maanantai 16. maaliskuuta 2009

Pikantteja mustekalan lonkeroita


Ostin pussillisen pakastettuja pieniä mustekalan lonkeroita (pussissa lukee squid tentacles) ja paistoin ne chilipippurin, valkosipulin ja persiljan kanssa. Vuosia sitten Barcelonassa eksyin kerran ihan tavalliseen simppeliin lounasravintolaan. Ruokalistaa ei oikein ollut, ja espanjankieleni oli silloin vielä suhteellisen alkeellista. Näin kun lautasia kannettiin pöytiin ja sitten vain sanoin tarjoilijalle,että haluan mitä nuo toisetkin tilasi. Ja eteeni ilmestyi taivaallisen herkullinen valkosipulinen mustekala-annos.Juuri näitä lonkeroita siis. Olen joitakin  kertoja yrittänyt toistaa kotona sitä annosta, mutta se ei aina ole ihan onnistunut. Mutta näistä pakastetuistakin lonkeroista tulee ihan hyviä,jos ensin varmistaa,että ne ovat kunnolla kuivuneet. Panin lonkerot jääkaappiin sulamaan , siivilässä, yön yli ja sen jälkeen kuivasin niitä talouspaperilla niin hyvin kuin pystyin. Ja annoin vielä jonkun aikaa olla siivilässä.
Tarkoitus oli käyttää tähän punaista chiliä, niinkuin Gambas al Pil Pil-annoksessa (katkarapuja chilin ja valkosipulin kanssa) mutta kotoa löytyi vain vihreitä chilipippureita. Leikkasin chilipippurista renkaita ja siivutin 2 valkosipulin kynnestä ohuita siivuja, ja yhden valkosipulikynnen murskasin.Paistoin chiliä ja valkosipulia oliiviöljyssä pannussa, kunnes valkosipulit alkoivat saada vähän väriä. Kaadoin seoksen lautaselle, lisäsin pannulle hieman öljyä, ja paistoin siinä lonkeroita.Lisäsin chili-valkosipuseoksen ja hieman hienonnettua persiljaa ja paistoin vielä jonkun aikaa.Tuoksu oli herkullinen! Ja niin oli makukin; valkosipulin, chilin ja persiljan liitto on aina loistava.

12 kommenttia:

 1. Hihi, syön, mutta ei ehkä ykkösherkkuani.

  VastaaPoista
 2. They look great Yaelin! I should make squid more often as I love eating it! :)

  VastaaPoista
 3. kuulostaa kyllä herkulta! söitkö ihan pelkälteen vai jonkun lisäkkeen kanssa?

  VastaaPoista
 4. Minä olen kerran ostanut Lidlistä (niistä on kuvakin jossain mun ruokablogin uumenissa) säilykepurkissa pieniä lonkeroita... ne on niin kamalan näköisiä, että siinä pistää hanttiin... Tuo sinun valmistamasi versio kuulostaa hyvältä noiden mausteiden vuoksi, mutta miten ne lonkerot muuten saa syötyä... sitä minä vähän ihmettelen ...;)))

  VastaaPoista
 5. Hannele:joskus maistuu nämä..

  Lorraine: thanks! Squid can be very delicious sometimes.

  Hyppysellinen: Söin ne ihan noin, ei ollut kauhean suuri määrä.Oli hurjan hyvää...

  Marke: ne säilykepurkkien lonkerot ei ole ihan yhtä hyviä, olen joskus kokeillut.Kai noihin tottuu, nuo pikku vauvalonkerot ei paistettuna musta ole niin kauhean pahan näköisiä....;-)

  VastaaPoista
 6. Eeeh.. varmasti herkullisia mutta olen senverran "rajoittunut" tuon ruuan kanssa etten tiedä pystyisinkö maistamaan näitä, simpukat ja katkaravutkin kun jo tekevät tiukkaa.. =)

  VastaaPoista
 7. Hanna:mä voin kuvitella ,että nuo mustekalan pikkulonkerot voi olla vähän iljettävän kuuloisia, mutta itse asiassa ne on hurjan hyviä...

  VastaaPoista
 8. Ok, tuo paistettuna auttaa varmasti asiaa - silloin ne varmasti ovatkin ihan hyviä.... Ja eihän mikään säilykepurkkikama ole tietenkään verrattavissa tuoreisiin raaka-aineiseiin.... Tuo voisi olla tavoitteena pyrkiä jollakin matkalla syömään tuollaisia aidossa ympäristössään....;)

  VastaaPoista
 9. Marke:Paistettuina ihan eri makuiset kuin ne säilykepurkeissa olevat.Mun oli pakastettuja ja ihan ok.Tietenkin tuoreina kaikkein parhaimmat.

  VastaaPoista
 10. Varmasti hyvää! Mustekalarenkaita tulee silloin tällöin syötyä. Olisi kiva kokeilla jotenkin muutenkin, jos täällä vain mustekalaa olisi vähän paremmin tarjolla.:)

  VastaaPoista
 11. Kmsu:oli hyvää! Itse tykkään enemmän näistä pikkumustekalojen lonkeroista kuin niistä renkaista.

  VastaaPoista
 12. Tämä on yksinkertaisen simppeliä.
  Ja nopeaa. Minulle oikein sopivaa.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...