Kaikki kaalit ovat herkkuani, ja niin myös kyssäkaali. Tällä kertaa tein niistä herkullisia paahdettuja paloja, jotka maistuvat lisäkkeenä, tai vaikka salaatin kanssa.
Uunipaahdettua kyssäkaalia
- 2 reilun kokoista kyssäkaalia
- 1 rkl hunajaa (tai muuta makeutusta, esim. siirappia)
- 1.5 rkl soijakastiketta
- 1/4 tl chilijauhetta
- yrttimaustetta jonkin verran
- 2 rkl oliiviöljyä
Pese ja kuori kyssäkaalit, ja leikkaa ne palasiksi. Leikkasin suuriman osan vähän ranskisten näköisiksi, ja osan vähän miten sattui. Halusin hieman pehmentää kyssäkaalia ennen uunia, joten kaadoin kiehuvaa vettä kyssäkaalipalojen päälle, ja veden jäähdyttyä laitoin palaset lävikköön kuivumaan. Sekoita kastikeainekset. Laita kyssäkaalipalat kulhoon, kaada kastiketta päälle, ja sekoittele palasia niin että sitä on niiden pinnoilla.
Lämmitä uuni 200 C asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, ja kaada kyssäkaalipalat kastikkeineen leivinpaperin päälle. Sekoittele lastalla niin että palasia ja kastiketta on tasaisesti leivinpaperin päällä.
Paahda kyssäkaalia uunissa kunnes palaset ovat pehmenneet ja saaneet väriä. Minä tein nämä miniuunissani, ja kesti puolisen tuntia, mutta paistoaika riippuu uunista. Kuumassa vedessä pehmentäminen myös lyhentää paistoaikaa jonkun verran.
Hyvää lämpimänä ja kylmänäkin. Keväällä postaamani superherkullisen bataattiohjeen innoittamana päätin kokeilla samaa valmistustapaa munakoisoon. No ihan hyväähän tästä tuli , ja pinta sai hyvin väriä, mutta ei kyllä tullut mitään ekstramakua tai rakennetta munakoisoon, bataatin tavalla, kun ne kypsytettiin uunissa leikattu puoli alaspäin.
En olekaan maistanut kyssäkaalia kypsennettynä. Meillä töissä napostellaan usein kyssäkaalitikkuja välipalalla.
VastaaPoistaHerkullista uutta viikkoa sinulle Jael <3
Mahtava ja innostava resepti! Minulle ihan uusi juttu. Kiitos reseptistä ja ihanaa viikon jatkoa!
VastaaPoistaJag tycker också om kål och det här ser så gott ut! Ha en fin dag!
VastaaPoistaMunakoisot tuolla bataattiohjeella taitaa todella tarvita jotain lisäpotkua. Mutta onhan munakoiso aina hyvää, hehee.
VastaaPoistaEn muista tehneeni kyssäkaalista koskaan ruokaa, pitääpä testata :)
Herkullista!
VastaaPoistahttps://jasukuvaa.blogspot.com/
Minäkin olen muuten käyttänyt miniuunia viime kuukaudet. Siinä on vain kiertoilma ja grilli mutta hyvin on ruoanlaitto ja leipominen onnistunut totutteluvaiheen jälkeen.
VastaaPoista