan: tein sitä kerran tavallisilla noodeleilla (vasemmalla ) ja toisen kerran lempinoodeleillani sobanoodeleilla.
Ma Jian Mian (麻酱面) seesaminoodelit
- pakkaus noodeleita
- 2 rkl tahinia
- 2 rkl maapähkinävoita (sokeritonta)
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl seesamiöljyä
- vettä tarpeen mukaan
- 1.5 rkl riisietikkaa (muukin etikka on ok)
- 1 tl sokeria
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1 tl valkosipulimurskaa
- 1 rkl chiliöljyä
- 1 kevätsipulin varsi
Monessa seesaminoodeliohjeessa ei lisätä inkivääriä ja valkosipulia, mutta ne lisäävät niin paljon makua .
Keitä nuudelit ohjeiden mukaan. Laita noodelit siivilään, ja lisää niihin seesamiöljy.
Sekoita kastike kaikista muista aineksista paitsi chiliöljystä. Parhaiten tämä onnistuu sauvasekoittimella tai monitoimikoneella. Lisää vettä sen verran että kastike on paksuhkoa ja kermamaista.
Leikkaa kevätsipuli palasiksi.
Sekoita kastike noodeleitten joukkoon. Ripottele päälle chiliöljyä ( minulla oli kotitekoista Chiu Chow-chiliöljytahnaa, jota tungen lähes joka paikkaan;D)
Nauti noodelit huoneenlämpöisenä.
Tämä on niin hyvää:) Sobanoodeleihin laitoin liikaa kastiketta, ja siitä tuli ruma annos, mutta se oli niin hyvää:)
Lela, georgialainen leipomo-ravintola Carmel-torilla. Tämä näytti niin houkuttelevalta: kiva värimaailma ja takana ikkunan takaa näkyy itse miten hatsapurit ja muut leivonnaiset valmistuvat. Torilla yhä useammat kokit ovat perustaneet pieniä ruokapaikkoja, sillä torilta saa kaikki ainekset, ja takuulla tuoreena.