Syön aika harvoin perunaa , mutta kun syön niin usein salaateissa, ja tässä yksi suosikkini, herkullinen intialaistyylinen perunasalaatti, joka sopisi hyvin myös vuodenvaihteen juhlintaan. Tämä perunasalaatti on hyvä sekä lämpimänä ja kylmänä , ja ihanat mausteet tuovat kivasti makua tälle ruualle. Käytin tässä pikkuperunoita, joita löytyy helposti lähiseutuni marketista, mutta yhtä hyvin tähän käyvät suuremmat perunat.
Intialainen perunasalaatti
- ½ kg kiinteää perunaa
- 2 dl tuoreita tai pakastettuja herneitä
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- pieni pala inkivääriä
- ½ tl chilihiutaleita
- ½ tl kurkumaa
- 1 tl Garam Masala-mausteskoitusta
- ripaus mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- muutama kevätsipulin varsi
- kourallinen korianterin lehtiä (voi jättää pois)
- 2 rkl öljyä paistamiseen
Aloita salaatin valmistus keittämällä perunat kypsiksi. Kun perunat ovat hieman jäähtyneet, leikkaa ne palasiksi.
Hienonna inkivääri ja valkosipuli (raastoin kummatkin ). Lämmitä öljyä keskilämmöllä paksupohjaisessa kattilassa tai wokkipannussa.
Ainekset paistuvat pannulla |
Lisää valkosipuli ja inkivääri, ja paista niitä noin minuutin verran, koko ajan käännellen. Lisää nyt kaikki mausteet, suolaa lukuunottamatta. Anna seoksen paistua kunnes mausteiden ihanat tuoksut avautuvat. ( se tuoksu on hurmaava!). Lisää tämän jälkeen perunat, ja anna niiden hieman ruskistua, välillä käännellen. Kun perunat ovat saaneet hieman väriä, lisää herneet, paista muutama minuutti ja lisää paloiteltu punasipuli. Paista tämän jälkeen seosta vielä muutaman minuutin ajan, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää kevätsipulin paloitellut vihreät osat, ja ota pannu pois hellalta. Lisää lopuksi sitruunamehu ja suola.
Tässä ruuassa pitää ehdottomasti käyttää tuoreita tai pakastettuja herneitä. Kun tein tätä ensimmäistä kertaa, käytin purkkiherneitä, eivätkä ne todellakaan ole hyviä tässä salaatissa.
Tosi hyvää :) Tässä olikin vuoden viimeinen postaus, ja toivotan teille rakkaat lukijat oikein hyvää tulevaa vuotta 2021