Florentinet ovat italialaisia joko mantelista tai hasselpähkinöistä tehtyjä lastuja,joihin lisätään myös karamellisoituja hedelmiä ja joidenka toinen pinta on yleensä suklainen.Netissä onkin useita florentin-ohjetta:useihin on lisätty jauhoa tai kermaa tai muutakin.Nämä mitä simppelimmät flotentinet on tehty Ottolenghin ja Tamamin ensimmäisen kirjan;" Ottolenghi:the Cookbook"-kirjan ohjeen mukaan ja näihin tulee vain 4 ainesta:manteleita,kananmunanvalkuaista,appelsiinia ja tomusokeria. Lisäksi hieman öljyä leivinpaperin päälle. Appelsiiniset florentinet ovat koukuttavan hyviä ja rapeita..Florentinet säilyvät suljetussa astiassa 4-5 päivää .Säilytin näitä jääkaapissa,jossa rapeuskin säilyi hyvin. Jos teet näitä vaikka joululahjaksi,valmista florentinet ehkä edellisenä tai samana päivänä.Raastettu appelsiininkuori antoi ihanasti makua:) Tein kirjan ohjeesta vain puolen satsin,sillä mantelilastuja ei kotona ollut tarpeeksi.Nämä herkkulastut ovat muuten vain ihan miedosti makeita,mutta hyviä juuri sellaisina:)
Appelsiiniset florentinet (8 kpl)
- 130 gr mantelilastuja
- 1 kananmunavalkuainen
- 50 gr tomusokeria
- yhden appelsiinin raastettu kuori
- hieman öljyä leivinpaperin päälle
Ota ruokalusikallinen seosta ja laita se leivinpaperin päälle.Tasoita veteen kastetun haarukan avulla mahdollisimman ohueksi pikkuleiväksi.Niiden tulee olla tosi ohuita. Lämmitä uuni 150 C-asteeseen ja paista florentineja 15-20 minuuttia,tai kunnes ne ovat saaneet hyvin väriä. Anna lastujen jäähtyä kunnolla ennenkuin poistat ne leivinpaperin päältä. Hieman juhlavammat näistä saa jos ne sivellään kevyesti sulatetetulla tummalla suklaalla yhdeltä puolelta.
Vastustattoman hyviä!
Muutama päivä sitten ruokamessuilla sorruin ostamaan tällaisen leikkurin,jolla saa leikattua vihanneksista tai hedelmistä ristikkoja.Nyt kun ajattelen niin oikeastaaan tämä on aika turha väline vaikka tulos onkin ihan kivan näköistä...
Mieluummin olisin ostanut sieltä tämän Wondermillin jauhomyllyn,joka hetkessä jauhoi valkopavut hienoksi jauhoksi ja vielä suoraan muovipussiin. Mutta laite oli kallis ja jos oikein mietin,niin miten usein käyttäisin tällaista......Mutta kätevä laite tämä oli:)
Surimipizzaa messuilla
Kiva leikkuri :)
VastaaPoistaAika kiva mutta loppujen lopuksi vähän sellainen turha kapine....
PoistaSitähän se on, kun ostaa tuollaisen härpäkkeen... :)
Poistanoin herkullisia lastuja..ja vieläpä helppoja!!!! sydämen tykytys rauhoittunut,viimeisen tiedon mukaan Finnair lentää maanantaina sinne..-paitsi että uusi lakon mahdollisuus heti tiistaina !!! Ihan älytöntä touhua...Jael,kiinnostaisiko sinua tavata - vaikka kaffet siellä lemppari kahvilassasi ??
VastaaPoistaAnneli:tosi herkulliset ovatkin:) Toivottavasti nyt sitten pääset lentämään tänne ilman lakkouhkaa...Ja olisi ihan kiva tavata.Laita vaikka viestiä tänne yaelian2008@gmail.com
PoistaMmmm, taytyy kokeilla heti!
