Sivut

torstai 31. toukokuuta 2018

Mascarponejuustokakkuleivokset

Äskettäin  kun täällä vietettiin Savuot-juhlaa (jota kutsun juustokakkujuhlaksi;D) ei voinut välttyä juustokakkutulvalta: niitä näkyi joka puolella.  Koska myös juustokakkujen ainekset  olivat tarjouksessa,  oli ihan pakko leipoa jonkinlainen juustokakku.  Tein  pienet  limetíllä maustetut juustokakkuleivokset ,   jotka vein  tutulle naapurille, ja hänen tyttärelleen.  Nämä juustokakkuset olivat gluteenittomia  koska naapurin tytär välttää gluteenia.  Juustokakkusista tuli hurjan herkullisia; ehkä  sen vuoksi että niihin tuli  mascarponea, mikä antoi juustokakkusille  ihanan täyteläisen rakenteen.  

Mascarponejuustokakkuleivokset
Pohja: 
  • 2 .5 dl kookoshiutaleita
  • 2.5 dl mantelijauhoa
  • ½ dl tomusokeria
  • 30 gr voita sulatettuna
  • 1 rkl riisijauhoa
  • 1 rkl perunajauhoa
Täyte:
  • 375 gr mascarponejuustoa (sitä on helppo tehdä itsekin, omassani oli kotitekoista)
  • 180 gr tuorejuustoa (mahdollisimman kevyttä,  omassani oli rasvapitoisuus 12%)
  • 5 rkl  rahkaa
  • 4 kananmunaa
  • 2 rkl Maizenaa
  • 1 limetin kuoriraaste + 3,5 rkl limetinmehua
  • 3 dl sokeria
Pohja: Pohja voi näissä olla mikä tahansa, vaikka kekseistä ja voista tehtyä, mutta laitoin yllä olevan kehittämäni gluteenittoman pohjan.  Jauhoin ensin kookoshiutaleita , mantelijauhoa sekä  sokeria monitoimikoneessa, minkä jälkeen lisäsin sulan voin,  riisi-sekä perunajauhon. Jos taikina tuntuu liian kuivalta,  voi siihen lisätä muutaman tipan vettä.  Neliskulmaisen leivinvuoan pohjalle ( leivinvuoka vuorataan  voidellulla leivinpaperilla)  taputellaan pohjataikinaa tasaiseksi kerrokseksi.  Taikinapohjaa paistetaan 175 C lämmössä noin 12 minuutin ajan.

Täyte:  Kaikki täytteen ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi tehosekoittimessa/ sauvasekoittimella.  Leivinvuoka kääritään folioon,  ja täyte kaadetaan  esipaistetun  pohjan päälle.  Leivinvuoka asetellaan reunalliseen , suurempaan uuniastiaan, joka täytetään vedellä niin että vettä ulottuu leivinvuoan puoliväliin,  Juustokakkua paistetaan  55-60 minuutin ajan,  160 C lämmössä.   Juustokakun annetaan jähmettyä ennenkuin  se poistetaan suuremmasta , vedellä täytetystä astiasta, ja   laitetaan sen jälkeen jääkaappiin jähmettymään;   mieluiten seuraavaan päivään saakka. 
Juustokakku leikataan palasiksi/ leivoksiksi  vasta kun se on kunnolla jähmettynyt .  Pursottelin päälle  mascarponen ja valkosuklaan sekoitusta,  johon olin lisännyt hieman vihreää elintarvikeväriä. Naapurin mielestä nämä olivat sairaan hyviä:)

Ihania juustokakkuja näki tosiaankin ennen pyhää joka paikassa,  Nämä Boutique Centralin pikku juustokakut olivat tosi nättejä:)

