11 vuotta on kulunut siitä kun laitoin pystyyn tämän blogin. En silloin arvannut mitä kaikkea tämä toisi mukanaan; ensimmäinen tarkoitus oli laittaa paperille kirjoittamiani ohjeita talteen. Kulunut vuosi on ollut mielenkiintoinen: oli kaksi ihanaa reissua Suomeen , kivoja blogitapaamisia&tapahtumia, olin mukana keittokirjassa , ja muuta kivaa.
Blogisynttäreiden kunniaksi ideoin juustokakun, joka oli syntisen hyvää, kuten naapurini sanoi. Tämä kakku sopii myös jouluherkuksi, sillä tässä on piparia, luumusosetta, valkoista suklaata.....
Piparinen juustokakku luumusoseella ja valkosuklaalla (18 cm irtopohjavuoka)
Pohja:
Pohja:
- 8 dl piparimuruja ( käytin Annas peruspipareita )
- 2 dl kookoshiutaleita
- 80 gr sulaa voita + ½ dl vettä, tai sen verran vettä että taikina on helposti käsiteltävää
Täyte:
- 500 gr rahkaa (käytin 5 % rahkan tapaista juustoa , tähän kävisi hyvin esim. Valion maustettu vaniljarahka)
- 100 gr valkosuklaata
- ripaus vaniljaa
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 1 rkl Maizenaa
- 1 dl luumusosetta
- valkosuklaata koristeluun
Sekoita piparimurut ja sulatettu voi, ja lisää vettä sen verran että syntyy helposti käsiteltävä taikina. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla, ja voitele se sekä vuoan reunat. Taputtele taikinaa vuoan pohjalle, ja muodosta lopusta taikinasta reunat, kostutetuin käsin.
Sulata valkosuklaa ja sekoita se rahkan joukkoon. Tein täytteen helpolla tavalla eli laitoin kaikki ainekset , luumusosetta lukuunottamatta, tehosekoittimeen. Kaada täyte vuokaan.
Yritin tehdä hienoja raitoja luumusoseella mutta se ei ihan onnistunut, koska itse keittämäni luumusose oli liian paksua. Täällä ei ole valmista luumusosetta , joten sellainen pitää tehdä itse.
Paista juustokakkua 160 asteen lämmössä 50 minuutin ajan, uunin alatasossa. Jos kakun pinta tummuu liikaa, peitä vuoan pinta leivinpaperilla. Jätä kakku leipomisen jälkeen uuniin, niin että uuniluukku on auki. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä, ja laita vuoka sen jälkeen jääkaappiin jähmettymään. Kakku on hyvä valmistaa päivää ennen, jotta kakku ehtii kunnolla jähmettyä ennenkuin se poistetaan vuoasta.
Koristelin kakun pinnan valkosuklaalla.
Tämä on täyteläinen kakku, joten pieni pala riittää kerralla.