Täällä vietetään parhaillaan Shavuot-juhlaa, jonka kulinaariseen puoleen kuuluvat kaikenlaiset juustoiset herkut, makeat sekä suolaiset.Vuosien aikana olen julkaissut täällä blogissa juustokakkujen ohjeita, sillä juustokakut ovat pyhän suosituimpia herkkuja. Tein tällä kertaa pieniä kakkusia, joihin tuli sekä maissia että juustoa, ja maistajien mukaan nämä olivat herkullisia🧁.Etelä-Amerikan vuosina opin käyttämään maissia leivonnaisissa, ja maissi tekee näistä kakkusista sekä hyviä että meheviä.🌽
Maissijuustokakkuset
- maissia purkista(voi myös olla tuoretta tai pakasteena ). Maissin paino oli 285 g ja purkissa olleen nesteen 55 g . Käytin koko purkin sisällön, eli maissinjyvät ja nesteen
- 2 isoa kananmunaa
- 2.5 dl sokeria
- 1 tl vaniljauutetta
- 2 dl appelsiinimehua
- appelsiinin kuoriraaste
- 250 gr rahkan tapaista juustoa(käytin 5% juustoa)
- 1/2:dl rypsiöljyä
- 100 g kookoshiutaleita
- 4.5 d vehnäjauhoa
- 1 dl riisijauhoa
- 1.5 tl leivinjauhoa
Tein nämä niin että jauhoin ensin maissinjyvät nesteineen kananmunien ja sokerin kanssa tehosekoittimessa, tasaiseksi paksuhkoksi seokseksi. Sama varmaan onnistuu myös sauvasekoittimella.
Maissiseokseen sekoitetaan rahkan tapainen juusto,sppelsiininehu-ja kuoriraaste , öljy sekä vaniljauute.
Jauhot sekoitetaan keskenään erikseen, ja jauhoseosta käännellään kostean seoksen joukkoon , tasaiseksi seokseksi.
Kaadoin taikinaa silikoniseen muffinivuokaani, jonka kolot olin kevyesti voidellut öljyllä.
Paistoin kakkusia miniuunissani ,180 c lämmössä, noin 40 minuutin ajan.Käytän nykyään vain miniuuniani koska oikea uunini aiheuttaa oikosulkuja, ja kakkuset saavat paistua uunissa kunnes pinta saa hieman väriä, ja kunnes kakkuseen laitettu tikku tulee kuivana ulos Lisäsin jäähtyneitten kakkusten päälle valkosuklaata,johon olin sekoittanut muutaman tipan öljyä. Kakkuset ovat parempia seuraavana päivänä,ja ne kannattaa säilyttää jääkaapissa, mutta ottaa huoneenlämpöön noin 15 min. ennen tarjoilua.
Täällä on parhaillaan menossa täkäläisen ruokaformaatin nimeltä "the Perfect Dessert" 3. kausi, ja sen tiimoilta oli Tel Avivin Sarona Marketissa jälkiruokafestari. Nuo niin oikealta näyttävät kärpässienet olivat yhden tämän kauden kilpailijan tuotos alkukarsinnoissa, ja niitä sai ostaa tuolla. Ohjelman loppukilpailu, jossa 4 finalistia on huomenna lauantaina , ja tuomaroinnissa mukana Pierre Herme, yksi maailman parhaista
kondiittoreista. Kilpailun taso oli tällä kaudella todella korkea, ja jälkiruoka-annokset huikean upeita Tuomarit valitsevat jälkiruuan ensin sen perusteella miltä se näyttää, ja jos se hyväksytään, kilpailija pääsee tuomareiden eteen, ja jälkiruokaa maistetaan. 5 tuomarista 4 pitää hyväksyä annos, jolla pääsee jatkokilpailuun.
Sarona Marketissa oli niin täyttä,että hyvä kun pääsin kuvaamaan joitakin tuotteita tuolla.
Kärpäsienijälkiruuan lisäksi en nähnyt muita kilpailussa olleita luomuksia, mutta ruotsalainen Fika-leipomo oli tuolla tutuilla tuotteillaan
Croissants ja muutakin.