lauantai 26. toukokuuta 2018

JustVege revisited

Äskeisellä Suomen  reissulla kävin lounaalla   Kallion Vaasankadun JustVege-ravintolassa.  Olen aiemminkin käynyt täällä, ja joitakin vuosia sitten  kirjoittanutkin tästä paikasta, mutta vuoden alussa JustVege remontoitiin,  ja olin utelias näkemään paikan uuden ilmeen. JustVegessä tarjoillaan Lähi-itä & Välimeri- painotteista  kasvisruokaa.
JustVegellä on ulkona terassilla muutamia pöytiä, ja sisällä löytyy sekä pöytä-tuoliryhmiä että baarimaisia istumatiloja.   Uusi vihreä ilme on selkeä ja pirteä. Seinällä lukee että  JustVegessä on lounastarjous,   johon kuuluu keitto + kasvispihvi/ seitankebab tai kasvisburgeri.  
Tilaan itselleni JustVegen  meze-lautasen,  jossa  on vähän kaikkea: falafelpyöryköitä,  matbuhaa, hummusta, tahinia,  kikherneitä,   munakoisosalaattia,  bulgursalaattia ja tzatsikia.  Minulla on mihin verrata , ja totean että sekä salaatit että juuri tehdyt falafelit ovat todella hyviä. Falafelit ovat hyviä vain jos ne on paistettu juuri ennen tarjoilua,  ja JustVegen falafelit ovat todellakin aivan tuoreita; olen edelleenkin sitä mieltä että täältä saa Helsingin parhaat falafelit.   Salaatit ja tahnat ovat tuoreita ja maukkaita. Tzatsikin olisin ehkä jättänyt pois tästä annoksesta, mutta ei se toisaalta tuolla häirinnytkään.  Annoksen esillepano on muuttunut sitten viime vierailuni,  ja on nyt paljon paremman ja houkuttelevamman näköinen. Tällä videolla näkyy miten falafelit valmistuvat JustVegessä 😍
JustVegen hummus on kermaisen sileä,  ja hummuksen päällä on karamellisoitua  sipulia, yrttejä,  chilitahnaa ja matbuhaa.   Todella hyvää:)
Tämä oli mielenkiintoinen annos:  kasvisnyhtölihaa barbeque -mausteilla.  Kastike oli todella  hyvää ,ja  "nyhtölihan " rakenne lihamainen.  En olisi millään arvannut että se on valmistettu jakkihedelmästäJakkihedelmän käyttö lihankorvikkeena olikin minulle ihan uusi juttu. Tämä annos tarjoiltiin vihreän salaatin,  riisin , matbuhan ja tzatsikin kanssa.  Iso osa JustVegen annoksista on vegaanisia, mutta joissain annoksissa  on maitotuotteita tai kananmunaa.  Ruokalistassa on erikseen  jaoteltu kasvisruoka ja vegaaniruoka.
Tässä on Zeev,  JustVegen iloinen omistaja.  Zeev on paitsi ravintoloitsija myös  graafikko ja  taiteilija,  ja paikan uusi ilme on kokonaan hänen suunnittelemansa .
JustVegessä panen merkille uudet yksityiskohdat,  kuten viherseinän.
JustVegeen on helppo tulla , sillä se sijaitsee lähellä Sörnäisten metroasemaa:) JustVege  löytyy myös  Vantaan Myyrmanista, mutta  siellä ruokalistalta löytyy  myös lihaa.

JustVege
Vaasankatu 15, Helsinki

Lounas oli JustVegen tarjoama

tiistai 22. toukokuuta 2018

Parsaherkkua uunissa

Täälläpäin parsaa on saatavilla lähes koko vuoden,  ja ehkä sen vuoksi sitä tulee harvemmin käytettyä .Mutta kun näin ruokahallissa suuren ja kauniin nipun nuorta parsaa, en voinut vastustaa , ja ostin nipun.   Nippu oli niin suuri että käytin tähän  uunissa kypsytettyyn parsaherkkuun  vain osan nipusta.
Kamerani on monta vuotta palveltuaan hieman väsähtänyt, ja olen ollut sillä ottamiini kuviin turhautunut jo jonkin aikaa.  Sen vuoksi onkin  mahtavaa  että tällä  uudella Huawei Mate 10 Lite-puhelimellani saan otettua hyvälaatuisia kuvia, eli  nämä parsakuvat on kuvattu kännykällä.  Hyvien kameraominaisuuksien lisäksi tässä puhelimessa on ominaisuuksia joita en ole löytänyt aiemmista puhelimistani, kuten hyvä ja kestävä akku. Löysin kännykästä myös mielenkiintoisen kaksoissovelluksen, eli jos omistaa vaikka kaksi eri WhatsApp -tai Facebook-tiliä, niin tämän sovelluksen avulla voi kirjautua kahdella eri tilillä.  Toinen hyvä ominaisuus tässä kännykässä on sovelluksen lukitus, joka mahdolistaa tärkeiden tiedostojen lukituksen,  jos ei halua  muiden pääsevän niihin; esim. jos puhelin on jollain muulla käytössä, Keskihintaluokan puhelimeksi tämä puhelin on varustettu hyvillä ominaisuuksilla.

