Rakastan yrttejä, ja näissä yhtenä päivänä keksimissäni letuissa yrtit näkyvätkin kauniin vihreänä värinä. Suolaiset letut ovat todella helppotekoisia, sillä kaikki ainekset laitetaan tehosekoittimeen (tai sekoitetaan sauvasekoittimella), eikä paistaminenkaan vie paljon aikaa. Olen tehnyt näitä jo monta kertaa; välillä gluteenittomina ja välillä tavallisina, ja molemmat versiot ovat herkulliset.
Vihreät yrttiletut (15-18 pientä lettua)
- kourallinen silputtua persiljaa
- kourallinen silputtua korianteria
- 1 kananmuna
- ½ dl vehnäjauhoa
- ½ dl garam (kikherne)jauhoa
- 1 dl vettä
- 1/3 tl leivinsoodaa
- ½ tl suolaa, 1 tl paprikaa
- öljyä paistamiseen tarpeen mukaan
1. Kaikki ainekset jauhetaan tasaiseksi taikinaksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Seoksen annetaan paisua noin puoli tuntia ennen paistamista.
2. Öljy lämmitetään kuumaksi pannulla , minkä jälkeen lämpöä alennetaan keskilämmölle. Taikinasta otetaan ruokalusikallinen per lettu pannulle paistumaan. Lettujen annetaan ruskistua pari minuuttia , minkä jälkeen ne käännetään ja annetaan myös toisen puolen saada väriä.
3. Jauhona voi käyttää myös pelkästään kikhernejauhoa, jolloin ne ovat gluteenittomat. Yrtteinä voi käyttää mieliyrttejään, esim, tilliä ja korianteria, tilliä+persiljaa, ym. Taikinaan voi lisätä myös hieman chiliä .
4. Letut voi tarjota lisäkkeenä, tai sitten sellaisenaan, vaikka tomaattisalsan tai valkosipulisen jugurttikastikkeen kanssa.
Toisella kerralla vaihdoin korianterin tilliin. Ensimmäisellä kerralla en lisännyt leivinsoodaa taikinaan, mutta se lisää näihin kuohkeutta.
Gluteeniton versio.
Yrtit ostan torilta täällä.
Nyt on hyvä aika ostaa mangoja ja avokadoja, ennenkuin mangojen aika loppuu. Tässä kojussa myös papaijoja. Kuvassa Ruthie, torin kiltein torimyyjä.