keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Hurrrjan hyvää paahdettua kukkakaalia mielenkiintoisella tahinikastikkeella

Täällä on taas se aika ,jolloin toripöydät ovat kukkuroillaan ihanan pulleita kukkakaaleja ja parsakaaleja.Molemmat herkkuani! Ja niinpä onkin sitten tullut taas syötyä paljon molempia kaaleja....Kukkakaali on melkein parasta uunissa kokonaisena paahdettuna ja jotta kukkakaalista tulee näin tehtynä todella hyvää ,tarvitaan siinä 2 tekovaihetta:kokonainen kukkakaali keitetään ensin jonkun aikaa ja paahdetaan sitten uunissa. Tahinikastikkeen ohjeen bongasin päivälehteni ruokatoimittajan jutussa ja jos ensin ihmettelin sardellin lisäystä tahinkastikkeeseen,ymmärsin sen viimeistään  kastiketta maistettuani:sardelli lisäsi tahinikastikkeen makuun syvyyttä sekä  umamimakua.
Alkuperäisessä kastikkeessa käytettiin sardellifileitä,mutta minulla oli vielä jäljellä jonkun verran sardellitahnaa,joka hyvin korvaa nuo fileet. Koska sardelleja  englanniksi kutsutaan nimellä "anchovy" voi se hieman hämmentää koska Suomessa sana anjovis viittaa enemmänkin sokerisuolattujen kilohailien valmistustapaan.Sekä sardellifileet että sardellitahna antavat ihanasti makua,esim.pastalle,salaateille ym. Sardellisäilykkeiden parhaimmistoon kuuluvat espanjalaiset Ortiz-sardellit.

Paahdettua kukkakaalia mielenkiintoisella tahinikastikkeella
  • 1 kokonainen kukkakaali
  • 1 tl suolaa
  • 50 gr voita kuutioituna
  • 4 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa (kukkakaalin päälle)
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • kourallinen pilkottua persiljaa
  • 1,2 dl tahinia
  • 4 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • noin 1 dl kylmää vettä
  • 4 sardellifilettä tai 1 rkl sardellitahnaa
  • 2 rkl paahdettuja mantelilastuja
Laita kattilaan (joka on sen kokoinen että kokonainen kukkakaali mahtuu sinne) vettä ja ½ tl suolaa ja ja kiehauta vesi. Lisää kukkakaali ja keitä se seuraavan ohjeen mukaisesti noin 20-25 minuuttia.Ota kukkakaali kattilasta(reikäkauhalla vaikka) ja asettele se uunipellille asetellun leivinpaperin päälle.Laita voikuutioita kukintojen väliin ,ripottele päälle suolaa ja pippuria sekä oliiviöljyä ja paahda kukkakaali uunin grillivastuksen alla  ,220 C-asteessa,noin 20-30 minuuttia,kunnes kukkakaali on saanut väriä.Siirrä kukkakaali lautaselle.
Valmista sardellitahinikastike: Laita astiaan tahini,lisää sitruunamehua ja kylmää vettä ja sekoittele hyvin. Lisätään hieman suolaa sekä sardellifileet/tahna ja sekoitellaan vaikka sauvasekoittimella sileäksi. Maistetaan ja lisätään suolaa tai sitruunamehua tarpeen mukaan. Tahinikastike kaadetaan kukkakaalin päälle,persiljaa ripotellaan päälle ja lopuksi paahdetut mantelit.Tarjoillaan heti.Alkuperäisessä ohjeessa oli paahdettujen manteleiden sijaan paahdettuja pinjansiemeniä.
Oi miten oli hyvää.Kokonainen paahdettu kukkakaali on hyvää myös tavallisella tahinikastikkeella,mutta sardellin lisäys tuo makuun sitä jotakin.....
Mikäs tämä on....
Kävin tässä eräänä päivänä kokeilemassa joku aika sitten avatun Feelin tuotetta,joka on kuvassa näkyvä leipä,jonka alaosa on kupin muotoinen ja täysin tiivis,eli millä sitten tuo homma täytetään niin alhaalta ei valu mitään ,ei vaikka tuo koko leipäjuttu täytettäisiin vedellä(näin sen kun kävin edellisellä kerralla,jolloin en syönyt siellä mitään...). Paikan omistaja teki tuotekehitystä kokonaiset 7 vuotta,jonka aikana hän kehitti koneen,jolla tuollaisia kuppimaisia leipiä tehdään. 
Feelissä on eri menu aamulle ,lounaalle,illalle ja yölle ja ruokalista on aika lihavoittoinen. Ainoa vaihtoehto oli sitten ottaa tuo viimeinen eli tofua ja kasviksia teriakikastikkeessa. Idea on periaatteessa  ihan kiva,sillä esim pitaleivästähän valuu helposti yli kastikkeita ym. muuta,mutta tässä tapauksessa pohja pysyi ehjänä mutta kastiketta oli liikaa ja sitä valui ylhäältä,mikä teki syömisestä vaikean ja huiviini tuli tahra..... Sanoinkin siitä omistajalle,ja toivottavasti tuollaiseen annokseen ei noin paljon kastiketta laiteta ensi kerralla.sillä tuo kyllä toimii,kunhan täyte ei ole liian nestemäistä.

sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Peruna-pinaattipiirakka/paistos (gluteeniton)

Käytän tosi harvoin perunaa mutta tätä herkullista peruna-pinaattipiirakkaa varten ostin muutaman perunan. En nyt ole ihan varma voiko tätä kutsua piirakaksi,kun tässä ei ole taikinakuorta,mutta aika piirakkamainen tämä kuitenkin  on. Tästä tulikin hurjan hyvää:)

Peruna-pinaattipiirakka(tai paistos
  • 2 keskikokoista perunaa
  • 200 gr pinaattia (tuoretta)
  • 200 gr fetajuustoa (käytin lampaanfetaa)
  • 50 gr vahvan makuista juustoraastetta (käytin pecorinoa)
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl riisijauhoa
  • hieman suolaa,mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • hieman muskottipähkinää
Alunperin tähän piti tulla enemmänkin pinaattia,ja ostin puolen kilon pinaattirasian..
Mutta mukana olivat myös pinaatin paksut varret ja kun olin ne poistanut,ei pinaattia jäänyt kuin 200 gr.

Jos käytät tuoretta pinaattia,kiehauta vettä kattilassa ja anna pinaatinlehtien pehmentyä vedessä muutaman minuutin.Kaada pinaatti  lävikköön,anna jäähtyä ja purista nesteet pois. Keitä perunat pehmeiksi ja soseuta ne haarukalla. Lisää pilkottu pinaatti, kananmunat,murennettu fetajuusto,riisijauho,hieman suolaa ,mustapippuria ja muskottipähkinää sekä oliiviöljyä ja sekoita. Lämmitä uuni 180 C-asteeseen .Öljyä uuniastia ja kaada seos uunivuokaan. Ripottele juustoraaste päälle. Käytin tässä pyöreää uuniastiaa,johon laitoin leivinpaperia. Näin piirakka/paistos oli helpompi poistaa astiasta.Paista piirakkaa  40-50 minuuttia ja tarjoa lämpimänä,vaikka salaatin kanssa.
Nami!
Mehukioski Tel Avivin keskustassa

torstai 23. tammikuuta 2014

Vuohenjuustoguacamole

Tein ihanan ,hieman erilaisen guacamoletahnan,jonka ohje on kirjassa jonka ihana ystävä lähetti joululahjaksi.Tahna oli hurjan hyvää ja tätä kyllä tulen tekemään toistekin. 

Kyseinen kirja on nimeltään "Kaikki avokadosta" eli mainio kirja avokadofanille.Kirja on täynnä erilaisia ja jopa yllättäviäkin avokadoreseptejä ,sillä olen aina kuullut että avokado ei ole hyvää kun sitä lämmitetään mutta kirjassa on myös sellaisia ohjeita joissa avokadoa käytetään lämpimissä ruuissa kuten vaikka uunimunakkaassa;pitääkin joskus kokeilla! Ohjeiden lisäksi kirjassa on myös tietoa eri avokadolajikkeista ja  avokadon käytöstä. Kirjan on kirjoittanut kalifornialainen  ruokatoimittaja  ja kokki Gaby Dalkin,joka myös pitää ruokablogia täällä.Alkusanojen mukaan Gaby söi päivittäin muutamia kiloja avokadoja ohjeita testatessaan,huh!

