Elävän keittiön jälkiruokia tulee aina välillä tehtyä, sillä ne ovat tosi herkullisia.Nyt kun täällä vielä on mansikka-aika, ja tuoreita mansikoita on saatavilla, teki mieli tehdä mansikkaleivoksia. Halusin samalla kokeilla yksittäisiä silikonisia muffinivuokiani,joita en ollut vielä käyttänyt. Käytin näihin tuoreita mansikoita, mutta pakastemansikat käyvät tähän myös hyvin.
Mansikkatäyte
- 2 dl cashewpähkinöitä
- 4 rkl agavesiirappia
- 4 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 6-7 mansikkaa
- 2 rkl kookosmaitoa
- pari tippaa vaniljauutetta
- (1 tl jauhettua lesitiiniä)
Pohja
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 dl saksanpähkinöitä
- 1 dl kultaisia rusinoita
- pari tippaa vaniljauutetta
- hyppysellinen suolaa
Liota ensin cashewpähkinöitä vähintään tunnin. Laita ne monitoimikoneeseen,jauha pari kierrosta ja lisää agavesiirappi.Itse käytän Magic Bullet –laitetta, jolla saa kerrallaan pieniä määriä todella hyvin hienonnettua. Lisää mansikat ,vaniljauute sekä kookosmaito ja jauha, kunnes seos on aivan sileää.Lisää sulatettu kylmäpuristettu kookosöljy, ja lesitiini,jos käytät sitä, ja jauha lisää,kunnes kaikki on sekoittunut hyvin. Lesitiini vaikuttaa seoksen rakenteeseen.
Valmista pohja: jauha ensin kookoshiutaleet hienommiksi.Lisää sakasanpähkinät, rusinat, vaniljauute sekä suola, ja jauha, kunnes seos on taikinamaista. Laita taikinaa muffinivuokien puoliväliin asti, taputtele se vuokien reunoille kuten kuvassa.
Laita vuuat uuniin alatasolle 100 C asteeseen;jätä uuniluukku hieman raolleen ja paista noin 20 minuuttia.Tarkista ,ettei taikina pala. Anna jäähtyä ja täytä vuuat täytteellä.
Laita vuuat pakastimeen. Ota esille noin 15 minuuttia ennen tarjoilua ja irrota ne vuuista. Laita mansikanpalasia leivosten päälle.
Edit. Elävän ruuan keittiösä maksimilämpötila on 46 C. Uunin korvaa kuivuri.Minulla ei ole kuivuria, joten käytän uunia alhaisella lämpötilalla, ja jätän uuniluukun raolleen.
Oi kuinka unelman näköisiä! Hyvä vinkki juhliin!
VastaaPoistaaaah.. epäreilua..suomessa meillä menee mansikoihin vielä ikuisuus. Kuulostaa ja näyttää vaan niin hyvältä taas nuo sinun pienet leivokset! (eilen tosin sain venäläisessä ravintolassa uunijäätelön vierellä oikeita mansikoita pitkästä aikaa.. ne oli kyllä herkkua)
VastaaPoistaSooloilija: kiitos:-)
VastaaPoistaRisulinna: Mutta Suomessa mansikat maistuvat paljon paremmilta, joten niitä voikin odotella....näihin leivoksiin kyllä käy ihan hyvin pakastetutkin mansikat.
hurjan kauniita leivoksia! hienosti olet asetellut lautasen. ottaisin heti yhden jos toisenkin, kiitos ;)
VastaaPoistameilläkin odotellaan mansikoita...mamman, mummun ja pappan luona saa hakea pellosta tuoreita ja se se on juhlaa!
meillä on myös noita yksittäisiä vuokia ja ne ovat tosi käytännöllisiä! otan ne käyttöön varsinkin jos muffiniyhdistelmävuoka ei riitä ja tarvitaan vielä lisämuotteja.
nämä näyttää kyllä niin hyvälle että jokin muunnelma lähtee kokeiluun. Agavesiirappia ja kookosöljyä ei ole, mutta enköhän jotain keksi - vaikka en voi luvata näin vegaanista otetta :) Upea idea.
VastaaPoistaHerrrrkullisen näköisiä...
VastaaPoistaHyppysellinen:kiitos:-)Nuo yksittäiset vuuat ovat käteviä,mulla on ihan ideoita miten niitä käyttää.
VastaaPoistaNelle:minkäköhänlaisen muunnelman sä keksit....;-) Ajattelin jossain vaiheessa käyttää näitä vuokia juustokakkuihin samalla lailla kuin näissä.
Marke:kiitos;-)
Oi ja voih.. maistuisi kyllä minullekkin.. vesi herahti kielelle!
VastaaPoistaTuskin maltan odottaa kesää ja mansikoita.. kun saisi sen oman mansikkapaikankin vielä perustettua tänä kesänä, no toivossahan on hyvä elää. ;)
Tuo on mahtavan näköistä, pitää kokeilla, kookos terveellistäkin.
VastaaPoistaElävä ruoka on hienoa, mutta eihän raw food uuniin, korkeintaan 40°C (100°F).
Those look soooo tasty. Todd.
VastaaPoistaAivan ihanan näköisiä!
VastaaPoistaHanna:Kesähän jo lähestyy ja toivottavasti saat sen mansikkapaikan!
