Viime kuussa täällä alkoi MasterChefin 7. kausi, ja alkukarsinnat täällä ovat värikkyydessään tosi mielenkiintoisia.
Kuva ohjelman sivustolta |
Tuomareita on 4. ja hekin ovat erittäin värikkäitä persoonia; etenkin vasemmalla oleva filosoiva kokki, jonka ohjeen perusteella postasin omasta mielestäni maailman parhaimman uunissa paahdetun kukkakaalin ohjeen.
Alkukarsinnan ensimmäinen tehtävä on ollut täytetty pitaleipä, ja ihan hurjaa miten erilaisia versioita sellaisestakin saa. Kun eräs toivekkaista kilpailijoista, Israelin arabiväestöön kuuluva Nadia, valmisti kukkakaalipihvillä täytetyn pitaleivän; kuulosti pitan sisällä oleva kukkakaalipihvi niin herkulliselta että oli ihan pakko tehdä sellainen. Kyseessä on palestiinalainen kukkakaalipihvi, Mshat zahra, mutta en tehnyt omia pihvejäni Nadian ohjeella, sillä en löytänyt sitä, mutta netissä samaisesta pihvistä on montakin versiota. Nadja ihastutti omalla versiollaan, jossa toisen pinnan päälle tuli pistaasipähkinöitä, mikä lisäsi rapeutta. Minä vähensin hieman jauhon määrää, sillä sitä tuli ohjeissa aika runsaasti. Korvasin myös osan vehnäjauhoista kikhernejauhoilla.
============================================================
Kukkakaalipihvit palestiinalaiseen tapaan
Alkukarsinnan ensimmäinen tehtävä on ollut täytetty pitaleipä, ja ihan hurjaa miten erilaisia versioita sellaisestakin saa. Kun eräs toivekkaista kilpailijoista, Israelin arabiväestöön kuuluva Nadia, valmisti kukkakaalipihvillä täytetyn pitaleivän; kuulosti pitan sisällä oleva kukkakaalipihvi niin herkulliselta että oli ihan pakko tehdä sellainen. Kyseessä on palestiinalainen kukkakaalipihvi, Mshat zahra, mutta en tehnyt omia pihvejäni Nadian ohjeella, sillä en löytänyt sitä, mutta netissä samaisesta pihvistä on montakin versiota. Nadja ihastutti omalla versiollaan, jossa toisen pinnan päälle tuli pistaasipähkinöitä, mikä lisäsi rapeutta. Minä vähensin hieman jauhon määrää, sillä sitä tuli ohjeissa aika runsaasti. Korvasin myös osan vehnäjauhoista kikhernejauhoilla.
============================================================
Kukkakaalipihvit palestiinalaiseen tapaan
- ½ kg kukkaalia (voi olla myös pakasteesta)
- 2 valkosipulin hienonnettua kynttä
- 1 kevätsipulin varsi pieneksi pilkottuna
- kourallinen persiljaa
- muutama pieneksi silputtu mintun lehti
- 4 kananmunaa
- ½ tl jeeraa (juustokuminaa)
- 3/4 tl suolaa
- ripaus kanelia
- 1 dl vehnäjauhoa (tai ½ vehnäjauhoa ja ½ kikhernejauhoa)
- öljyä paistamiseen
============================================================
Kukkaalin kukinnot keitetään kunnes ne ovat "al dente" , eli vajaa 10 minuuttia. Keittämisen jälkeen kukkakaali laitetaan siivilään jäähtymään . Kun kukkakaali on jäähtynyt ja kuivunut, kukinnot leikataan tai rikotaan pienemmiksi paloiksi, mutta muutama kokonainen pieni kukinto jätetään leikkaamatta. Vatkaa kananmunat , lisää jauhot , hienonnetut yrtit , mausteet , kevätsipuli ja valkosipuli. Kukkakaalipalat ja munajauhoseos sekoitetaan keskenään. Öljyä lämmitetään paksupohjaisessa paistinpannussa, ja kun öljy on tarpeeksi kuumaa, paista seoksesta kasvispihvejä. Käytin hieman yli ruokalusikallisen seosta per pihvi. Käännä pihvit kun pohja on ruskistunut, ja ruskista myös toinen puoli. Tarjoile pihvit vaikka tahinin kanssa, tai jugurttipohjaisen kastikkeen kanssa.
Muutama päivä myöhemmin tein pihvejä uudestaan, mutta tällä kertaa uunissa. Ohje oli sama kuin ylempänä, mutta käytin näissä vain vehnäjauhoa, ja lisäsin taikinaan noin desin verran emmentaljuustoa raastettuna.
Uunia varten uunipellillä olevalle leivinpaperiarkille levitetään öljyä, ja öljyä levitetään pullasudilla myös pihvien päälle. Pihvejä paistetaan 225 C asteen lämmössä . Paista pihvejä ensin noin 15 minuuttia, kunnes pihvien alapinta on kunnolla ruskistunut, ja käännä sen jälkeen pihvit niin että myös toinen pinta ruskistuu , noin 10 minuutin verran. Minusta nämä uunissa tehdyt kukkakaalipihvit olivat parempia , mutta ehkä se oli se juusto joka teki näistä vielä parempia.
Nam nam, näitä pitää tehdä taas uudestaan.