Parsaherkkua uunissa
  • nippu nuorta vihreää parsaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2,5 rkl parmesaaniraastetta
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 rkl sitruunamehua
Napsauta pois parsojen kovat varsiosat. Laita parsat laakeaan astiaan uuniastiaan  ja kaada päälle oliiviöljyä.  Sekoita parsaa niin että öljyä sekoittuu niiden pintaan. Ripottele parsan päälle parmesaaniraastetta, valkosipulimurskaa, ripaus suolaa (vain ripaus, koska parmesanissa on suolaisuutta) ja mustapippuria. Kypsytä parsaa  225 C asteen lämmössä noin 12 -15 minuuttia , kunnes juusto on sulanut ja parsa hieman pehmentynyt. Kaada sitruunamehua uunilämpimän parsan päälle, ja  raasta hiema lisää parmesaania parsan päälle. Ohje (video) löytyy täältä.
 Hyvää oli:)

keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Pohjaton parsakaalipiirakka, vai onko se kakku?

Tulevan sunnuntain  Shavuot -juhlan alla ovat juustot ja juustokakut joka puolella esillä: ne kuuluvat tähän pyhään ,  ja suolaisten ja makeiden juustoisten herkkujen ainekset ovat tarjouksessa joka puolella. Joten ei ihme että teki mieli tehdä jotain missä on juustoa, ja suolaisena tällä kertaa.  En osannut oikein päättää onko tämä  piirakka vai kakku:  tässä ei ollut piirakkapohjaa mutta se oli korkea ja kiinteä. Ehkä kakku olisi parempi sana tälle?  Piirakka/kakku oli täynnä parsakaalia, ja miellyttävän rakenteen sille antoi kikhernejauho, eli tämä piirakka/kakku on gluteeniton. 

Shavuot-juhla on nyt sunnuntaina, eli samana päivänä kuin helluntai, joka alkuperältään liittyy myös shavuot-juhlaan.

Pohjaton parsakaalipiirakka, tai kenties parsakaalikakku
  • noin 300 gr parsakaalia, joko tuoreena tai pakasteena
  • 1 keskikokoinen sipuli,pilkottuna
  • 1.5 rkl öljyä paistamiseen
  • 3 kananmunaa
  • ½ dk vettä
  • 1 tl paprikajauhetta,  1 tl  yrttimaustetta , ripaus mustapippuria (tai mausteita maun mukaan)
  • 150 gr juustoraastetta
  • 2 rkl raejuustoa
  • 3.5 rkl kikhernejauhoa
Jos käytät tuoretta parsakaalia,  pehmennä se ensin laittamalla  parsakaalipalat kulhoon, ja kaatamalla päälle kiehuvaa vettä. Parsakaalin annetaan pehmetä kuumassa vedessä kunnes vesi hieman jäähtyy, jonka jälkeen  parsakaali siivilöidään.  Muistaakseni pakasteparsakaali on esikypsytettyä , joten tämän vaiheen voi silloin jättää pois.  Parsakaalin kukinnot ja varret pilkotaan pienemmiksi palasiksi.

Sipulia kuullotetaan pannulla kunnes se hieman ruskistuu, minä jälkeen sipuli sekoitetaan parsakaalin kanssa.  Kananmunat ja vesi vatkataan erillisessä kulhossa,  lisätään mausteet ja kikhernejauhe, ja sekoitetaan kunnes seos on tasaista.  Juustoraaste ja raejuusto   sekoitetaan munaseokseen.  Tämän jälkeen yhdistetään juustomunaseos  ja parsakaalisipuliseos. 
Paistoin piirakan/kakun uunivuoassa,  mutta päällystin vuoan leivinpaperilla, ja öljysin paperin pinnat kevyesti.  Paistoin piiirakkaa /kakkua  200 C lämmössä  noin 40 minuuttia, kunnes pinta oli ruskistunut ja sisus jähmettynyt. Piirakan/kakun annetaan jäähtyä  huoneenlämmössä ennen tarjoilua.  Nam, oli todella hyvää:)
Ennen Shavuot -pyhää monet juustot ovat tarjouksessa. Tässä torin suuri juustokauppa.
Piirakka/kakkuun käyttämäni juustoraaste ol emmentalia, mutta siihen voi käyttää mitä tahansa juustoa jossa on makua..
Mukavuudenhaluisille ihmisille  toi eräs meijeri pyhän alla valmiin juustokakkuseoksen.

