Vieraillessani viime viikolla Carpaccio-ravintolassa ihastuin niin syömääni punajuuri-carpaccioon,että sitä oli ehdottomasti saatava lisää.Olen toki ennenkin syönyt raakana marinoitua punajuurta, ja olen muutaman kerran tehnyt Chad Sarnon punajuuri-ravioleja,mutta juustohöylällä siivuja leikatessani niistä ei koskaan tullut tasaisia tai kauniita,ja muutenkin juustohöylällä ei ihan kauhean helppoa ole höylätä kovaa kasvista kuten punajuurta.Suomessa omistin sellaisen V-slicer mandoliinin,jota käyttäessani sain niin paljon sormivammoja,että sitä kohtaan tuli kammo ja tänne muuttaessani annoinkin sen pois.Okriinallahan Keittiökameleontista on aika kiva mandoliini käytössä,ja kun hän sellaisesta mainitsi eräässä postaukseni kommentissa (ja nyt viimeisimmässä postauksessaankin),mietin uskaltaisinko hankkia vähän turvallisemman mandoliini-mallin. Perjantaina kävelin torin lähettyvillä ,ja poikkesin siellä olevassa keittiötarvikekaupassa,ja siellä sattuikin olemaan aika turvallisen tuntuinen mandoliini 20% alennuksella.Kun se vielä sattui olemaan viimeinen laite siellä,jäin sitä miettimään joksikin aikaa,ja lopulta sitten sen ostinkin.Ja mikä ero tuohon entiseen laitteeseeni! Tämäkin on vain sellainen muovinen, ei mikään erikoinen mandoliini,mutta ainakin on panostettu siihen,etteivät sormet mene pilalle. Tosin tällaisella kotikäyttöön sopivalla mandoliinilla ei saa aikaiseksi yhtä paperinohuita viipaleita kuin ravintolassa,mutta aika kivasti sillä kuitenkin voi kasviscarpacciota tehdä.
Punajuuricarpaccio
- 1 iso punajuuri
- 5-6 rkl neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulin kynttä
- suolaa,mustapippuria
- basilika-ruohosipuliöljyä(basilikaa, ruohosipulia,valkosipulia,oliiviöljyä ja suolaa hienonnetaan tehosekoittimessa kastikkeeksi)
- siemeniä (käytin idättettyjä,marinoituja ja kuivattuja auringonkukansiemeniä)