Joskus sitä tulee vahingossa tehtyä jotain, joka onkin niin hyvää että siitä tulee jonkinlainen lempiohje. Pasta tahini sai alkunsa eräänä iltapäivänä, kun oli hieman kiire, ja samalla nälkä. Keitin pastaa (ensimmäisellä kerralla oli sobanuudeleita) , ja muistin että olin päivää aikaisemmin tehnyt pikanttia yrttitahnaa. Lisäsin sitä , ja sitten keksin lisätä tahiniakin pastan joukkoon, ja huh miten hyvää! Tahinista tuli pastalle kermainen koostumus ja yrttitahnasta makua. Tätä olen nyt tehnyt pari kertaa: kuvassa kuviollisella pätkäpastalla, mutta tähän käy periaatteessa mikä tahansa pasta, joskin sobanuudelit sopivat tähän parhaiten.
Pasta Tahini
- mitä tahansa pastaa
- ½ dl tai enemmän yrttitahnaa
- 2 tl seesamiöljyä
- 4 rkl hyvää tahinia
- muutama rkl vettä
Yrttitahna
Käytin tähän zhug-tahnan tapaista yrttitahnaa , johon tuli seuraavat ainekset:
- 1 nippu korianteria (jos ei pidä korianterista niin sen voi vaihtaa persiljaan)
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 vihreä chili
- ½ tl suolaa
- ½ tl jeeraa
- 2 rkl öljyä
Valmista ensin yrttitahna: jauha korianteri (tai persilja jos et pidä korianterista ) ja valkosipulit hienoksi. Lisää mausteet ja lopuksi öljy, ja jauha tasaiseksi tahnaksi.
Keitä pasta ohjeiden mukaan mutta vähennä 1 minuutti keittoajasta. Kun pasta on kiehunut, laita se hetkeksi lävikköön kuivumaan.
Lämmitä seesamiöljyä pannulla, keskilämmöllä. Lisää pasta ja sekoita. Lisää nyt yrttitahnaa. Itse lisään sitä aika reilusti. Lisää lopuksi tahini, ja sekoita hyvin. Lisää muutama rkl vettä joukkoon. Maista ja lisää suolaa jos siltä tuntuu,
Ensimmäisellä kerralla tein sobanuudeleilla , ja otin pikaisesti kuvan kännykällä. Kamala kuva, mutta tämä on todellakin itkettävän hyvää:)
Nam, tätä tulen tekemään useinkin:) Tämä pasta on myös vegaaninen.