VastaaPoistaHannele:kiitos! Joo, tiedän, elävän ruuan maks.lämpötila 46 astetta, mutta mulla ei ole kuivuria, niin pitää improvisoida.
Todd:Thanks so much:-)
Elina:kiitos:-)
Tosi houkuttelevan näköisiä! :-)Näitä täytyy varmaankin kokeilla! Täältä Intiastakin saa mansikoita, mitä ihmettelin kovasti, eivätkä olleet kovin kalliitakaan. Tosin maku ei ollut läheskään semmoinen kuin Suomen kesämansikoissa...
VastaaPoistaHippu:Kiitos:-) Ai teilläkin saa mansikoita! Täällähän saa niitä talvella ,kun ilmat ovat viileämpiä, muttei kesällä kun on kuumaa.Mitenköhän ne teillä siellä kuumuudessa kasvavat....Eivät muuten täkäläisetkään mansikat vedä lainkaan vertoja suomalaisten mansikoiden maulle.
VastaaPoistaIhania leivonnaisia!!
VastaaPoistaMä pidän onneksi tuontimansikoista, espanjalaisista, paaaaaaljon suomalaisia enemmän, joten mä voin testata näitä vaikka pääsiäisaterian jälkkärille. Nam.
Veera>kiitos:-) Ehkä mä vaan muistan että ne suomalaiset mansikat ovat niin maukkaita....
VastaaPoistaThey look so lovely and dainty and I love anything with strawberries. Well done Yaelin! :)
VastaaPoistaAivan käsittämättömän upea ohje jälleen sinulta, Yalian! Oikeasti, kuola valuu lattialle asti.. Ja tosi tosi iso plussa siitä, että nämä ovat sopivia vegaaneille! Ei moni yhtä innovatiivisia ohjeita tee!!
VastaaPoistaLorraine: Thanks :-)
VastaaPoistaInsanity: kiitos:-) Ja innovatiivisia ohjeita ei sinultakaan puutu....
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaAnna:Kiitos:-)Niin pähkinöissähän on aika paljon rasvaa,joskin terveellistä sellaista. Pähkinöistä voikin laittaa kaikenlaisia herkkuja!
VastaaPoistaVesi tulee kielelle noita katsoessa ja vaikuttavat herkut vielä kovasti terveellisiltäkin:) Turkoosi on muuten se ensi viikon väri...
VastaaPoistaInkivääri:kiitos:-) Voi kauhistus, turkoosi, mulla ei taida olla kuin ihan pari juttua sen värisenä, vaikeaksi menee...
VastaaPoistaVoi miten ihanan näköisiä ja varmaan makukin on suussa sulava!
VastaaPoistaMarja-Leena:kiitos! Oli tosiaankin herkullisia..
VastaaPoistaVOi kuinka herkullisen näköisiä! Saanen napata ohjeen mukaani?
VastaaPoistaSaako teiltä hyviä mansikoita? Mun mielestä hyviä mansikoita on ainoastaan Suomessa.
VastaaPoista(tytär sai äitini kuivurin, hänkuivaa kaikkea, lihaakin retkille. Uunissakin voi kuivattaa paljon)
VastaaPoistaOi sentään, mansikka-aika ;) Kuulostavat herkullisilta!
VastaaPoistaMarika:Kokeile ihmeessä.Ja näitä voi säilyttää pakastimessa kunnes haluaa niitä syödä.
VastaaPoistaAllu:kauniita ovat, mutteivät yhtä maukkaita kuin Suomessa...
Hannele:Mä olen kauan jo halunnut kuivurin,mutta täällä ne on kamalan kalliita.
Nemo: mansikka-aikaa pitää täällä käyttää hyväkseen niin paljon kuin voi,koska pakastettuja mansikoita en ole nähnyt kaupoissa. Tosi hyviä on nämä elävän keittiön pikku leivokset.
oh my, vilka fina cupcakes...! dom ser så otroligt goda ut. jag börjar sakna mitt kök, att få stöka omkring där, lugnet det ger att laga mat och baka..
VastaaPoista(tänään minulla resepti, joka ehkä sinua kiinnostaa, niin tai ei sit ihan taidakaan)
VastaaPoistaBlogissani on sinulle jotain...
VastaaPoistaVoi mitä herkkuja, pitäisikö maistella meilläkin joskus tallaista.
VastaaPoistaSarapirat> Tack, de var faktiskt goda.När kommer ni tillbaka från turneen?
VastaaPoistaHannele:tulenkin kurkkaamaan..
Eilonwy: tulen katsomaan ...
Arleena:Nämä pähkinäiset leivokset ovat tosi hyviä!
oi nam miten upean näköisiä :)
VastaaPoistamukavaa viikkoa!
Auringonkukka>kiitos ja samoin sinulle mukavaa viikkoa:-)
VastaaPoistaIhan taivaallisen näköisiä!:P Ja voi, tuoreita mansikoita! Täällä saa vielä pitkään odotella, että saa kunnon mansikoita. Ulkomaisiahan kaupasta löytyisi, mutta niissä ei yleensä ole mitään makua, vaikka komeita ovatkin.
VastaaPoistaKmsu:-)
VastaaPoistaja taivaallisen makuisia leivoksia, tulen tekemään jatkosakin. Ihmettelen mistä johtuu kun minun täyte ei ole niin roosa kun sinun täyte..
VastaaPoista