Äskettäin kun täällä vietettiin Savuot-juhlaa (jota kutsun juustokakkujuhlaksi;D) ei voinut välttyä juustokakkutulvalta: niitä näkyi joka puolella. Koska myös juustokakkujen ainekset olivat tarjouksessa, oli ihan pakko leipoa jonkinlainen juustokakku. Tein pienet limetíllä maustetut juustokakkuleivokset , jotka vein tutulle naapurille, ja hänen tyttärelleen. Nämä juustokakkuset olivat gluteenittomia koska naapurin tytär välttää gluteenia. Juustokakkusista tuli hurjan herkullisia; ehkä sen vuoksi että niihin tuli mascarponea, mikä antoi juustokakkusille ihanan täyteläisen rakenteen.
Mascarponejuustokakkuleivokset
Pohja:
- 2 .5 dl kookoshiutaleita
- 2.5 dl mantelijauhoa
- ½ dl tomusokeria
- 30 gr voita sulatettuna
- 1 rkl riisijauhoa
- 1 rkl perunajauhoa
Täyte:
- 375 gr mascarponejuustoa (sitä on helppo tehdä itsekin, omassani oli kotitekoista)
- 180 gr tuorejuustoa (mahdollisimman kevyttä, omassani oli rasvapitoisuus 12%)
- 5 rkl rahkaa
- 4 kananmunaa
- 2 rkl Maizenaa
- 1 limetin kuoriraaste + 3,5 rkl limetinmehua
- 3 dl sokeria
Pohja: Pohja voi näissä olla mikä tahansa, vaikka kekseistä ja voista tehtyä, mutta laitoin yllä olevan kehittämäni gluteenittoman pohjan. Jauhoin ensin kookoshiutaleita , mantelijauhoa sekä sokeria monitoimikoneessa, minkä jälkeen lisäsin sulan voin, riisi-sekä perunajauhon. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, voi siihen lisätä muutaman tipan vettä. Neliskulmaisen leivinvuoan pohjalle ( leivinvuoka vuorataan voidellulla leivinpaperilla) taputellaan pohjataikinaa tasaiseksi kerrokseksi. Taikinapohjaa paistetaan 175 C lämmössä noin 12 minuutin ajan.
Täyte: Kaikki täytteen ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa/ sauvasekoittimella. Leivinvuoka kääritään folioon, ja täyte kaadetaan esipaistetun pohjan päälle. Leivinvuoka asetellaan reunalliseen , suurempaan uuniastiaan, joka täytetään vedellä niin että vettä ulottuu leivinvuoan puoliväliin, Juustokakkua paistetaan 55-60 minuutin ajan, 160 C lämmössä. Juustokakun annetaan jähmettyä ennenkuin se poistetaan suuremmasta , vedellä täytetystä astiasta, ja laitetaan sen jälkeen jääkaappiin jähmettymään; mieluiten seuraavaan päivään saakka.
Juustokakku leikataan palasiksi/ leivoksiksi vasta kun se on kunnolla jähmettynyt . Pursottelin päälle mascarponen ja valkosuklaan sekoitusta, johon olin lisännyt hieman vihreää elintarvikeväriä. Naapurin mielestä nämä olivat sairaan hyviä:)
Ihania juustokakkuja näki tosiaankin ennen pyhää joka paikassa, Nämä Boutique Centralin pikku juustokakut olivat tosi nättejä:)