Täällä lähestyy taas Purim-juhla,joka tänä vuonna osuu lähes samaan aikaan pääsiäisen kanssa. Purim on todella iloinen juhla,ja tässä hieman kuvia viime vuodelta Purimin aikaan. Purimin ruokapuoleen kuuluvat ruokalahjat,joista tunnetuin on kolmionmuotoinen Hamanin korva,täytetty pikkuleipä. Joka vuosi tekee mieli kokeilla hieman erilaista versiota tuosta leivonnaisesta,ja tänä vuonna tein sitruunankeltaisia Hamanin korvia,joiden väri tuli Bonredin punaisesta palmuöljystä.Tuo ihana öljy on kuin tehty pääsiäisen leivonnaisia varten,sillä se antaa niille kauniin keltaisen värin. Aiempina vuosina olen täällä postannut pinkeistä,appelsiinisista ja muista Hamanin korvista. Tämän vuotiset Hamanin korvani ovat sekä gluteenittomia että laktoosittomia.Täytin pikkuleivät ihanan sitruunaisella kookostäytteellä,mutta mikä tahansa täyte käy näihin.Klassinen täyte näihin on tehty unikonsiemenistä.Taikinan ohje on muunnelma täkäläisestä ohjeesta.
____________________________________________________________________________
Sitruunankeltaiset kolmiot kookostäytteellä
- 180 gr tapiokajauhoa (aasialaisia tuotteita myyvistä kaupoista)
- 140 gr jauhettua mantelia
- 110gr riisijauhoa (valkoista)
- 110 perunajauhoa
- 2.5 tl ksantaania
- ½ tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 150 ml öljyä (käytin 100 ml punaista palmuöljyä ja 50 ml oliiviöljyä)
- 2 kananmunaa +1 keltuiainen
- 200 gr sokeria (käytin ruokosokeria)
- 1 sitruunan kuoriraaste
- puolikkaan sitruunan mehu
- tomusokeria koristeluun
Tähän tarvitaan 2 kulhoa:toisesssa sekoitetaan kuivat ainekset ,sokeria lukuunottamatta.Toisessa kulhossa vispataan öljy,kananmunat,sokeri sekä sitruunankuori -ja menu. Kuivat ja kosteat ainekset yhdistetään varovaisesti keskenään,ja niistä muotoillaan tasainen taikina. Taikinaa ei saa kuitenkaan vaivata liikaa,kuten murotaikinaa yleensä. Taikina jaetaan 3 osaan ja osat muotoillaan litteiksi levyiksi ,jotka laitetaan jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi. Taikinan levätessä jääkaapissa valmistin täytteen:
Sitruunainen kookostäyte
- 2 dl kookoshiutaleita
- 3 tl sitruunan kuoriraastetta
- 2 dl sitruunamehua
- 5 rkl kookosmaitoa
- 1 rkl kookosöljyä
- 1,5 dl tomusokeria
- 1 tl Maizenaa
Kaikki ainekset jauhetaan tasaiseksi massaksi,
_________________________________________________________________________________
_________________________________________________________________________________
Kolmiot ennen uuniin menoa |
Leivinalustalle ripotellaan riisi-tai perunajauhoa.Taikina kaulitaan ohueksi taikinaksi,josta otetaan lasilla tai muotilla ympyrän muotoisia paloja . (täältä näkee miten se tehdään). Lisää teelusikallinen kookostäytettä (tai muuta täytettä) ympyrän keskelle ja taita kolmion muotoiseksi. Kolmiot paistetaan 175 C-asteen lämmössä 20 minuutin ajan,ja sitä ennen ne sivellään kananmunalla. Pikkuleipien annetaan täysin jäähtyä ennenkuin ne nostetaan uunipelliltä.Ripottele tomusokeria kolmiopikkuleipien päälle.
Purimina kuuluu naamioitua,ja tässä minun naamioni;D
Pitäisi joku kerta noita tehdä.
VastaaPoistaNelli:näistähän on niin monta versiota,mutta kiva tehdä näitä ,ja hyviäkin ovat,Eniten kyllä kuitenkin pidän siitä klassisesta unikonsiementäytteestä.
PoistaTaidanpa kokeilla, nyt löytyy valmiina kaikkia ainesosiakin.
VastaaPoistaUnelma:kiva jos löytyy:) Ja täytetähn voi olla vaikka mitä.
PoistaNäyttääpä hyviltä !! :) ja naamio on hieno !
VastaaPoistaKiitos Anneli:) Ja naamio oli vain 5 shekeliä!
PoistaSå fina och säkert goda!
