sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Punajuurigazpacho

Ah tuota väriä!
Satuin ostamaan hieman suuremman määrän  punajuuria,joista osa meni salaatteihin raakana ja osan paahdoin uunissa,mutta  tein niistä myös ihanan väristä ja hyvää punajuurigazpachoa.  Netistä löytyy punajuurigazpachosta monta eri versiota;tämä versio on newyorkilaisen Mile End delin ohjetta mukaellen tehty;määrät olivat tässä kahdelle,kun taas Mile Endin ohje oli aika suurelle määrälle.Mile Endin punajuurigazpachoon lisättiin myös giniä,mitä ei tähän omaani tullut.

Punajuurigazpacho kahdelle
  • 1 iso sellerinvarsi
  • ½ raaka ja ½ paahdettu punajuuri
  • pala punaista paprikaa
  • 1/4 osa punasipulia
  • kurkkua noin 10 sentin pala
  • ½ vihreä chilipippuri,ilman siemeniä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.Anna gazpachon levätä tunnin ennen tarjoilua  ja maista;lisää suolaa tai etikkaa tarpeen mukaan ja sekoita.Punajuurigazpachon tulee olla paksuhkoa.
Sain naapurilta aivan tuoreita taateleita,jotka olivat hurjan pehmeitä ja makeita;vuoden ensimmäistä satoa. Naapurin tytär asuu kibbutsilla,jonka pääelinkeino tulee taateleista.

P.S. viime vuonna Appelsiineja ja Hunajaa-blogi oli Glorian blog awardsien suosikkiruokablogien joukossa.Entä tänä vuonna? Äänestämään pääsee täältä ja äänestäjille on luvassa palkintoja.....

34 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä! Täälläkin on taas pitkästä aikaa punajuuria saatavilla, ne on herkkua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuuret ovatkin ihania:) Nämä ostamani olivat tosi makeita,ja etenkin paahdettaessa se makeus tulee kivasti esille:)

      Poista
  2. no eipä olis tullut mieleenkään :-) kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan:) Tämä on kiva kylmä keitto lämpimällä säällä:)

      Poista
  3. Ihana syksyinen alkuruoka! Ihan pakko kokeilla – taas – sinulta saa ihan mielettömästi ideoita ja energiaa kauniista kuvista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hiidenuhma,kommenttisi ilahduttavat aina:) Tämä olikin niin nätti annos ja hyvää:)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Harmi kun lähdit täältä pois just ennen sen alkua.....

      Poista
    2. No älä muuta viserrä! Ja avokadoja, kääk! Just hain Prismasta pussillisen, ihan onnettomia käppänöitä ovat ja muoville maistuvat.

      Ryttylän Saarisella tosin myydään supermakeita ja ihan löllöpehmeitä taateleita 4 egeä 600 gramman pahviloota <3 Ihanaa, MUTTA ne on pieniä ! Medjoulit on isoja! Hitsi, kun tietää paremmasta :D

      Poista
    3. Niin just tänään huomasin että avokadojen hinta on vihdoinkin laskenut niin,että niitä raaskii taas ostaa. Eli ne ovat kypsyneet eivätkä kylmäsäilytyksestä... Onneksi sentään löysit supermakeita ja löllöjä taateleita;D

      Poista
  5. Kuulostaa tosi herkulliselle ja raikkaalle -hieno idea!
    Aivan tulee vesi kielelle taateleita ihaillessa ... nam nam!
    Aurinkoa tulevaan viikkoosi, Jael :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina,tuo väri on niin hurjan kaunis:) Taatelit tähän aikaan vuodesta ovatkin parhaimmillaan täälläpäin:) Kiitos,samoin sinulle!

      Poista
  6. Katsoin ensin että kas, bloody mary. Vaan oikein herkulliselta kuulostaa tämäkin. :)

    VastaaPoista
  7. Vilken fin färg och säkert mycket god!

    VastaaPoista
  8. What a great idea for extra beetroot. I always seem to overbuy them! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lorraine,I also tend to overbuy them so that is why they ended in this gazpacho;D

      Poista
  9. Vau! Enpä olisi itse osannut ajatella punajuurta gazpachoon. Upean värinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin hurjan nätti ja tämä oli hyvääkin:)

      Poista
  10. Onpas kiva idea. Minulla olisi jääkaapissa maalta tuoltuja ihania punajuuria... :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihan juuri poimittuja punajuuria!

      Poista
  11. Tuo väri tosiaankin! Juuri minun värini! Kesällä ihastuin Outin mansikkagazpachoon ja tämäkin houkuttelisi kokeiluun. Kunhan saan tilaamani KitchenAidin, voisinkin alkaa surruuttelemaan. Silla saanee silempää punajuurta kuin sauviksella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuuresta tulee tosiaankin niin nätti väri:) Onnea vaan uudelle KitchenAidille sitten kun saapuu.Minulla on sellainen ollut nyt kai 5 vuotta. Eihän se ihan superblenderi ole mutta ihan hyvä sellainen kuitenkin:)

      Poista
  12. Kiva gazpacho-ohje! Punajuurista syntyy kaikenlaista ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi,punajuuret ovat tosiaankin ihanan monipuolisia:)

      Poista
  13. Käsittääkseni osa ihmisistä saa raa'asta punajuuresta myrkytyksenkaltaisia oireita (päänsärkyä, pahoinvointia ja huimausta). Olettaisin, että ohje toimii myös pelkästään paahdetulla punajuurella, kun muut aineet tuovat kuitenkin raikkautta. -L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. JOillekin taitaa tulla tuollaisia oireita mutta itselleni ei ole mitään tullut vaikka syön usein raakaa punajuurta. Varmaankin käy tämä kylmä keitto myös jos sen tekee pelkistä paahdetuista punajuurista.

      Poista
  14. Upea väri! Raaskiskohan tähän käyttää nua oman maan punajuuren loput...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oih,omat punajuuret,kade kade.No kyllä raaskii.......

      Poista
  15. Kuulostaa ihanalta. Itse tein juuri punajuuritahnaa ja herkuteltiin sillä leivän päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punajuuritahnakin kuulostaa ihanalta!

      Poista
  16. Punajuuret vääntyy kyllä moneen, mutta että jopa gazpachoon :) Aivan mahtavaa! Enpä olis ite tullut ajatelleeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofia,punajuuri onkin ihmeen monipuolinen:-) Ja se väri,ah:-)

      Poista
  17. Kreikan matkalla söin päivittäin ihania taateleita, nam. Ja punajuurta ei voita kyllä mikään :). Pitää käydä äänestämässä sinua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoreet taatelit ovat kyllä tosi hyviä:) Ja punajuuri mahtava juures:) Kiitos Birgitta:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...