torstai 11. maaliskuuta 2021

Ihan parasta bataattiherkkua

Tein aivan mielettömän herkullista bataattiruokaa,  joka nousi minulla heti bataattiruokien ykköseksi. Tämä on täkäläisen ruokabloggaajan ohje,  ja huomasin sen äskettäin  uutisissa,  jossa mainittiin 3 täkäläistä instagrammaajaa, joiden yksi annos  oli mennyt viraaliksi  somessa. Kyseinen ruokabloggaaja on myös omalla listallani, mutta en ole pitkään aikaan vieraillut hänen blogissaan,  joten en ollut huomannut ohjetta. Kotona sattui olemaan muutama iso bataatti,  jotka käytin tähän ruokaan. Bataatista tuli aivan sairaan hyvää,  ja ohje on  myös tosi yksinkertainen.  Tein tätä toisenkin kerran,  ja  nyt olen ihan koukussa:)

Ihan parasta bataattiherkkua
  • 3-4 keskikokoista bataattia
  • 5- 6  rkl oliiviöljyä 
  • suolaa 
  • timjaminvarsia (voi jättää pois )
Timjamia olisi riittänyt vähemmänkin per bataatti...Yksi varsi riittää
Ensin bataatit pestään kunnolla, mieluiten harjalla, koska myös kuori syödään.  Pestyt ja kuivatut bataatit halkaistaan pituussuuntaan.

Laitoin lautselle suurimman osan öliiviöljystä , suolaa sekä timjaminvarsia, mutta yhtä hyvin  sen voi tehdä leivinpaperilla päällystetyssä uunipellissä.   Jokaisen bataattipuolikkaan  sisäpinta dipataan kunnolla öljyyn (öljyä saa olla reilusti) ja asetellaan uunipellille,  mutta ei leikattu puoli   ylöspäin,  kuten yleensä,  vaan toisinpäin.   Se on se juju joka tekee näistä bataateista niin herkullisia.  Myös  kuoriosa öljytään .

Uuni lämmitetään 210 C asteiseksi.  Leivinpelti bataatteineen laitetaan uunin keskitasolle,  ja bataatteja paistetaan , koosta riippuen  , 35-45 minuuttia.  Puolen tunnin paistamisen jälkeen voi jo katsoa missä vaiheessa bataatit ovat.
Bataatit ovat kypsyneet, ja olen juuri  kääntänyt ne. Bataatti on muuten yksi suosituimmista kasviksista täälläpäin.

Olisin voinut syödä kaikki bataatit, näihin tuli himo! Kuori on rapea ja sisus ihanan pehmeä ja suussa sulava.
Toisella kerralla minulla oli pieniä bataatteja,  joten annoksia oli enemmän.
Näiden kanssa voisi tarjoilla jotain jugurtti-tai tahinipohjaista kastiketta, mutta nämä ovat parhaita juuri sellaisenaan, kokonaisena syötynä, käsin. Eli mahtava naposteluruoka myös:)
Sormiruokaa...

23 kommenttia:

  1. Melkein kuola valuu täällä ; ) Rakastan bataatteja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:Voin uskoa;D Tämä oli kyllä paras ikinä tekemäni ruoka bataatista, kannattaa kokeilla tehdä sitä näin:) Bataatit ovat niin herkkua:)

      Poista
  2. Kylläpä näyttää hyvältä. Minä teen silloin tällöin vähän samankaltaista herkkua, mutta olen leikannut bataatin lohkoiksi ja joskus murennan päälle myös vähän fetaa. Tuo sinun versiosi on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena🧡Minäkin olen tehnyt batattia usein lohkoina, ja puolikkaina uunissa, mutta leikattu puoli ylöspäin. Nyt kun tätä teki toisinpäin, siitä tuli todella parempaa🍠🧡

      Poista
  3. Oj, oj de här ser så goda ut! Mums :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina :Tack, absolut bästa sötpotatis på det här sättet 🧡🍠

      Poista
  4. Näyttää todella hyvältä! Tykkään bataatin mausta, joten nämä olisivat varmasti minun mieleeni. Bataattia käytän useimmiten sosekeitoissa. Erilaiset bataattireseptit ovat tervetulleita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarja:Kiitos 🧡Bataatti on tosiaankin niin hyvää, ja monipuolista, ja näin tehtynä ihan parasta🧡

      Poista
  5. Ihanan näköistä! Minä rakastan bataatteja, mutta muksut yksiäänisesti nyrpistelevät, joten kovin usein niitä ei tule laitettua. En minäkään niitä sentään ihan loputtomiin syö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna:Kiitos🧡tosi ihanaa näin tehtynä 🍠Voihan harmi etteivät muksut tykkää baraatista kun siitä saa tehtyä niin ihania herkkuja

      Poista
  6. Nyt kauppaan! Makoisaa viikonloppua sinnekin, Jael.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lissu:Toivottavasti maistuu jos teet, ja hyvää viino loppua sinullekin🧡🍠

      Poista
  7. Mä olen tehnyt joskus tämän tyyppisiä uunibataatteja. Täytynee tehdä tämän reseptin mukaan. Tiedän, että näistä tykkää koko talon väki <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta :Mäkin olen usein paahtanut bataattia uunissa puolikkaina, nutta kun ne laittaa nöin leikkauspuoli alaspäin, niistä tulee niin paljon parempia🧡🍠

      Poista
  8. Tein näitä eilen, kiitos reseptistä! Saatoin laittaa ne väärinpäin, menin sekaisin kumminpäin ne tuli laittaa, mutta hyviä kuitenkin, kiitos reseptistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkatar:Kiva kuulla että teit näitä, ja kiitos kun kerroit. Näiden juju on nimenomaan se että bataatti puolikkaat, 🍠laitetaan uuniin leikattu puoli alaspäin mutta kyllä bataatit muutenkin niin hyviä 🧡

      Poista
  9. Voi miten herkullisen näköistä. Bataatti on kyllä ehdottomasti yksi suosikkini ruoanlaitossa.
    Kivaa sunnuntaita sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos ihanainen hurjan hyvää olikin 🧡🍠Bataatti on ihsnaa ja niin monipuolista🧡Oikein hyvää maanantaita sinulle

      Poista
  10. Tätä on ihan pakko kokeilla, bataatti on mun herkkua.

    https://villananna.vaikuttajamedia.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melissa:Bataatti on tosiaankin ihanaa herkkua, ja näin tehtynä hurjsn hyvää🧡🍠

      Poista
  11. Minä rakastan myös bataatteja joten kiitos tästä ihanasta herkkureseptistä!
    Täytyy katsoa olisiko meidän pikkukaupassa bataatteja, että pääsisin herkkuttelemaan
    Kivaa sunnuntaita Jael <3

    VastaaPoista
  12. Marjo:Bataatti 🍠on tosiaankin niin hyvää, ja toivottavasti tykkäät jos teet tätä, 🧡Oikein hyvää tiistaita sinulle Marjo,, 🧡

    VastaaPoista
  13. Proving yet again that simple and fresh really is best, these look absolutely stunning! I love sweet potatoes any which way you cook them, so I'll have to try this next.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...