perjantai 11. toukokuuta 2018

Parhaiden ruokahetkien kookos-marja-smoothiekulho

Ihastuin superherkulliseen kookos-marja-smoothiekulhoon Teresa Välimäen ja Johanna Lindholmin  Parhaita Ruokahetkiä-kirjan julkistamistilaisuudessa.  
Kirjan julkistamistilaisuus oli huhtikuun loppupuolella  Hietalahden  hallin Le Marche-ravintolassa, ja tarjolla oli kirjan ohjeiden mukaan tehtyjä herkkuja.
Smoothie-kulhojakin oli tarjolla, ja   ne olivat hurjan hyviä:) Smoothiekulhossa on omenaa, marjoja, kookosta , siemeniä ja kookoshiutaleita.  Omena antaa tälle herkulle  sekä rakennetta että makua:)
Parhaita Ruokahetkiä-kirjaan on , kuten nimikin jo kertoo,  kerätty ohjeita jotka sopivat kaikenlaisiin ruokahetkiin. Sellaisiin ruokahetkiin,  joissa nautiskellaan hyvästä ruuasta yhdessä perheen tai ystävien seurassa. Kauniin kirjan ohjeet on jaoteltu 21 erilaiseen ruokahetkeen , mukana mm. aasialainen ilta,  kynttiläillallinen, pyöräretken eväät , pikkulasten bileet ym.   Kirjan jokaisen ruokahetkiosuuden jälkeen on jätetty tilaa omille muistinpanoille, mistä pidin paljon. Kirjan kauniit kuvat ovat valokuvaaja Laura Riihelän käsialaa. Olen löytänyt kirjasta jo monta sellaista ohjetta jota haluan kokeilla ,  ja tätä kirjaa voin suositella lämpimästi:) 
Kirjan ohjeessa on marjoina käytetty puolukoita, mutta itse käytin näissä mustaherukoita , ja smoothiebowl on varmasti herkkua myös muilla marjoilla.

Kookos-marja-smoothiebowl
  • 4 dl paksua kookosmaitoa
  • 200 gr pakastemarjoja (puolukoita, tai herukoita, tai mustikoita ym.)
  • 2 punaista omenaa lohkoina
  • 2 rkl hunajaa ( käytin  steviaa makeuttajana) 
Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen , ja surauta tasaiseksi. Smoothie saa jäädä lusikoitavan paksuksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä  tai omenamehua. Jaa smoothie kulhoihin  ja koristele pinta kookoshiutaleilla, siemenilllä , marjoilla ja mintun lehdillä.
Ai että oli hyvää, tästä tuli kyllä uusi suosikkismoothiekulhoni:)

Kirja saatu arvostelukappaleena

tiistai 8. toukokuuta 2018

Minttu-sitruunapikkuleivät joissa valkosuklaatakin

Näin erään täkäläisen bloggaajan ohjeen,  jossa pikkuleipätaikinaan oli lisätty tuoretta minttua ja sitruunaa.  Minusta se oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen idea; etenkin kun rakastan sekä sitrusta että yrttejä.  Myöhemmin huomasin että ohje oli julkaistu lehdessä jo aikaisemmin jonkun muun toimesta, ja että alkuperäinen ohje oli hieman erilainen. Itsekin muutin ohjetta,  sillä muutin sen gluteenittomaksi, korvaamalla jauhot erilaisilla gluteenittomilla vaihtoehdoilla, mutta laitan tänne normiohjeen. Minttu tuntuikin kivasti näissä pikkuleivissä.  Huomaattehan nuo pienet tummat pilkut  pikkuleivissä? Ne ovat sitä tuoretta minttua 💚🍋. Inspiraatio  näihin pikkuleipiin on tullut täällä niin suositusta kesän juomasta, limonanasta.

