keskiviikko 31. joulukuuta 2008
tiistai 30. joulukuuta 2008
Keittokirjamania...
maanantai 29. joulukuuta 2008
Lohipastrami
Pinaattimansikkasalaatti
sunnuntai 28. joulukuuta 2008
Tofupyörykät
perjantai 26. joulukuuta 2008
Vihreä pizza ja epäonnistuneet Tosca-tarteletit
Ylläolevassa kuvassa epäonnistuneet tarteletit (vain pohja oli epäonnistunut... Uuden piirakan taikinan tein seuraavan ohjeen mukaisesti, kirjasta" Leipominen on ihanaa"
Muropiirakkataikina
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g margariinia tai voita
1 muna
3/4 dl sokeria
Tee vehnäjauhoista, joihin on sekoitettu leivinjauhe, rasvasta, sokerista ja munasta tasainen taikina nyppimällä ainekset nopeasti sekaisin.Pane 30 min. viileään. Kauli taikina ja vuoraa sillä voideltu piirakkavuoka. Paista uunin alaosassa 225 asteessa 15 minuuttia.Valmista sillävälin toscakuorrutus ja kaada se puolikypsän piirakkapohjan päälle.Paista uunin keskiosassa 175-200 asteessa puolisen tuntia. Tein pikkuruisen koepiirakan, ja taikina oli tosi hyvää ja mureaa.Sopii erinomaisesti tämän tyyppisiin piirakoihin.
Tänään on Tapaninpäivä ja huomenna joulukuun 27. päivä. Nämä kaksi päivää ovat aina vähän vaikeita koska vanhempani kuolivat juuri joulun aikaan näinä päivinä, tosin eri vuosina, molemmat aivan liian aikaisin vaikeaan sairauteen. Laitankin tähän tämän kynttilän heidän muistokseen, ja ajattelen heitä samalla.
tiistai 23. joulukuuta 2008
sunnuntai 21. joulukuuta 2008
Kookospähkinä
perjantai 19. joulukuuta 2008
Pienet bataattipyörylät ruohosipuli-cashewkastikkeella
Me!
torstai 18. joulukuuta 2008
Rapea perunalätty
keskiviikko 17. joulukuuta 2008
Kuvia Obaman collegevuosilta
Pinaatti-cashewtahna
tiistai 16. joulukuuta 2008
Ympäristösuojeluasiaa.....
sunnuntai 14. joulukuuta 2008
Mantelimaito
torstai 11. joulukuuta 2008
Variaatio luumukeitosta.....
Perulainen kala-äyriäiskeitto
Ihastuin perulaiseen ruokaan vieraillessani siellä 2 kertaa vuonna 2005,yhteensä noín 6 vk.Ehdin sinä aikana jonkun verran tutustua perulaiseen keittiöön, joka mielestäni on parhain eteläisen Amerikan keittiöistä. Muistan miten olin haltioissani perulaisessa supermarketissa Limassa, jossa näin lukemattomia eri perunalajikkeita, vaikka minkä värisiä! Lisäksi chili-ja paprikalaatuja oli uskomattoman paljon, samoin eri maissilajikkeita. Nykyinen perulainen keittiö on saanut vaikutteita inkojen, espanjalaisten, afrikkalaisten, ranskalaisten, italialaisten sekä Kantonin kiinalaisten ja japanilaisten keittiöistä. Perun matkailijoita saattaa hämmästyttää suuri kiinalaisten ravintoloiden määrä, varsinkin Limassa.Näitä ravintoloita kutsutaan nimellä "chifa" ja ne itse asiassa tarjoavat ruokaa,mikä on saanut vaikutteita sekä kiinalaisesta että perulaisesta keittiöstä.
Kala-äyriäiskeitto
- 4½ rkl öljyä paistamiseen
- 2 sipulia
- 4 valkosipulin kynttä
- 3 kuorittua tomaattia
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 laakerinlehti
- 1½ rkl paprikajauhetta
- ½ rkl chilihiutaleita
- 2 rkl tomaattisosetiivistettä
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 2 dl valkoviiniä
- pari pakastekalafilettä
- 400 gr äyriäisiä (tämä voi olla mikä vain, itse käytin pakastettua katkarapu, simpukka ja mustekalasekoitusta)
- 1 rkl hienoksi silputtua persiljaa
- 1 rkl hienoksi silputtua tuoretta korianteria
- 3 litraa valmista kalalientä(kalaliemikuutioista tai oikeaa kalalientä, tai fondia)
- 1 rkl limen mehua
- pippuria, suolaa
- kevätsipulia