Minulle avokado maistuu parhaiten keksien päällä,salaateissa,tahnoina,raakaohjeissa ja sitten siinä tietyssä pastaohjeessa. Kirjassa oli monta kivaa erilaista tahnaohjetta,mutta tätä avokadotahnaa teki mieli kokeilla ensiksi.

Vuohenjuustoguacamole
  • 2-3 avokadoa(kirjan ohjeissa on aina mainittu Hass-avokadot,jotka kuuluvat minunkin suosikkeihini koska hedelmäliha on niin helppo poistaa kuorestaan ,mutta muutkin avokadolajikkeet käyvät hyvin)
  • 3/4 dl vuohenjuustofetaa (käytin tässä lampaanmaitofetaa)
  • ½ dl tuoretta ruohosipulia hienoksi silputtuna
  • ½ dl öljyssä säilöttyjä aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi paloiteltuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Halkaise avokadot pituussuuntaan ja poista kivi.Irroita hedelmäliha kuorista ja laita kulhoon.Lisää ensimäiseksi sitruunamehu.Lisää tämän jälkeen ruohosipuli,juusto ja aurinkokuivatut tomaat ja sekoita rakenne haarukalla pehmeäksi.Lisää mustapippuria ja suolaa tarvittaessa.
Oli kyllä hurjan hyvää ja sopis myös vaikka pastan kanssa.....

maanantai 20. tammikuuta 2014

Appelsiininen tahinikakku

Tahini on sitten mitä mainioin aines keittiössä,sillä se taipuu niin moneen,sekä ruoanlaittoon että leivontaan. Eikä pidä myös unohtaa sitä että tahini on erinomainen kalsiumin lähde...Tällä kertaa käytin tahinia appelsiiniseen tahinikakkuun. Tahinikakkujen ohjeita löytyy täältä pilvin pimein;tämä kakku on oma muunnelmani.Aiemmin olen käyttänyt tahinia leivonnassa esim. ihanan mureissa tahinipikkuleivissä,sekä gluteenittomina että tavallisina.Ohjeesta tulee 2 keskikokoista kakkua ja toinen menee ystävälle ja toisen piti olla tarjottavana tulossa oleville vieraille,mutta päivä leipomisen jälkeen  (jolloin otin toisen kakun jääkaapista esille) sairastuin niin pahaan flunssaan,että maku-sekä hajuaisti olivat totaalisesti poissa ja vasta nyt olen toipumassa flunssasta.. Kesti 3 päivää ennenkuin pääsin maistamaan kakkua.....joka on aika ihana ja jossa tuntuu appelsiini  sekä  pieni halvamainen maku.  Kakku on myös mitä helppotekoisin,sillä kaikki ainekset sekoitetaan yhteen kerralla. Mikä voisikaan olla helpompaa! Ja kakku on myös laktoositon.

Appelsiininen tahinikakku
  • 2,5 dl ruokosokeria tai muuta tummaa sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1  rkl appelsiininkuoriraastetta
  • 2,4 dl appelsiinimehua
  • 4 rkl taatelisiirappia tai sosetta *
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 2 dl mantelijauhoa
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • ripaus aitoa vaniljaa tai vaniljajauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,2 dl tahinia
  • 1.2 dl öljyä (oliiviöljyä mm)
  • * tässä voi käyttää joko valmista sokeroimatonta taatelisiirappia tai taatelisosetta(kuten minä käytin) jossa liotin 5 taatelia veden kanssa ja jauhoin taatelit liotusveden kanssa,kunnes siitä tuli sosemaista tahnaa.
Uuni lämmitetään 180 C-asteeseen.Kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa tasaiseksi seokseksi.Leivontavuoka tai vuot voidellaan öljyllä ja vuoan pinnoille ripotellaan kookoshiutaleita.Taikina kaadetaan vuokaan ja kakkua paistetaan uunissa 40-50 minuuttia ,kunnes kakun keskelle tökätty tikku tulee kuivana ulos.Kakun annetaan jähmettyä kunnolla ja laitetaan vielä jääkaappiin ennen leikkaamista.
kestipä kauan ennenkuin pääsin tätä maistamaan....
Tuore raparperi on täällä nyt parhaimmillaan,sillä varret ovat nuoria ja ohuita;kesällä ne ovat paljon paksumpia. Täällä raparperi ei ole ihan jokaisen tuntema aines ja sitä saa toriltakin vain yhdestä kojusta,mutta melkein ympäri vuoden.
Ja vaikken tästä välimatkasta johtuen päässytkään Matkamessuille,niin velipoika sentään lähetti kuvan hänen ja italialaisen partnerinsa (kuvan oikeassa reunassa) osastosta messuilla.Pizzojen lisäksi oli myös italialaista jäätelöä ja juustoja.Arvatkaa olinko kade etten päässyt tuonne.....