Minttu-sitruunacookies valkosuklaalla

  • 2 rkl Maizenaa
  • 280 gr vehnäjauhoa*
  • 200 gr sokeria
  • 125 gr jääkaappikylmää voita, kuutioituna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl leivinsoodaa
  • ripaus suolaa
  • 50 gr valkosuklaata,  pieninä paloina
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • 3 rkl sitruunamehua
  • kourallinen tuoreen mintun lehtiä
  • 1 kananmuna
 * Muutin jauhomäärän gluteenittomaksi korvaamalla vehnäjauhot näin: puolet gluteenitonta jauhoseosta, ja toinen puolikas koostui 2/3 jauhetuista manteleista ja 1/3  kookoshiutaleita. 
Iso kourallinen mintun lehtiä..
Tämän postauksen kaikki kuvat olen ottanut Huawei Mate 10 Lite-puhelimella.  Olen jo pitkään  halunnut kokeilla puhelinta, jolla saisi otettua tarpeeksi hyvät kuvat  myös ruokapostauksia varten, ja itse tykkään että tällä puhelimella saa otettua hyviä kuvia, jossa etenkin värit tulevat tosi hyvin  esille. Oletteko samaa mieltä kanssani? Käytättekö ruokapostauksissa kameraa vai  kännykkää, tai joskus kameraa , ja joskus kännykkää?  Tässä puhelimessa  minua miellyttävät erityisesti puhelinkameran monet toiminnot , joihin en ole törmännyt aiemmissa puhelimissani.
Monitoimikoneeseen laitetaan kaikki kuivat ainekset  (jauhot, sokeri, leivinjauhe, leivinsooda, suola,  sekä sitruunan kuoriraaste ja mintunlehdet. Seosta jauhetaan kunnes mintunlehdet ovat hienontuneet, minkä jälkeen lisätään muut ainekset  (kuutioitu kylmä voi,   kananmuna  ja sitruunamehu). Jos taikina tuntuu liian löysältä , lisätään hieman jauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta gluteenittomassa versiossa).   Lopussa taikinan joukkoon lisätään valkosuklaapalat. Taikinasta muodostetaan pötkö,  joka laitetaan jääkaappiin  jähmettymään vähintään tunniksi, tai vaihtoehtoisesti  taikinapötkön voi pakastaa noin tunniksi,  minkä jälkeen siitä on helpompi leikata sopivan paksuisia viipaleita.
Pikkuleivät kohta menossa uuniin..
Jääkaapissa (tai pakastimessa) olon jälkeen jähmettyneestä pötköstä leikataan veitsellä sopivan ohuita viipaleita (noin ½ cm). Painelin viipaleita haarukalla ennen uuniin menoa.
Pikkuleivät paistetaan 180 C lämmössä  noin 12 minuuttia , tai kunnes  pikkuleivät saavat hieman väriä. 
Muutin siis ohjeen gluteenittomiksi,  ja  niihin tuli  todella hyvä rakenne . Jos olin luullut että pikkuleivät ovat mintun johdosta vihreitä uunin jälkeen,  niin sellaisia ne eivät olleet, mutta näissä tuntui selvästi minttumainen maku, ja naapuri jolle nämä vein kuvaili makua herkullisen raikkaaksi:)

keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Uusia tuotteita maistamassa


