Tahini,tuo aina niin ihana raaka-aine,tekee tryffeleistä ihania sekä koostumukseltaan että maultaan. Olen aiemmin tehnyt tahinisuklaatryffelikokeiluja täällä;silloin käytin valkosuklaata ja tummaa suklaata,sekä tumman ja maitosuklaan yhdistelmää. Näissä uudemmissa tryffeleissä olen käyttänyt enemmän tahinia,mikä tekee tryffeleistä vieläkin parempia. Jotkut laittavat tahinitryffeleitä niin että tahinia tulee yhtä paljon kuin suklaata;itse kuitenkin laitoin tahinia vähemmän kuin suklaata.Nyrkkinsääntönä näissä tryffeleissä on se että käyttää hyvää tahinia:sellaista joka maistuu hyvältä sellaisenaan ja on tehty kuorituista seesamsiemenistä.
Tummat tahinisuklaatryffelit
- 100 gr tummaa,mieluiten 60% tummaa suklaata
- 70 gr tahinia
- kaakaojauhetta
- ripaus suolaa
- 1 rkl rommia (ei välttämätön)
Suklaa sulatetaan vesihauteessa,siihen lisätään suola, ja tahini ,vatkaten. Lisäsin myös tilkan rommia,mutta sen voi jättää pois. Sekoitin massan täysin tasaiseksi sauvasekoittimella. Vuorasin matalan neliskulmaisen astian elmukelmulla,ja kaadoin tryffelimassan siihen.. Tryffelit menivät yöksi jääkaappiin (tryffelit voi laittaa jähmettymään myös pakastimeen). Kun tryffelit ovat jähmettyneet nostetaan ne varovasti elmukelmun avulla keittiötasolle,ja seos leikataan terävällä veitsellä kuutioiksi,jotka käännellään kaakaojauheessa. Kuutioita ei kannata tehdä lämpimässä ,ja minäkin tein nämä aiemmin,kun oli vielä siedettävät säät täälläpäin.
Tässä muutama vuosi sitten tekemäni tahinisuklaatryffelit,joissa tahinin osuus oli pienempi. Suurempi tahinimäärä tekee tryffeleistä herkullisempia.
Tahinista on tullut viime vuosina oikea trendituote, ja tämän vuoden aikana New Yorkiinkin on ilmestynyt kauppoja,jossa voi ostaa hetki sitten seesamisiemenistä jauhettua tahinia.Tällainen on esimerkiksi Seed &Mill kauppa. Russ&Daughters Cafen ruokalistalla on tahinijäätelöä suolakaramellilla, Bar Bolonatista saa tahini creme bruleetä, ja Soom Foods sekä Brooklyn Sesame ovat täysin keskittyneet tahiniin.,
Jos tahini ei ole sinulle vielä tuttua makeissa ruuissa,kokeile sitä vaikka jäätelössä: vegaanisena tai kermapohjalla
Oi mahdoton sentään kuinka herkullista, Jael!!! Ja kuulostaa hyvinkin vaivattomalta näiden teko ... Minulla vielä loma jatkuu, joten on aikaa uusiin kokeiluihin ... Näistä herkullisista tryffeleistä aloittelenkin - Jubii!
VastaaPoistaNina:tosi herkullista.Ja oikeastaan tuo on enemmän suklaan kuin tryffelin tapainen,mutta jos tahinin määrää lisää niin siitä tulee tryffelimäisempi:) Hyvää lomanjatkoa sinulle:)
PoistaOi mahdoton sentään kuinka herkullista, Jael!!! Ja kuulostaa hyvinkin vaivattomalta näiden teko ... Minulla vielä loma jatkuu, joten on aikaa uusiin kokeiluihin ... Näistä herkullisista tryffeleistä aloittelenkin - Jubii!
VastaaPoistaVIime aikoina olen alkanut tunkemaan tahinia jopa smoothieisiin, olen totaalisen koukussa! Myös tahini ihan vain taatelin sisällä on törkeän herkullista :) Ohjeesi tulee taatusti kokeiluun! :)
VastaaPoistaTahini ja taateli, sekin on varmasti herkullista ja vielä varsin nopeaa herkuttelua =).
PoistaLemmi:Tahinihan sopii niin moneen,ja tuo taatelin ja tahinin yhdistelmä on klassikko.Kokeilepa niitä yhdessä smoothiessa:)
PoistaBirgitta:erittäin onnistunut yhdistelmä:)
Vau! Näiden täytyy olla superihanan makuisia. Kahden hyvän yhdistelmästä ei voikaan tulla kuin täydellistä =)
VastaaPoistaMahtavaa sunnuntain jatkoa sinulle Jael <3
Birgitta:tosi hyviä ovatkin:) Ja tahini on mahtava aines moneen juttuun:) Kaunista sunnuntaista iltaa sinulle ihanainen:)
PoistaDe här låter väldigt goda!
VastaaPoistaHovkonditorn: Tack,de är också jätte goda:)
PoistaTein silloin viimeksi niitä tahinisuklaita ja ne olivat ihania. Täytyy kokeilla näitäkin.
VastaaPoistaTuula:kiva kuulla että tykkäsit,ja toivottavasti tykkäät näistäkin:)
PoistaSiis jotakin niin herkullista! Rakastan suklaatryffeleitä yli kaiken. Tahini niissä olisi ihan uusi maku, pitää vaan löytää tarpeeksi hyvälaatuista tahinia. Mä en ehkä pääse yli näistä herkkukuvista tänään...nyt jäi niin silmät kiinni kuviisi, että pakko saada NYT suklaata, vaikka on aamu ja juon vasta aamukahvia...
VastaaPoistaHeli:suklaa on kyllä aina hyvää;D Oikeastaan näistä tuli hieman enemmän suklaamaisia,pitää laittaa enemmän vielä tahinia niin ovat tryffelimaisempia,mutta tahini on ihana aines suklaan kanssa:) Hih,toivottavasti löytyi suklaata;D
VastaaPoistaNämä tryffelit ovat maailma parhaita - meillä oli hääpäivä ja mieheni todella pitää tryffeleistä ... Seurasin ohjettasi ja niistä tuli todella makoisia!!! Se olikin ihan paras lahja minulle, kun osasin tehdä mieskullan parasta herkkua aivan itse - Kiitos Jael!!!
VastaaPoistaNina:onpa kiva kuulla,ja kiitos ihanainen että tulit kertomaan siitä:) Minustakin tahinisuklaa on todella hyvää,ja tahinistahan tulee samalla kiva annos kalsiumiakin mukaan:)
PoistaP.S. Jos kirjoitat oman Keittokirjan, mielelläni kirjoitan suosituksia ohjeistasi - ne tuovat inspiraatiota, herkullisia makuelämyksiä ja ovat selkeästi kirjoitettu, että onnistuvat ihan meiltä "tavan kansalaisilta" .
VastaaPoistaOi kiitos Nina,ihanaa palautetta,kaunis kiitos:) Kukaan ei ole tarjonnut minulle kustannussopimusta,vaikka lukijat kyllä usein ehdottaneet...
Poista