lauantai 18. tammikuuta 2014

Maatilatorilla

Suureksi ilokseni kuulin,että 2 vuoden tauon jälkeen Tel Avivin vanhan juna-aseman perjantainen maatilatori on jälleen avattu.Siispä suuntasin sinne.....
Kojuja oli nyt paljon enemmän kuin viime kerralla.
Aba Gil luomuvegaaniravintolan herkkuja.Maatilatorilla oli paljon valmista ruokaa tarjoilla ja suurin osa oli vegaanista ja luomua.
Piirakoita ja juustotankoja
Herkullisia leivonnaisia
Aika hauska siilileipä!
Ostin tuoretta kurkumaa.
Tällä ylösalaisin käännetyn wokin näköisellä pannulla tehdään ohuita druusileipiä,jotka täytetään labneh-juustolla ja zaatarilla. Paljon enemmän kuviani  tuolta maatilatorilla voi nähdä täällä.

torstai 16. tammikuuta 2014

Porkkanamajoneesi ja kokeilu tuoreella merilevällä

Joskus kerran löysin eräästä espanjalaisesta sivustosta kokeilemisen arvoiselta vaikuttavan porkkanamajoneesin ohjeen,jonka kirjoitin lapulle.Lappu hävisi  jonnekin,sivustoakaan en muistanut ja koko asia unohtui ,kunnes bongasin ohjelapun erään kirjani välistä.Majoneesinimen tämä tahna on kaiketi saanut siitä että se koostumukseltaan muistuttaa majoneesia.Myös valmistustapa on osittain sama kuin majoneesin valmistuksessa mutta tämä on ihan kasvispohjainen ja munaton. Tuloksena oli kivan makuinen ja tuntuinen tahna,jota  olen käyttänyt keksien päällä( hapankorpulle tätä ja päälle avokadoa,nami) ja kasvispihvien lisukkeena. Samalla menetelmällä voisi hyvinkin tehdä samantapaisia "majoneesi"tahnoja muistakin  kasviksista,kuten vaikka punajuuresta.....Puolitin alkuperäisen ohjeen määrät ja vähensin reilusti myös öljyn määrää,jota siinä ohjeessa oli mielestäni aivan liikaa..