Viime viikolla  kävin  Food for Media-tapahtumassa  , Helsingin Musiikkitalossa.  tutustumassa uusiin  elintarviketuotteisiin, jotka tuona päivänä  esiteltiin medialle ja bloggaajille ,  juuri ennen kuin tuotteet tulivat kauppoihin.   Jo yhdeksättä kertaa järjestetty tapahtuma oli Akvamariini Porter Novellin  järjestämä, ja onnekseni olin Helsingissä juuri sopivaan aikaan, sillä uusiin elintarvikkeisiin on niin  mielenkiintoista tutustua, ja vielä mielenkiintoisempaa on kun itse tuottajat ovat niitä esittelemässä. Tilaisuudessa oli mukana 15 yritysta/  organisaatiota, ja yhteensä 31 eri brändiä. Ensin yritykset /organisaatiot esiteltiin, ja jokainen heistä sai puheenvuoron, minkä jälkeen  tilaisuuteen kutsutut saivat käydä tutustumassa  uusiin tuotteisiin.
Otin kuvia tuotteista  jotka minua eniten kiinnostavat.  Olen kookostuotteiden suurkuluttaja,  ja ensimmäiseksi maistelin Crazy Cocon kookosjuomia, jotka on pakattu kauniisin juomatölkkeihin, Kookosvesijuomia on 4 erilaista, eikä niihin ole lainkaan lisätty sokeria,  sillä kookosvesi on luonnostaan makea. Kookosjuomia saa sekä hiilihapotettuna että ilman. Tykkäsin:)
Tapahtumassa olivat selvästi pinnalla kasvis-ja terveyspainotteiset tuotteet.  Kauratuotteiden valmistajia oli 3 kappaletta,  joten kaurapohjaiset tuotteet taitavat olla todella suosittuja.  Yosan tuotteet ovat minulle ennestäänkin tuttuja, ja todella hyviä   tälläiselle laktoosi-intolerantille ;D  
Uutena tuotteena Yosalla oli tapahtumassa mm.  kaurapohjaista levitettä; joko maustamattomana tai tomaatilla ja basilikalla maustettuna. Siis aivan supertuote!  Näistä ei olisi millään voinut arvata että kyseessä on kaurapohjainen, maidoton tuote. Tomaatti-basilikalevite oli aivan ihanaa!   Tätä kirjoittaessa tuota levitetta pitäisi jo löytyä kaupoista. Hurjan hyvää leivän päällä:)
Hyviä kauratuotteita oli myös Kaslinkilla.   Aito- kaurajuomat maistuivat hyvälle, ja kaura onkin tosi hyvä maitotuotteiden korvaaja.  Tuotteet on tehty suomalaisesta kaurasta. Pidin paljon mustikkaisesta kaurajuomasta.
Kolmas kaurapohjaisten tuotteiden valmistaja oli Planti, jonka tuotevalikoimasta löytyy  erilaisia kaurapohjaisia tuotteita, mm. kahvia varten.
Valio  oli mukana uusilla PROfeel-proteiinituotteilla.    Proteiinipitoiset PROfeel-välipalat on hyvä tapa pitää huolta päivittäisestä proteiininsaaannista.
SodaStreamin esittelijä.
Meiran pisteessä esiteltiin uusina tuotteina juuresketsuppi  sekä  uudet kasvismaustesekoitukset. Juuresketsupissa yhdistyvät kaksi vallalla olevaa trendiä : kasvisten lisääminen sekä sokerin ja suolan vähentäminen ruokavaliossa. Juuresten osuus ketsupissa on 22 %.   En itse käytä ketsuppia;  mutta juuresketsuppi olikin hyvää! Siinä ei ollut tavallisen ketsupin liiallista makeutta,  ja koska sokerin ja suolan määrää on tässä tuotteessa vähennetty, tuntuu siinä myös juuresten (porkkana, punajuuri sekä tietenkin tomaatti) maku:)
Porlammin Meijerin vuustotuotteet olivat tosi mielenkiintoisia.   Porlammin Meijeri  on perinteinen,  jo vuonna 1920 perustettu  maidontuottajien omistama itsenäinen osuuskunta,  ja on mielenkiintoista että he ovat lähteneet kehittämään myös kasvispohjaisia juustoja. Olen vuosien aikana maistanut erilaisia  kasvispohjaisia juustoja,   joista osa  oli hyviä ja osa vähemmän hyviä, ja täytyy sanoa että Porlammin vuustot ( opin tapahtumassa että kasvispohjainen juusto on vuusto;D) ovat aika hyviä, sekä maultaan että koostumukseltaan.  Nämä vuustotuotteet kuulemma myös sulavat hyvin,  joten  vuustoraaste sopii vaikka pizzan päälle.
Iloinen Pauligin Paula-tyttö  jakoi kasvipohjaisia lattejuomia. Mantelilatte  oli hyvää:)
Viimeisenä maistoin hilloa , johon oli käytetty DanSukkerin uutta MiniHillosokeria.   Tällä uutuustuotteella onnistuu perinteisten hillojen  tekeminen, mutta niissä on vähemmän sokeria.  Itsekin käytän vähemmän sokeria hilloja tehdessä; näin esim.  marjojen maku tuntuu paremmin.

Kameraa ei tullut käytettyä lähes lainkaan Suomen reissulla, ja nämäkin kuvat olen ottanut Huawei Mate 10 Lite-kännykällä.