VastaaPoistaTuo leikkurihan on ihan kiva. Ainahan sita voi joskus jotain puoliturhaakin ostaa. Tuo ei ainakaan ollut kallis varmaan. Eika vie liikaa tilaa.
Mylly on iso ja kallis, ja tuskin sillekaan kauhean paljon kayttoa olisi.
Anu,maksoi lähes 40 shekeliä,mikä oli vähän kiskurihinta tuosta. Tuo mylly sen sijaan,kallis mutta tosi kätevä esim, gluteenitonta leivontaa varten ja sellaiselle joka kasvattaa omaa viljaa;D
PoistaNuo oli tosi hyvät ja helppotekoiset;suosittelen!
Kivan näköisiä tuo leikkaa! Varmaankin herkullisia lastuja...
VastaaPoistaLastut hurjan herkullisia! Kai tuo väline johonkin kelpaa:D
PoistaVilka fina och goda kex!
VastaaPoistaTack:) De här blev nog jättegoda:)
Poistahei,haluatko että tuon jotain sinulle Suomesta ????
VastaaPoistaAnneli,kiitos,mutta ei nyt just tule mitään mieleen....tai jos ei kauheasti vaivaa niin vaikka tiskiharja;D nämä täkäläiset ovat surkeita....
Poistajuuri tehtiin siskonlasten kanssa kauralastuja (kuten aina siellä ollessa!) ja mietin että saisiko niitä tehtyä mantelilastuistakin. Olin aivan unohtanut florentiinit jotka on kyllä niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin mahtavia! kiitos muistutuksesta :-)!
VastaaPoistaKauralastutkin ovat ihania.Ja florentiinit todellakin mielettömän herkullisia:)
PoistaMinullakin tuli kauralastut mieleen, silleen hienostuneena versiona pähkinälastuista. Ihana resepti. Tämäkin nousee to do -listalle :)
VastaaPoistaPaula,todellakin hieman muistuttaaa niitä mutta vieläkin parempia:) Suosittelen sillä nämä ovat mielettömän nameja.Tänään ostinkin lisää mantelilastuja sillä teen niitä ensi viikolla lisää kun talvilintu-ystäväni Mary tulee Yhdysvalloista taas tänne.
VastaaPoistaTiskiharja kuulostaa hyvältä !!! :) tiedän ne täkäläiset surkeet rätit ja viritykset :)
VastaaPoistaAnneli;D Hyviä rättejä kyllä löytyy kun tietää mistä (Wileda...) mutta tiskiharjat,ne ovat aika surkeita...
PoistaNo minun taytyy Asiantuntijana puuttua keskusteluunne, ja kertoa, etta ainakin Max Stock- nimisesta kraasaliikkeesta saa oivia harmaita Tiskiharjoja, ostin viimeksi kaksi, ihan vain varmuuden vuoksi.
PoistaP.S mihinkahan tuota pop corn-jauhoa kaytetaan tuolla myllykuvassa???
Nam nam, ihania herkkuja. Kaikki manteli/pähkinämakeat on mun suuri heikkous !
VastaaPoistaMilma,niin minunkin ! Nämä olivat kyllä superhyviä ja niin helppotekoisia:)
PoistaKauniit lastut. Ja noita ihania keittiöturhakkeita on vaani niin vaikeaa vastustaa :)
VastaaPoistaTotta,ihan mahdotonta vastustaa;D
PoistaLapset saa varmaan syömään vihanneksia tuossa hauskassa ristikkomuodossa ! Voi miten kiva.
VastaaPoistaIhailen tuota ekan kuvasi hienostunutta kekoa. Ehkä sitä voisi joskus hyödyntää kahvikekkereillä.
Rita,no se varmaan on hyvä idea.Ulkonäkö sen verran kiva ristikkona että ehkä kasviksia kaihtavat lapsetkin uskaltaisivat kokeilla.Kiitos,kokeilepa tuollaisen keon tarjoamista seuraavilla kahvikekkereillä;D
Poista