Ah ihanat kirsikat,en millään kyllästy niihin,vaikka olen viime viikkoina syönyt niitä kiloittain;olen jopa korvannut niillä joitakin aterioita.Pian on näiden sesonki täällä loppu,joten hyödynnän sitä mahdollisimman paljon. Etenkin nämä tummat kirsikat ovat olleet todella makeita.
Ja kirsikka ja suklaa sopivat loistavasti yhteen,joten tein myös suklaista kirsikkajäätelöä,josta tuli todella hyvää.Tämä oli raw-versio,tosin ei täysin raw,sillä käytin luomukaakaota.
Kirsikkasuklaajäätelö
- 1½ dl kirsikoita (ilman siemeniä)
- 1½ dl liotettuja cashewpähkinöitä
- 1½ rkl luomuagavesiirappia+muutama tippa steviaa
- 1 tl lesitiiniä
- 1 1/4 rkl luomukaakaojauhetta
- 1½ tl carobjauhetta
- ripaus ruususuolaa
- 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
Jauha kaikki ainekset,paitsi kookosöljy ja lesitiini tasaiseksi massaksi.Kirsikkani olivat erittäin mehukkaita,joten en tarvinnut lisänestettä tähän. Lisää lopussa jauhettu lesitiini sekä kookosöljy ja sekoita vielä jonkun aikaa. Laita pakkaseen.Tästä määrästä tulee 2-3 annosta.Raakajäätelöistä tulee pakastettaessa helposti kiteisiä,mutta olen huomannut,että kookosöljyn lisääminen jäätelömassaan vähentää sitä.Tästä jäätelöstä ei tullut lainkaan kiteistä pakkasessa,vaan se oli ihanan kermaista ja hyvää.En laittanut jäätelöön paljon makeutusta,joten se oli vain miedosti makea.
Ja jonkun aikaa kirsikoita syötyäni alkoivat kivet niissä hieman häiritä.Kaupasta löytyi Chef'n kirsikankivenpoistaja,jolla saa todella kätevästi poistettua kivet(myös oliiveista)
P.S.Tein uuden satsin jäätelöä,jossa käytin makeuttajana tiivistettyä omenamehua.Jätski maistui aivan siltä kuin siihen olisi lisätty tilkka rommia...
P.S.Tein uuden satsin jäätelöä,jossa käytin makeuttajana tiivistettyä omenamehua.Jätski maistui aivan siltä kuin siihen olisi lisätty tilkka rommia...