Torstaina aamuyöllä palasin kotiin ja koska lento oli osittain yöllä,en saanut nukuttua minkä johdosta päivä meni vähän kuin sumussa.... Illalla matkalaukkua purkaessa huomasin,että ViiVoanista ostamani valmis
Ma po tofu-kastike oli päätynyt mukaan,vaikka tarkoitus olikin ollut käyttää se Helsingissä ollessa.Oikeasti ma po tofuun tulee sekä lihaa että tofua,mutta aamulla marketissa ,vieläkin hieman väsyneenä., ostin joitakin kasviksia sekä tofua ja käytin kastikkeen niihin ja hyvää tuli.Ja koska käytössä oli valmis kastike,helpotti se väsyneen bloggarin kokkailua;D Jos kastikkeen haluaa valmistaa itse;löytyy sellaisen
ohje täältä.
Tässä käyttämäni kasvikset eli muutama paprika,pieni munakoiso,muutama punasipuli ja muutama kourallinen tuoreita siitakesieniä. Tofuna minulla oli yrteillä maustettua salaattitofua,noin 300 grammaa,mutta ihan hyvin sekin tähän kävi.
Tofua ja kasviksia valmiilla ma po tofu-kastikkeella
- 2 paprikaa
- 2 punasipulia (tai tavallista sipulia)
- 1 pieni munakoiso
- noin 300 gr tofua
- muutama kourallinen tuoreita siitakesieniä (tai muita sieniä)
- vajaa ruokalusikalllinen öljyä (käytin rypsiöljyä)
- pussillinen valmista ma po tofu-kastiketta
Pilkoin kasvikset ja tofun palasiksi,mutta sienet jätin kokonaisiksi.Ensin paistoin tofun.Tässä tuli samalla testattua arvioitavakseni saamaani
Swiss Diamond-kattilaa,jossa ruokaa voi paistaa jopa ilman rasvaa.Suomessa syödyt lukuisat ruisleivät lisäsivät muutaman kilon,joten ruuan valmistaminen kattilassa wokin sijaan sopi hyvin.Swiss Diamond-kattiloilla on mahtava lämmönjohtokyky ja riittää ,että kattilaa lämmitetään keskilämmöllä.Lisäsin kattilaan ainoastaan vajaan ruokalusikallisen öljyä,ja ensiksi kattilaan menivät munakoisokuutiot. Kansi päälle ja odottelin joitakin minuutteja;välillä kävin kääntelemässä. Munakoisokuutiot saivat hyvin väriä lyhyessä ajassa.
Munakoisojen ruskistettua lisäsin paprikapalat sekä paloitellut sipulit.Kansi taas päälle ja odottelin muutaman minuutin.
Sitten oli siitakesienten vuoro.Sekoittelin muiden kasvisten joukkoon,,kansi päälle ja odottelin muutaman minuutin.
Lopuksi lisäsin tofupalat ja tämän jälkeen kastikkeen.Sekoittelin hyvin,laiton kannen päälle ja odottelin viitisen minuuttia,välillä sekoitellen.
Hyvää oli ja kevyttä;öljyähän tässä 3 annoksen tofupadassa oli vain vajaa ruokalusikallinen.Valmiissa kastikkeessa oli kyllä myös öljyä,mutta loppujen lopuksi tässä ei paljon rasvaa ollut.Swiss Diamond-kattila osoittautui aarteeksi;mikään ei palanut pohjaan pienestä rasvamäärästä huolimatta ja kasvikset kypsyivät hyvin ja tasaisesti,ja ruuasta tuli hyvää.Pidin etenkin siitä miten hyvin munakoisokuutiot ruskistuivat kattilassa pienestä öljymäärästä huolimatta:) Swiss Diamond-tuotteiden hinta on aika suolainen,mutta olen vuosien varrella käynyt läpi aika monta kattilaa,jotka alussa ovat ihan hyviä mutta jonkun ajan kuluttua huomaa,että ruokaa kypsennettäessä sitä tarttuu helposti pohjaan,ja muutaman vuoden kuluttua on saanut heittää koko kattilan roskakoriin.Swiss Diamondilla sen sijaan on elinikäinen takuu(rajoitettu,kunhan kattilaa käytetään ja huolletaan oikein,joten loppujen lopuksi hyvä kattila tulee ajan myötä halvemmaksi kuin monta huonoa kattilaa.
|
Kattila saatu arviointituotteena täältä |
Viime viikolla sain kutsun ihanan
Andalusianan luokse,joka oli todellakin nähnyt vaivaa tarjottavien suhteen.Ensin oli ihania pieniä alkupalakupposia joko salsalla tai katkarapusalaatilla täytettyinä,ja viinin kanssa,tietysti;D
Sitten tämä hurmaava mustekalasalaatti,jossa oli ainakin mustekalaa,aurinkokuivattua tomaattia,härkäpapuja,paprikaa ,uusia perunoita ja muuta hyvää.Oh ja aah!
Ja se jälkiruoka;ihanat appelsiiniposset;päällä turkinpippuria ja marenkia. Mmm,hyvää! Ja Andalusianalla on käytössään myös tosi hyvät kuvausrekvisiitat;D Kiitos E ja M ihanasta iltapäivästä;oli mukava taas tavata E:)
Edit:Ma Po To Tofu-kastikeaines ei näköjään olekaan vegaaninen....