Porkkanamajoneesi
  • 250 gr porkkanaa(kuorimisen jälkeen)
  • 4 rkl tahinia eli seesamitahnaa
  • 3/4 rkl juoksevaa hunajaa
  • ½ dl oliivi-tai muuta öljyä
  • suolaa,mustapippuria
Paloittele porkkanat ja keitä ne aivan pehmeiksi. Laita lävikköön  jäähtymään. Jauha porkkanat tahinin,hunajan ja mausteiden kanssa. Lisää tämän jälkeen öljyä sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen,aivan kuten majoneesia tehdessä. Porkkanamajoneesi säilyy jääkaapissa 5-6 päivää. Tahnan maku on hieman makeahko,joten jos tästä haluaa vähemmän makean,voi hunajan jättää pois,jolloin tästä tulee vegaaninen.
Kauniita värejä!
Olin lukenut täkäläisestä yrityksestä ,joka kasvattaa syötäväksi tarkoitettua luomumerilevää Välimeren äärellä,Tel Avivin lähistöllä. Merilevät kasvatetaan ekoaltaissa,joihin johdatetaan vesi Välimerestä. Seakuran tuotteet tulivat vasta vähän aikaa sitten täällä myyntiin ja nekin vain luomumarkettiketjussa,toistaiseksi.Nettisivujen mukaan  näitä tuoremerilevätuotteita saa ainakin Iso-Britanniassa,Belgiassa ja Hollannissa ja sitten täällä Israelissa. Luomumarketissa oli ostamaani  Ulva Lactucaa eli merisalaattia. Sen lisäksi hyllyillä  oli muutama valmissalaatti,johon oli käytetty merilevää.Merisalaatin lisäksi Seakura kasvattaa myös Gracilariaa,eli punaista merilevää.,mutta sitä ei marketissa ollut. Tähän asti olen ostanut merileväni aina kuivattuna joten oli mielenkiintoista kokeilla tuorettakin merilevää. Pakkauksen kannessa oli ohje miten merisalaatista tehdään pastalle kastike....ja kannen mukaan tämä käy pizzaan ja vähän kaikkien ruoka-ainesten kanssa.Merisalaatti maistuu ihan sellaisenaan vähän suolaiselle ja pippuriselle,ja hieman ihmettelen miten tämä sopisi mm.pizzan päälle,mutta eihän sitä tiedä ennenkuin kokeilee....
Käytin osan merisalaatista merileväsalaattiin,johon tuli tikkumaiseksi leikattua kurkkua,sellofaaninuudeleita,vihreää chiliä,merilevää ja korianteria sekä aasialaistyyppinen kastike.Pitäisi varmaan kokeilla miltä maistuu tästä merilevästä tehty pastakastike;pakkauksen ohjeen mukaisesti.......
Tänään täällä vietetään pikkupyhää Tu Bishvattia eli puiden uutta vuotta,jolloin istutetaan uusia puita ja muitakin kasveja. Puiden uuteen vuoteen kuuluu myös kuivattujen hedelmien ja pähkinöiden syöminen ja kuivattuja hedelmiä onkin nyt joka kaupassa tarjouksessa. Luomumarketissa oli kuivahedelmäpakkauksia laitettu houkuttelevasti esille.

maanantai 13. tammikuuta 2014

Saisiko olla lasi viiniä.....

Tiistaina iltapäivällä kävin Sommelier-viinimessuilla,jotka vihdoinkin olivat palanneet entiseen messupaikkaansa Tel Avivin keskustassa,sen sijaan että olisivat Nokia-hallissa paljon kauempana.Viime vuonna messuja ei järjestetty lainkaan,joten oli mukavaa päästä taas viinejä maistelemaan. Seurana minulla oli Liz  Cafe Liz-blogista ja Mimi  Israeli Kitchen-blogista. Sommelier-messut ovat ammattilaisille tarkoitetut,mutta onneksi sain kutsun,sillä tämä on vuoden paras viineihin liittyvä tapahtuma:)
 Kuvassa Bazelet Hagolan-viinitarhan koju(sivut vain hepreaksi)
En ole mikään viinien asiantuntija,vaikka aikoinaan olenkin käynyt opiskeluihini liittyvän viinikurssin. Joko pidän tai en pidä viinistä,ja sen vuoksi en tänne laita merkintöjä tuoksuista,aromeista tai väreistä.,vaikka minulla kuulemma on hyvä viininenä;D Alkossa on myynnissä joitakin täkäläisiä viinejä,mutta ei montaa,vaikka israelilaiset viinit ovatkin todella laadukkaita ja hyviä.Pientä nippelitietoa täkäläisesta viinimaailmasta:  Täälläpäin myydään noin 40 miljoonaa viinipulloa per vuosi ,joista  34 miljoonaa pulloa ovat täkäläistä tuotantoa. 5 suurinta viinitaloa tuottavat 82 %  täkäläisistä viineistä,keskisuuret tuottavat 12% ja pienet butiikkiviinitarhat (joiden lukumäärä on 150) tuottavat toistaiseksi vain 6%  viineistä. Parin viimeisen vuoden aikana on istutettu reilusti viiniköynnöksiä,joten tuotettavan viinin määräkin nousee lähivuosina.

