sunnuntai 30. marraskuuta 2008
One word only! -meemi
Kakku jonka ei pitänyt olla kakku.....
perjantai 28. marraskuuta 2008
Karkkimeemi
Munakoison puolikkaat tahinijugurttikastikkeella
keskiviikko 26. marraskuuta 2008
Chili-yrttitahna
Frozen yogurt
tiistai 25. marraskuuta 2008
Elävän ruuan limetorttu
sunnuntai 23. marraskuuta 2008
Munakoisoa aasialaiseen tyyliin
P.S, uudistetussa ohjeessa käytin ihan tavallisia munakoisoja...Ne voi paloitella kuutioiksi tai leikata siivuiksi.Vinkki:jos sekoitat vatkattua kananmunaa munakoisopaloihin niin ne imevät paistattaessa vähemmän öljyä ja ruskistuvat nopeammin.
- 1-2 munakoisoa (tai noin kilo pikku munakoisoja)
- öljyä paistamiseen
- suolaa
- 1 tl raastettua inkivääriä
- 1-2 kynttä murskattua valkosipulia
- 1 silputtu chilipippuri (voidaan jättää pois)
- 4 rkl soijakastiketta
- 4 rkl vettä
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl miriniä
- 4 rkl makeata chilikastiketta seesaminsiemeniä, purjoa tai kevätsipulia
perjantai 21. marraskuuta 2008
Täytetyt pyöreät kesäkurpitsat
Täytetyt pyöreät kesäkurpitsat 6 kesäkurpitsaa 2 sipulia nippu persiljaa 2 valkosipulin kynttä 6-7 kalamata oliivia (tai muita oliiveja) 1 dl korppujauhoja 3 rkl pestoa suolaa, pippuria 1 rkl oliiviöljyä Pese ja kuivaa kurpitsat.Jos käytät pyöreitä kurpitsoja, leikkaa niistä pieni pala alaosasta, niin että ne ”seisovat” tasaisesti alustalla. Leikkaa yläosasta osa lakiksi, ja kaiverra kurpitsojen sisus pois. Tämän ylimääräisen poiskaiverretun kurpitsan voi käyttää vaikka keittoihin. Öljyä hyvin kurpitsan ulkopinnat. Valmista täyte: silppua sipuli,valkosipuli sekä persilja, lisää joukkoon korppujauho, pesto, paloitellut oliivit, oliiviöljy, suolaa sekä pippuria. Täytä koverretut kurpitsat seokselle.Pane kurpitsan ”lakit” paikoilleen. Asettele täytetyt kurpitsat uuniastiaan, lisää astiaan 2 rkl öljyä sekä 1½ dl vettä. Paista uunissa 190 C 40 minuuttia.
TV-kokin täyte(8 kurpitsalle) oli paljon parempi eli tällainen:
½ dl paloiteltuja kalamata oliiveja 2 valkosipulin kynttä 1 vihreä paloiteltu chili 1 silputtu punasipuli 1 dl korppujauhojanippu persiljaa 1 dl parmesaania 1 rkl timjamia 5 rkl pinjansiemeniä suolaa , pippuria, oliiviöljyä