keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Kookos-mansikka-banaani-appelsiinismoothie

Löysin joku aika sitten lähimarketista pakastettuja ,nuoria kookospähkinöitä.Nämä oli valmiiksi puhdistettu ja kansikin oli vayoung coconutlmiiksi leikattu. Nuoressa kookospähkinässä on paljon kookosvettä ja kookoslihakerros on ohut ja pehmeä,vähän hyytelömäistä vielä siinä vaiheessa. Ostin niitä aina siellä käydessäni ja viime viikolla ostin 2 viimeistä. Pyysin markettia tilaamaan niitä lisää, toivottavasti he tekevät sen. Helsingissä kesällä näin Vii Voanissa nuoria kookospähkinöitä, sekä pakastettuna että tuoreena.

Laitoin tehosekoittimeen kookosveden, kookoslihan, pari pakastettua banaanipalasta, kourallisen pakastettuja mansikoita, kokonaisen kuoritun appelsiinin ja hieman sokeritonta omenamehutiivistettä.Oli todella hyvää, koostumus oli tosi pirtelömäinen.Toivottavasti sinne kauppaan todellakin vielä tulee niitä nuoria kookospähkinöitä!! Kuivia ruskeita kookospähkinöitä löytyy helposti, mutta näitä nuoria kookospähkinöitä on aina vaikeampi löytää.

coco1

Tässä halkaistu nuori kuorittu kookospähkinä. Vanhat kookospähkinät ovat ruskeita ja “karvaisia” ja kookosliha kovettunutta, ja kookoslihakerros on paksua, kun taas nuorissa kookospähkinöissä on paljon nestettä, ja vähän pehmeää kookoslihaa,jota voi ihan syödä lusikalla.

Edit:käväisin uudestaan marketissa ja he sanoivat,että eivät enään tilaa näitä nuoria pakastettuja kookospähkinöitä :-( Ihmiset kuulemma avaavat pakkaukset ja sen sellaista....

13 kommenttia:

 1. Taas kuulostaa hyvältä;) Varmasti kiva tuo kookos - en ole tiennytkään, että sitä voisi pakasteestakin etsiä...

  VastaaPoista
 2. En ole koskaan tormannyt noihin nuoriin kookospahkinoihin.

  VastaaPoista
 3. Nam! Kivaa kuulla käyttövinkkejä tuollaisista mulle vieraammista raaka-aineista. En ole sitten ihan sormi suussa jos tilaisuus sellaisten käyttöön tarjoutuu :)

  VastaaPoista
 4. Juuri tuollainen smoothie eilen saatiin (pakastemansikoita), mutta ilman kookosta, sitäkin pitäisi kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Ehkä tuollainen smoothie olisi kiva häivähdys kesästä, kun aamulla vielä rapataan autoa ja kädet palelee ratilla. ;) voi että kun olisi laite jolla pyöräyttää helposti tuollaisen.

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköinen drinksu! :-) En ole minäkään koskaan (ainakaan tietääkseni!) noihin nuoriin kookospähkinöihin törmännyt. Minkä kokoisia ne suunnilleen ovat? Onko ne noita vihreitä tuossa kuvassa?

  VastaaPoista
 7. Marke:täällä yhdestä kaupasta löysin pakasteena ja sitten Helsingissä aasialaisesta kaupasta.

  Tuula: Nuoriin kookospähkinöihin harvoin törmää pohjoisilla leveysasteilla.Ensi kertaa näin niitä Venezuelassa, jossa monessa paikassa oli iso kasa niitä vihreitä pähkinöitä,myyjä machete-veitsen kanssa,ja juoma oli valmis!

  Anna;toivottavasti joskus sitte löytyy tällaisia läheltäkin.

  Hannele:Nuoren kookoksen rakenne tekee siitä just sellaisen pirtelömäisen.

  Risulinna:Ihan tavallisella tehosekoittimella ja sauvasekoittimellakin saa ihan hyviä smoothieita tehdyksi.

  Hippu:Eikö Intiassa ole niitä? Ne ovat vihreitä ensin niinkuin tuossa kuvassa, sitten kun se vihreä kuoritaan, tulee se valkoinen osa esille. Se pitää vielä kuoria ja sitten tulee se kova kuori esille. Nämä mitkä ostin, oli valmiiksi kuorittu ,ja valmiiksi avattu, niin oli tosi käteviä. Nuoret kookospähkinät ovat tosi ihania ja terveellisiä.

  VastaaPoista
 8. Ai sä pakastat banaaneja? En ole koskaan sellaista tullut ajatelleeksi.

  VastaaPoista
 9. Allu:mä leikkaan banskut palasiksi ja pakastan niitä.Niistä tulee ihana smoothie ja niistä voi tehdä myös "pikajätskiä" eli laittaa niitä vaikka hunajan tai sokerin ja vaniljan kanssa monitoimikoneeseen, niin siinä on valmis pikajätksi! Mun pojalle aina tein niin että laitoin maitoa ja pakastettuja banskuja, vähän hunajaa, niin oli pirtelö valmis, ja hyvin meni kaupaksi!

  VastaaPoista
 10. Mun kookospähkinätietämys on tosi huono! Täältä saa kyllä semmoisia kookospähkinöitä, jotka on vihreitä, mutta ne on tosi isoja (varmaan ainakin 15-20 cm halkaisijaltaan). Niiden kookosvesi on suosittua juomaa (itse tosin en tykkää); pähkinän pää vaan kaiverretaan pois ja reikään tökätään esim. pilli tai sitten sisältö kaadetaan lasiin. Olisivatko nämä juuri niitä nuoria kookoksia? Mä luulin nimittäin, että ne nuoret pähkinät ovat jotain tosi pieniä kookoksia...

  Kotoa tunnen vain ne "karvaiset" kookokset... Ehkä mun kannattaisi vähän googlettaa, että viisastuisin... :-D

  VastaaPoista
 11. tuo ei voi olla pahaa :) herkulliset aineet, vaikkenole tosiaan kookokseen noin paljoa perehtynytkään... enkä koskaan maistanut nuoria kookospähkinöitä.

  VastaaPoista
 12. Hippu>Ne suuret vihreät ovat nimenomaan niitä nuoria kookospähkinöitä;myös Venezuelassa aina halkaistiin päästä ja pilli sisälle.Joskus se kookosvesi on todella makeaa ja joskus vähän vähemmän hyvää. Se on kuitenkin tosi terveellistä. Vanhetessaan kookospähkinä kuivuu kokoon ja kutistuu- Voi kun täälläkin kasvaisi kookospähkinöitä!

  Nelle:Oli hyvää! Nuoria kookospähkinöitä saa ViiVoanista, jos haluaa niihin tutustua.

  VastaaPoista
 13. My husband is crazy for young coconut juice and I quite like it. It's not too bad for you either unlike coconut cream and milk :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...