torstai 3. maaliskuuta 2016

Kumkvatti-sitruskakku

Suurena sitrusfanina otan irti kaiken tästä sitruskaudesta.Niinpä niitä tulee lisättyä vaikka mihin. Kuten esimerkiksi tähän ihanaan vegaaniin kumkvattikakkuun,jossa kumkvatin lisäksi on myös appelsiinia sekä sitruunaa. Käytin myös  tähän kakkuun vaahdotettua aquafabaa ,eli kikherneiden säilytysliemestä   vatkattu vaahto,joka on kuin munanvalkuaisvaahto.Eikä se kikherneiden maku lainkaan tunnu kakussa vaikka alussa tuntuu ....no papujen tuoksu...  Käyttämästäni kikhernepurkista jäi nestettä 3 desiä,jota keitin kokoon niin että jäljelle jäi noin 2 desiä,ja jäähdytin nesteen kylmäksi ennen käyttöä,mutta jälkeenpäin totesin että oikeastaan tulos oli lähes sama keitinkö nesteen kokoon vai en.Kakusta tulee tällä tavoin tehtynä ihanan kostea kakku:)

Kumkvatti-sitruskakku
  • 2 dl aquafabaa (kokoon keitettyä kikherneiden säilytyslientä)
  • 4 dl tomusokeria
  • 5+5 kumkvattia
  • 2 appelsiinia +kuoriraaste niistä
  • 2 sitruunaa + niiden kuoriraaste
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1½ dl ruokosokeria
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 4½ dl vehnäjauhoa
  • ½ dl kookosjauhoa (kookosjauhojeni jämät,voi korvata muilla jauhoilla..)
  • 10 gr leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
Aquafabaa ja sokeria vaahdotettuna,Tässä vaiheessa papuinen tuoksu on kokonaan hävinnyt pois
Aloita vatkaamalla aquafabavaahto:sekoita keskenään aquafabaneste sekä tomusokeri.Vaahtota sähkövatkaimella tai vastaavalla;käsin vatkaamista en suosittele.Vaahdota sekoitusta kunnes tuloksena on kunnon vaahto. Jatka pilkkomalla 5 kumkvattia ja poistamalla niistä mahdolliset siemenet.  Raasta appelsiinit ,ja kuori appelsiinit,poista siemenet. Jauha kuoritut appelsiinit sekä kumkvatit soseeksi,jota minulle tuli noin 2½ dl. Lisää soseeseen sitruunoiden mehu  sekä  appelsiinien ja sitruunoiden kuoriraaste.Sekoita sitrussose varovaisesti aquafaba-vaahdon joukkoon. Sekoita jauhot erillisessä astiassa,lisää ne käännellen vaahdon+soseen joukkoon. Lisää lopuksi öljy ja ripaus suolaa,ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.Kaada taikina öljyttyyn vuokaan.
Leikkaa jäljellä olevat kumkvatit ohuiksi siivuiksi ja painele ne varovaisesti taikinan päälle. Paista kakkua noin 50 minuuttia 180 C-asteessa, tai kunnes kakun pinta on saanut vähän väriä ja kakun keskelle isketty kakku tulee kuivana ulos,.Anna kakun jäähtyä kunnolla ennenkuin poistat sen vuoasta.Ripottele tomusokeria kakun pinnalle.
Ihanat sitrushedelmät!

13 kommenttia:

  1. Ihanaa! Mun mies varmasti tykkäisi tästä kakusta kun muutenkin syö noita sitrushedelmiä ja tykkää esim. sitruunamuffinseista.
    Kivaa loppuviikkoa Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi>sitrushedelmistä tulee niin ihanasti makua;) Varmaankin miehesi tykkäisi tästäkin,kun tässä ne niin maistuvat.Ihanaa viikonloppua sinnekin!

      Poista
  2. En tiennytkään, että tuolla nesteellä on oma nimi; opin jotain uutta. :-) Ihanan näköinen kakku, kumkvateilla saa vaan niin nättejä koristeita aikaiseksi. Ja onhan ne toki myös hyvänmakuisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta:joku kekseliäs taisi viime vuonna keksiä tuon nimen,kuulosti paremmalta kuin papuliemi;D Kiitos,kumkvateilla tosiaankin tuli sekä makua että näköä tähän kakkuun:)

      Poista
  3. Citrus i bakverk är så gott. Ha en fin dag!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn: De ger så bra smak:) Ha en härlig veckoslut:)

      Poista
  4. Sitrukset on ihania, varsinkin juuri poimitut! Vein siskolle omat ja äidin kaikki parhaimmat sitrusleivontaohjeet, että voi käyttää omien puiden hedelmät hyödyksi. Toki sitruunaa käytetään veden seassakin,mutta vein myös siman ohjeen. Se on kyllä tosi makeaa, eikä lapset tykästyneet siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eeviregina;ne tuoksuvat niin ihanalle juuri poimittuna. Oi miten ihanaa että siskosi pääsee suoraan poimimaan sitrukset omasta puusta:) Sima onkin aika makeaa ,mutta niin hyvää,jännää etteivät siitä tykänneet,

      Poista
  5. Voi näitä Lähi-idän sitrusherkkuja. Pitäisköhän kokeilla tuollaisen "sitruskaakun" valmistamista, vaikka olen leipomisen suhteen ihan surkea amatööri. Situshedlmät ovat olleet tosi edullisia kaupoissa viimeaikoina, josta innostuneena valmistin 3:n sitruksen marmeladia ja granaattiomenahilloa. Yhdistin pienen määrän näitä kahta ja sain lopputuloksena todella eksoottisen ja upean makuisen "kombon". Laitoin pikkulettujen päälle mascarponea ja ed.main komboa ja sitä herkkua piti syödä silmät kiinni, kardemummakahvin kanssa, ajatusten matkatessa jonnekin kauas, sinne välimeren perukoille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanski:nyt kun niitä näkee joka puolella niin inspiroituu.Sinähän voit tehdä normikakun sitruksilla ,mutta suosittelen kokeilemaan tuota kumkvatti-sitruuna-appelsiinisosetta,antoi hyvin makua kakulle.Ihanalta kuulostaa tuo hillosi:) Olen myös tehnyt hilloa granaattiomenasta,mutta omenilla,pitäisi kokeilla tuollaista sinun versiotasi.. Voin kuvitella että tuoksut ja maut veivät tänne Välimeren puolelle:) Hyvää viikonloppua Hanski:)

      Poista
    2. Olen vielä toipilaana lähes 5 viikon sairaalareissun jälkeen, mutta yritän parhaani :) hyvää viikonloppua sinullekin!

      Poista
  6. Ihanaa kun teet vegaanisia leivonnaisia! -vegaanilukija ^_^

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...