Binyamina Wineryn viinit ovat hyviä.Pidin heidän Roussanne-viinistään,jota vosinkin ostaa kotiin.Binyaminan Roussannessa on 90% Roussanne-rypäleitä,sekä 5% Marsannea ja 5% Viognier-rypäleitä ja viiniä on kypsytetty tammitynnyreissä 6 kkk ajan. 
Binyamina-viinitarhan nurkkaus
Carmel Wineryn kojussa maistoin heidän Single wineyard-viinejään. Kuvassa esittelijällä kädessään Gewurtztaminer,jota pääsin pian maistamaan.Ihana viini!
Galil Mountain Wineryn viinit ovat suosikkejani,sillä heidän viineissään on mitä parhain hinta/laatusuhde.Useimmiten tämän viinitarhan viinit pääsevätkin ostoskoriini
.Galil Mountain Rose on suosikkejani,samoin  Galil Mountain Viognier. Erinomaisia tämän viinitarhan viineistä ovat myös Galil Barbera-punaviini sekä Galil Ela-viini.

Pienen Gat Shomron-viinitarhan upea 24 K-jääviini(makea jälkiruokaviini) myydään kauniissa pakkauksessa. Saksassa jääviinin tuottamiseen liittyviä säännöksiä on juuri kiristetty,ja siellä rypäleiden tulee jäätyä köynnöksessä ennenkuin siitä voidaan tuottaa jääviiniä,mutta lämpimimmissä maissa,kuten Uudessa Seelannissa ja täällä Israelissa,käytetään prosessiin keitotekoisesti tuotettua jäätymistä.
Rachel Montefiore Montefiore-butiikkiviinitarhasta esittelemässä heidän viinejään.Maistelin Montefiore White-valkoviiniä(2012)  joka sopii hyvin kalan tai antipastien seuraksi ja myös aperitiivi-viiniksi.Tarhan ensimmäisen viinit tulivat markkinoille vasta viime vuonna ,mutta vaikuttavat lupaavilta.
Tässä vaiheessa tuntui,että niin monet jo maistetut viinit kävivät hieman päähän ja pelastus löytyikin Jacobsin juustolan pöydästä. Jacobsin juustolassa valmistetaan fantastisen hyviä juustoja ja heidän juustopöytänsä on aina näissä viinitapahtumissa.
Vuohenjuustoja,herkkuani!
Tämän juustolautasen  jälkeen sitä jaksoikin taas jatkaa viinien maistelua....
Meidän tullessa messupaikalle siellä oli vasta vähän väkeä mutta paikka täyttyi piankin.
Juustojen lisäksi sai maistella ja ostaa kotiin vietäväksi artesaanisuklaata
tai vaikka kirsikkatomaattirusinoita ja niistä tehtyä tahnaa

Sitten taas viinejä maistelemaan.....kuvassa Sphera Wineryn viinejä. Tämä viinitalo tuottaa vain valkoisia viinejä;Chardonnay ei ollut hullumpi.
Yarden-viinitalon erinomainen 2T-viini.Tätä viiniä maistelin edellisen kerran aiemmassa Sommelier-tapahtumassa ,jolloin tätä viiniä esitteli Irene,joka viime vuonna muutti takaisin Yhdysvaltoihin ja on nyt töissä viinitarhassa San Franciskon alueella.
Huomasimme että Jacobsin juustolan tiskillä alkoi olla vilkasta;onneksi kävimme hakemassa ajoissa juustolautasemme!
Maistoin ihan mahtavan hyvää passionhedelmälikööriä.Tämä ei ollut lainkaan liian makeaa ja passionhedelmä tuntui tässä selvästi.
Binyaminan viinihylly
Tishbin  Gewurztraminer,josta pidän paljon .Tishbin viinitalo tuottaa viinejä,myy ja valmistaa viinipohjaisia hilloja ja hyytelöitä sekä maahantuo Valrhonan  suklaata ja viinitarhan vierailukeskuksessa voikin maistella viiniä suklaan kanssa.Viintarhassa on myös ravintola.
Viiinitynnyreitä
Maistelimme myös Yarden-viinitalon kuohuviinejä (3 erilaista) joista paras on ehdottomasti postauksen ensimmäisessä kuvassa näkyvä Blanc de Blancs.
Italialaisia Poligrappan aperitivoja
joita esitteli suomalainen Riikka,joka miehineen omistaa italialaisen ravintolan Tel Avivissa,ja jotka maahantuovat näitä italialaisia aperitivoja.
Ihan ennen poislähtöä maistelin vielä Blanc de Galilee -grappaa. Sitten olikin jo aika lähteä pois sillä en olisi enään voinut maistaa yhtäkään viiniä.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...