Ah tuota väriä! |
Satuin ostamaan hieman suuremman määrän punajuuria,joista osa meni salaatteihin raakana ja osan paahdoin uunissa,mutta tein niistä myös ihanan väristä ja hyvää punajuurigazpachoa. Netistä löytyy punajuurigazpachosta monta eri versiota;tämä versio on newyorkilaisen Mile End delin ohjetta mukaellen tehty;määrät olivat tässä kahdelle,kun taas Mile Endin ohje oli aika suurelle määrälle.Mile Endin punajuurigazpachoon lisättiin myös giniä,mitä ei tähän omaani tullut.
Punajuurigazpacho kahdelle
- 1 iso sellerinvarsi
- ½ raaka ja ½ paahdettu punajuuri
- pala punaista paprikaa
- 1/4 osa punasipulia
- kurkkua noin 10 sentin pala
- ½ vihreä chilipippuri,ilman siemeniä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- suolaa
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.Anna gazpachon levätä tunnin ennen tarjoilua ja maista;lisää suolaa tai etikkaa tarpeen mukaan ja sekoita.Punajuurigazpachon tulee olla paksuhkoa.
Sain naapurilta aivan tuoreita taateleita,jotka olivat hurjan pehmeitä ja makeita;vuoden ensimmäistä satoa. Naapurin tytär asuu kibbutsilla,jonka pääelinkeino tulee taateleista.
P.S. viime vuonna Appelsiineja ja Hunajaa-blogi oli Glorian blog awardsien suosikkiruokablogien joukossa.Entä tänä vuonna? Äänestämään pääsee täältä ja äänestäjille on luvassa palkintoja.....
P.S. viime vuonna Appelsiineja ja Hunajaa-blogi oli Glorian blog awardsien suosikkiruokablogien joukossa.Entä tänä vuonna? Äänestämään pääsee täältä ja äänestäjille on luvassa palkintoja.....
Näyttääpä hyvältä! Täälläkin on taas pitkästä aikaa punajuuria saatavilla, ne on herkkua. :)
VastaaPoistaPunajuuret ovatkin ihania:) Nämä ostamani olivat tosi makeita,ja etenkin paahdettaessa se makeus tulee kivasti esille:)
Poistano eipä olis tullut mieleenkään :-) kiitos vinkistä!
VastaaPoistaOle hyvä vaan:) Tämä on kiva kylmä keitto lämpimällä säällä:)
PoistaIhana syksyinen alkuruoka! Ihan pakko kokeilla – taas – sinulta saa ihan mielettömästi ideoita ja energiaa kauniista kuvista ;)
VastaaPoistaKiitos Hiidenuhma,kommenttisi ilahduttavat aina:) Tämä olikin niin nätti annos ja hyvää:)
PoistaTaatelikateus !
VastaaPoistaHarmi kun lähdit täältä pois just ennen sen alkua.....
PoistaNo älä muuta viserrä! Ja avokadoja, kääk! Just hain Prismasta pussillisen, ihan onnettomia käppänöitä ovat ja muoville maistuvat.
PoistaRyttylän Saarisella tosin myydään supermakeita ja ihan löllöpehmeitä taateleita 4 egeä 600 gramman pahviloota <3 Ihanaa, MUTTA ne on pieniä ! Medjoulit on isoja! Hitsi, kun tietää paremmasta :D
Niin just tänään huomasin että avokadojen hinta on vihdoinkin laskenut niin,että niitä raaskii taas ostaa. Eli ne ovat kypsyneet eivätkä kylmäsäilytyksestä... Onneksi sentään löysit supermakeita ja löllöjä taateleita;D
PoistaKuulostaa tosi herkulliselle ja raikkaalle -hieno idea!
VastaaPoistaAivan tulee vesi kielelle taateleita ihaillessa ... nam nam!
Aurinkoa tulevaan viikkoosi, Jael :)
Kiitos Nina,tuo väri on niin hurjan kaunis:) Taatelit tähän aikaan vuodesta ovatkin parhaimmillaan täälläpäin:) Kiitos,samoin sinulle!
PoistaKatsoin ensin että kas, bloody mary. Vaan oikein herkulliselta kuulostaa tämäkin. :)
VastaaPoistaVilken fin färg och säkert mycket god!
VastaaPoistaWhat a great idea for extra beetroot. I always seem to overbuy them! :D
VastaaPoistaLorraine,I also tend to overbuy them so that is why they ended in this gazpacho;D
PoistaVau! Enpä olisi itse osannut ajatella punajuurta gazpachoon. Upean värinen!
VastaaPoistaMinustakin hurjan nätti ja tämä oli hyvääkin:)
PoistaOnpas kiva idea. Minulla olisi jääkaapissa maalta tuoltuja ihania punajuuria... :-)
VastaaPoistaOi ihan juuri poimittuja punajuuria!
PoistaTuo väri tosiaankin! Juuri minun värini! Kesällä ihastuin Outin mansikkagazpachoon ja tämäkin houkuttelisi kokeiluun. Kunhan saan tilaamani KitchenAidin, voisinkin alkaa surruuttelemaan. Silla saanee silempää punajuurta kuin sauviksella.
VastaaPoistaPunajuuresta tulee tosiaankin niin nätti väri:) Onnea vaan uudelle KitchenAidille sitten kun saapuu.Minulla on sellainen ollut nyt kai 5 vuotta. Eihän se ihan superblenderi ole mutta ihan hyvä sellainen kuitenkin:)
PoistaKiva gazpacho-ohje! Punajuurista syntyy kaikenlaista ihanaa.
VastaaPoistaOuti,punajuuret ovat tosiaankin ihanan monipuolisia:)
PoistaKäsittääkseni osa ihmisistä saa raa'asta punajuuresta myrkytyksenkaltaisia oireita (päänsärkyä, pahoinvointia ja huimausta). Olettaisin, että ohje toimii myös pelkästään paahdetulla punajuurella, kun muut aineet tuovat kuitenkin raikkautta. -L
VastaaPoistaJOillekin taitaa tulla tuollaisia oireita mutta itselleni ei ole mitään tullut vaikka syön usein raakaa punajuurta. Varmaankin käy tämä kylmä keitto myös jos sen tekee pelkistä paahdetuista punajuurista.
PoistaUpea väri! Raaskiskohan tähän käyttää nua oman maan punajuuren loput...
VastaaPoistaoih,omat punajuuret,kade kade.No kyllä raaskii.......
PoistaKuulostaa ihanalta. Itse tein juuri punajuuritahnaa ja herkuteltiin sillä leivän päällä.
VastaaPoistaPunajuuritahnakin kuulostaa ihanalta!
PoistaPunajuuret vääntyy kyllä moneen, mutta että jopa gazpachoon :) Aivan mahtavaa! Enpä olis ite tullut ajatelleeksi.
VastaaPoistaSofia,punajuuri onkin ihmeen monipuolinen:-) Ja se väri,ah:-)
PoistaKreikan matkalla söin päivittäin ihania taateleita, nam. Ja punajuurta ei voita kyllä mikään :). Pitää käydä äänestämässä sinua :D
VastaaPoistaTuoreet taatelit ovat kyllä tosi hyviä:) Ja punajuuri mahtava juures:) Kiitos Birgitta:)
Poista