tiistai 31. lokakuuta 2023

15 vuotta Appelsiineja&Hunajaa

Appelsiineja&Hunajaa-blogilla oli muutama päivä  sitten 15 syntymäpäivä🎂🍾. En tällä kertaa  leiponut  mitään sen kunniaksi, mutta tein 2  kollaasia muutamista viimeisiempien vuosien  postausten kuvista.

Kiitos teille jotka olette käyneet täällä pitkään, ja kaikille jotka vielä vierailevat täällä blogissa.💗

lauantai 28. lokakuuta 2023

Kurpitsamuffinit vai juustokakkuset

Tein joku aika sitten pieniä kurpitsakakkusia, jotka voisivat olla kurpitsamuffineita tai sitten kurpitsajuustokakkusia, 🎃 eli molemmat käy  . Mausteena näissä itse sekoittamani kurpitsapiirakkamauste, joka valmistuu helposti kotikeittiössä näin.  Kurpitsasoseen tein paahdetusta myskikurpitsasta.

Kurpitsamuffinit (tai juustokakkuset)
  • 2 dl kurpitsasosetta
  • 2 kananmunaa
  • 2 5 dl tummaa sokeria
  • 1/2 dl öljyä 
  • 200 gr valkoista juustoa, kuten kermaviilirahkaa ym.
  • 1.5 tl leivinjauhetta
  • noin 1.5 tl kurpitsapiirakkamaustetta
  • 1.5 dl vehnäjauhoa
  • 1/2 dl Maizenaa
 Vispaa kurpitsasose,kananmunat, sokeri,öljy, juusto sekä mausteet tasaiseksi seokseksi.

Sekoita jauho, Maizena sekä leivinjauhe, ja sekoita ne märkien ainesten joukkoon. Paistoin kakkusia 180 C lämmössä noin 35 minuutin ajan,kunnes kakkusten pinta sai väriä ja sisus tarpeeksi kuiva. 
Kakkusten annetaan kunnolla jäähtyä ,ja sen jälkeen viettää joitakin tunteja jääkaapissa, ennen tarjoilua.

lauantai 21. lokakuuta 2023

Ihana salaatti paahdetuilla ja tuoreilla kasviksilla


Tässä postauksessa aivan ihana salaatti,jonka tein Samin Nosratin salaatin innoittamana, mutta koska minulla ei ollut kaikkia aineksia, tästä tuli jonkin verran erilainen. Salaattiin tuli sekä paahdettuja että tuoreita kasviksia, sekä valkopapuja, mikä teki tästä  vegaanisesta salaatista tosi täyttävän, ja todella herkullisen.

Ihana salaatti paahdetuilla ja tuoreilla kasviksilla

  • 1 pieni tai 1/2 kukkakaali(voi olla myös pakasteena)
  • 1/2 bataatti 
  • 2 dl keitettyjä valkopapuja +ripaus suolaa,1 tl zaatar-maustesekoitusta ja 2 tl oliiviöljyä +1 murskattu valkosipuli
  • 1/2 keskikoinen punasipuli
  • Iso kourallinen pehmeälehtistä salaattia,kuten Lollo Rossoa tai friseetä
  • korianterin lehtiä
  • 1 rkl oliiviöljyä kasvisten kypsyttelyyn
Sitruspohjainen kastike:🍋
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl siteuunan kuoriraastetta
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ripaus  mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2.5 rkl oliiviöljyä
  • ripaus chilihiutaleita
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
Aloitin  valmistamalla valkopavut. Helpoimmalla pääsee käyttämällä valmiiksi keitettyjä valkopapuja, itse tosin keitin suuremman määrän papuja, joista pakastin osan. Papujen sekaan  lisätään  suolaa, zaatar-sekoitusta sekä oliiviöljyä. Pavut saavat marinoitua sillä aikaa kun valmistetaan  muita aineksia. Jos ei löydy zaataria,sen voi korvata timjamilla, mutta zaatarin kanssa tästä tulee todella hyvää.

Kukkakaalin pehmensin ensin astiassa ,johon kaadoin kiehuvaa vettä. Tämän jälkeen leikkasin kukkakaalin palasiksi, lisäsin paloihin pienen määrän oliiviöljyä, ja paahdoin kukkakaalin Air Fryer-laitteessani.
Käytin näihin bataattiliuskoihin kuorijaa. Kypsensin bataattiliuskat pannulla pienessä määrässä oliiviöljyä, kunnes liuskat olivat pehmenneet.

Kokosin salaatin seuraavasti: tarjoiluastian pohjalle laitetaan paahdetut vihannekset eli kukkakaali ja bataatti.  niiden päälle lisätään valkopaput,sitten punasipuli  viipaloituna ja lopuksi salaatin lehtiä sekä pieni määrä korianterin lehtiä.
Lopuksi sekoitin kastikkeen ainekset, miniblenderissä. Kastike kaadetaan  salaatin päälle juuri ennen tarjoilua, ja salaatin aineksia sekoitellaan. Syön etupäässä  kasviksia, ja hieman mietityttää miten jatkossa, sillä 75 % kasviksista täällä tulivat alueelta, jossa Hamas toteutti  verilöylyn, ja jo nyt näkee  että kasvisten hinnat kohonneet eikä kaikkea löydy. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...