VastaaPoistaHovkonditorn: tack,de är goda,och hoppas väninnans dotter,som inte tål gluten,också tycker att de är goda.
PoistaOnpas iloisen näköisiä keltaisia kolmioita :) Minun täytyi ihan googlettaa tuo Purim-juhla ja nyt ymmärrän myös tuon naamion kuvassa. Mukavaa viikonloppua Jael.
VastaaPoistaMarjo:kiitos:) Tuo punainen palmuöljy antaa nimestään huolimatta niin kivan keltaisen värin kaikelle:) Purim -juhla on aika hauska tapaus:) Kiitos,samoin sinulle hyvää viikonloppua Marjo:)
PoistaOi, mitä herkkuja :-)
VastaaPoistaMinna:kiitos;) Hyviä olivatkin.Suurin osa meni tänään naapurin tyttärelle,jolla on niitä ruokarajoitteita.
PoistaNäyttää niin herkulliselta, nam ♡
VastaaPoistaOuti:kiitos Outi ihana:)
Poistatulin sanomaan moi ja etsimään inspiraatiota; ihania kokkailujasi ja kuvia sivutolkulla lukematta!
VastaaPoistaHeljä:ihanaa että tulit sanomaan moi:) On niin kiva "nähdä" sinut täällä pitkästä aikaa:)
PoistaOnpas aurinkoisen ja iloisen näköisiä nuo Hamanin korvat. Olisikohan se suuri synti täyttää tuolla sitruunaisella täytteellä puolikuukisi muotoiltuja joulutorttuja eli pakastetuista ja joululta tähteeksi jääneistä joulutorttu- / voitaikinalevyistä. Toinen kysymys: liukeniskohan hippu saframia voisulaan tai auringonkukkaöljyyn lämmittämällä keltaisen värin aikaansaamiseksi? Kysyin näitä ihan suoriltaan ja siksi, koska kaikkia mainitsemiasi tarvikkeita ei varmastikaan löydy täältä keskisestä suomesta. Hyvää pääsiäisen odotusta sinulle Jael :)
VastaaPoistaHanski:kiitos:) Väri tosiaankin tulee siitä Bonredin punaisesta palmuöljystä:) Sitruunainen täyte voi toimia missä vaan;päähän tuli sellainen kun ajattelin jotain hieman erilaista täytettä noille kolmioille.Varmaankin sahramilla saisi väriä ja kokeilepas kurkumaa,sillä pitäisi saada väriä,sehän on se joka curryynkin antaa sen värin:) Kiitos samoin sinulle Hanski hyvää pääsiäisen odotusta:)
PoistaOlen katsellut aasinkorvaohjeitasi monena vuonna ja nyt taidan kokeilla näitä pääsiäiseksi. Kiitos ohjeesta!
VastaaPoistaOuti:) kiva jos kokeilet näitä:)
PoistaKiitos for sending me your link, Jael. I updated my post with it. I had no idea about all this.
VastaaPoistaDina:)
PoistaOnpa jännittävän näköiset kolmiot! Australia Mastechefissä käytetään aika usein tuota tapiokajauhoa, mutta itselle se on aivan vieras juttu :) upeat värit kolmioissa!
VastaaPoistaAnne:näitä tosiaankin näkee nyt erilaisina versioina joka puolella täällä juuri nyt. Tapiokajauhoa käytän useinkin ,on hyvä aines gluteenittomissa leivonnaisissa.Kiitos:)
PoistaSuorastaan itkettävän ihania, rakastan sitruunaa ylikaiken. Luultavasti jälkiruuiassa sitruuna ja raparperi taistelee omalla kohdalla ykköspaikasta ja kaiken kruunaa vielä kookos. Iski heti aamuta aivan valtavat mieliteot ja auto se vaan on pajalla, joten kauppaan en pääse ja koti tyhjä herkuista. Snif. <3
VastaaPoistaTiia:kiitos ihana:) Minäkin rakastan sitruunaa yli kaiken,kotona on aina pakko olla niitä! Ja samat maut minullakin ,ne vaan ovat niin hyviä:)
PoistaNyt iski ikävä, en saa Hamanin korviakaan tänä keväänä! En ole koskaan niitä tehnyt, aina ollaan ostettu kaupasta, mutta hyviä nekin on.
VastaaPoistaMulla on näköjään samat herkut kuin Tiialla, leivonnassa käytän paljon sitruunaa, raparperia ja kookosta!
Eeviregina:helpostihan niitä tekee itsekin kotona. Sama makumaailma minullakin:)
Poista