Alkuviikosta iski paha flunssa päälle ja muutaman päivän olin tosi huonokuntoinen mutta eilen ajattelin että voisin mennä ammattilaisten ruokamessuille,johon olin saanut kutsun, flunssasta huolimatta, Ei ehkä ollut ihan fiksu päätös sillä tulin kotiin kahta kipeämpänä ja tämän viikonlopun pyhitän täysin paranemiselle. Tänään tosin tuntuu että parempaan päin ollaan menossa flunssan kanssa. Messuilla maistoin taatelituotteiden osastolla taatelilla maustettua linssikeittoa,joka oli hyvää ja lämmittävää : taateli keitossa antoi kivan makuvivahteen ja hieman makeutta suolaisuuden ohella.Tänään tuntui että jaksaisin tehdä keittoa ja teinkin oman versioni linssikeitosta sillä en saanut ohjetta taateliyrityksen keittoon,mutta he käyttivät keitossa taatelisiirappia kun taas minä käytin kokonaisia ja liotettuja taateleita.
Linssikeitto with a twist
- 3,5 dl liotettuja vihreitä linssejä
- 8 taatelia,liotettuna+ liotusvesi
- 2 suurehkoa sipulia
- 2 varsisellerin vartta
- 1 porkkana
- 2 tomaattia
- 1 punainen paprika
- 1 vihreä chilipippuri josta siemenet poistettu
- 3 valkosipulin kynttä
- 3 rkl öljyä (käytin saamaani Bonredin punaista palmuöljyä)
- 3 tl jeeraa eli juustokuminaa
- 3 tl kuivattua timjamia
- 1 tl mustapippuria
- 3-4 litraa vettä
- soijakastiketta maun mukaan
Linssit laitetaan likoamaan veteen muutama tunti ennen muiden ainesten käsittelyä.Kaikki vihannekset pilkotaan pieniksi kuutioiksi.Taateleista poistetaan kuoret ja nekin pilkotaan pieniksi kuutioiksi. Kattilassa lämmitetään öljy,ja siinä ruskistetaan ensin sipulit,jotka muuten saivat kivasti väriä punaisesta palmuöljystä. Sen jälkeen lisätään taatelit,paistetaan muutama minuutti,lisätään porkkanakuutiot ja taas paistetaan muutama minuutti ,minkä jälkeen lisätään paprikakuutiot,sellerikuutiot,chilikuutiot,tomaattikuutiot sekä valkosipuli. Niiden annetaan paistua muutama minuutti.
Linssit lisätään vasta lopuksi ,samoin kuin mausteet,taatelien liotusvesi ja vesi. Sopan annetaan kiehua kiehumispisteeseen ,jonka jälkeen lämpö alennetaan lähes minimiin,kattila peitetään kannella ja keiton annetaan hiljaa poreilla liedellä noin tunti tai kunnes kaikki ainekset ovat kunnolla pehmenneet.Nyt lisätään soijakastike. En laittanut määrää koska itse suosin vähäsuolaista versiota ja parasta on tuossa vaiheessa maistella keittoa ja lisätä soijakastiketta maun mukaan.Keittoa keitetään vielä joku minuutti ilman kantta minkä jälkeen kattila otetaan liedeltä. Soseutin osan keitosta sauvasekoittimella mutten kuitenkaan halunnut kokonaan soseuttaa keittoa. Tämä oli hyvää ja toivottavasti auttaa flunssaa vastaan;D
Israfood-messut ovat ammattilaisten vuotuiset ruokamessut,ja siihen kuuluvat myös konditoria-alan messut ,hotellialan messut sekä kaikki mikä liittyy tuotteiden pakkaamiseen sekä suurkeittiö/ravintolalaitteisiin. En ottanut siellä kuin muutaman kuvan koska olo oli vähän hutera...
Hammerschlagin osastolla oli uusia kotileipureita helpottavia tuotteita.Onhan nuo käteviä mutta ainakin itse teen tuollaiset mieluummin ihan alusta saakka.Näihin tuotteisiin lisätään vain vesi ja hups niin pian ovat macaronsit valmiita....
Osastolla oleva pupukakku oli kyllä tosi hieno!
Jauhomyllyn osastolla sain kuvassa näkyvän purkin ja sen sisällä olevan ruisjauhopussin tältä mukavalta mieheltä. Itse asiassa purkeissa oli kilon paketti munkkeihin sopivaa jauhoa sillä pian täällä vietetään Hanukka-juhlaa,johon munkit kuuluvat olennaisesti,mutta satuimme keskustelemaan ruisjauhoista ja mies kävikin hakemassa minulle ruisjauhopaketin takahuoneesta:)
Maistoin jälkiruokaa osastolla joka valmistaa aineksia jälkiruokiin suurkeittiöille.
Halvaa oli parillakin osastolla
Lisää halvaa ja tahiniakin;samaa jota yleensä ostan ja jota Helsingissä myydään Zaafranin kaupassa Helsingin Malminkadulla.
Toisen yrityksen kotileipurien hommia helpottavia tuotteita...
Miki Delicatessenin valmissalaatteja.
El Nakhlehin osastolla nautin pienen kupillisen hyvää arabialaista/turkkilaista kahvia.
Mutta paras näkemäni juttu tuolla messuilla oli ravintola/suurkeittiölaitteiden puolella näkemäni sveitsiläisen Brunner Anliker -yrityksen ravintoloille ym. tarkoitettu vihannesleikkuri,joka hetkessä teki vaikka minkälaisia muotoja vihanneksista. Aika hieno!