torstai 27. lokakuuta 2016

Blogi 8 v. ja sen kunniaksi hieman eksoottisempaa vispipuuroa

8 vuotta sitten,seurailtuani jonkun aikaa suomalaisia leivontablogeja,päätin perustaa oman blogin ,joka enemmänkin keskittyi ruokaan kuin leivontaan. Ensimmäinen kunnon resepti jonka julkaisin oli vegaanisen mango-limejäätelön ohje.  Kaikkea kivaa on tapahtunut näiden vuosien aikana,ja yksi kivoimmista jutuista  on ollut bloggaajakollegoiden  tapaamiset. Ja kaikkea muutakin..

Blogin synttäreiden kunniaksi tarjoan teille nyt hieman eksoottisemman version vispipuurosta, joka syntyi nähdessäni keittiön pöydällä mustuneita banaaneja...Sisältä banskut olivat jo todella pehmeitä ja makeita.Blogissa on kyllä aiemminkin tehty hieman eksoottisempi versio vispipuurosta.
Tällaisistakin voi saada inspiksen....

Banaanikookosvispipuuro

  • 3 ylikypsää banaania
  • ½ dl ruokosokeria
  • 4½ dl vettä
  • 2 rkl kookoskermaa
  • muutama tippa vaniljauutetta (tai hieman vaniljatangosta raaputettua vaniljaa)
  • ripaus suolaa
  • 3/4 dl mannaryynejä
  • paahdettuja kookoshiutaleita päälle
  • taatelisiirappia (tai muuta paksua siirappia) päälle
Muussaa banaanit ,ja blendaa ne veden,kookoskerman,vaniljan,suolan ja sokerin kanssa.Keitä seosta hiljalleen noin 5 minuuttia ,ja lisää mannaryynit vispaten kiehuvaan liemeen. Kypsytä vispipuuroa miedolla lämmöllä,välillä sekoittaen noin 6-7 minuuttia. Anna puuron jäähtyä,ja vatkaa se kuoheaksi. Jaa vispipuuro annosmaljoihin,lorauta päälle taateli(tai muuta) siirappia,ja sen päälle paahdettuja kookoshiutaleita.
Ai että oli hyvää:) 

Ja samalla kysyisin teiltä rakkaat lukijat :onko mitään erikoista josta haluaisitte minun kirjoittavan?

54 kommenttia:

  1. Onnea 8-vuotiaalle! Olen löytänyt monia herkullisia reseptejä ja inspiroivia ideoita blogistasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonloppukokki:kiitos,ja kiva kuulla että olet inspiroitunut täällä:)

      Poista
  2. Grattis! Det är så roligt att följa dig, du inspirerar mycket.
    Vilken god och annorlunda vispgröt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:tack för dina snällä ord:) Vispgröten var nog god;gillar annors också vispgröt.

      Poista
  3. Paljon paljon onnea 8-vuotiaalle! Ja pitkää ikää!

    VastaaPoista
  4. Herkullista ja maistuvaa 8-vuotispäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SusuPetal:kiitos paljon SusuPetal:)

      Poista
  5. Onnea Yael, olet sinnikäs ja ihana <3 T. Päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivi:kiitos paljon ihanainen :) Päivi R. eikö niin?

      Poista
  6. Onnea 8-vuotiaalle <3
    Joku ihana pataruoan resepti olisi kiva saada!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:kiitos ihanainen:) Apua,nyt laitoit vaikean;D Pitää olla tosi kylmää täällä että teen jotain pataruokaa,ja silloinkin ei lihaista,ja harvemmin teen sellaista jota haudotaan pidemmän ajan,Mutta laitanpa mietintään heti kun viilenee...

      Poista
  7. Paljon onnea ja herkullinen ohje :)

    VastaaPoista
  8. En tiedä erikoisesta mutta jokin babkan ohje voisi olla kiva. Olen tehnyt Nutellaan ainoastaan mutta jokin muu voisi innostaa. En ole noita ihan kaikkia reseptejä edes katsonut mitä kaikkea siellä on. Mutta olisi kiva tietää mitä sinä tarjoilet hanukan aikaan ja tietenkin miten teet latkesit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli:kiitos ja babkan ohje mulla onkin jo täällä eli tällaisen
      http://appelsiinejahunajaa.blogspot.co.il/2013/12/pulla-joka-kelpaa-pullakammoisellekin.html
      Ja latkeseja olen tänne kai postannut joka vuosi uuden version;D

      Poista
  9. Onnittelut täältäkin! Ja ihana resepti. Taidanpa viikonloppuna kokeilla, tosin riisijauhoista valmistettuna. Kiitos tästä. Mukavaa loppuviikkoa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina:kiitos ja kiitos;) Riisijauhoilla varmaankin syntyy myös hyvä ja gluteeniton versio:) Mukavaa loppuviikkoa sinullekin:)

      Poista
  10. Onnea lempiblogilleni <3 Aika menee kyllä hurjaa vauhtia! :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:kiitos ja samoin:) Mieletöntä vauhtia on aika mennyt!

      Poista
  11. Onnea 8-vuotiaalle! Täällä on aina kiva käydä lukemassa reseptejä taustajuttuineen ja herkullisine kuvineen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luimupupu:kiitos ,ja kiva kuulla:) Rapsutuksia ihanalle hauvelille:)

      Poista
  12. Onnittelut aina yhtä inspiroivalle 8-vuotiaalle!

    VastaaPoista
  13. Kiva vispipuuro, sopivan eksoottinen.
    Kauniin muotoiset pyöreäpohjaiset lasit / maljat.
    Hyvää syntymäpäivää 8-vuotiaalle blogille 💜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita:kiitos:) Vispipuuro on hyvää ja helposti muunneltavissa:) Ja enhän voinut noita lasimaljoja vastustaa;D

      Poista
  14. Onneksi olkoon. Kiva on ollut blogiasi lueskella, vaikken taida koskaan olla kommentoinut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elli-neiti:kiitos ,ja kiva kun jätit kommentin;on kiva tietää kuka lukee blogia:)

      Poista
  15. Paljon onnea upealle 8-vuotiaalle!:-) Ja ihana puuro, minäkin aina välillä makeutan puuroa banaanilla. Viimeksi sitä minullakin meni vispipuuroon taateleiden kera. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Terhi:) Vispis on kyllä niin hyvää herkkua,ja banskut,etenkin kun ne keitettiin kookosmaidossa,antoivat ihanasti makua puurolle:) Hyvä kombo onkin:)

      Poista
  16. Hurjana onnea ihana Jael, ihan mieletön saavutus <3 Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia:kiitos ihanainen,ja oikein hyvää alkavaa viikkoa sinulle:)

      Poista
  17. ONNEA! Olet kyllä Suomen ykköskasvisruokien osaaja : ) Toivoisin lisää mausteisia ja eksoottisia ruokia, tahnoja ja kastikkeita...sellaisia joista emme ole täällä Suomessa kuulleetkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli;voi kiitos ihana Heli sanoistasi,tulipa hyvä mieli tuosta. Tahnoja on paljon tehty täällä 8 vuoden aikana mutta eiköhän niitä löydy lisääkin;D

      Poista
  18. Onnea! Kiva, että tuot esiin aina sesonkivihanneksia! Talvet Kyproksella asuva suomalainen saa parhaan tietopankin sinulta. Ja joskus myös tietoa ruuan alkutaipaleeltakin, mullasta lähtien. Jatka samoin. Kiitos ja eläniloa päiviisi! Ali.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomalainen Kyproksella:kiitos,ja sinähän olet ihan naapurissa:) Kiva että blogista on ollut hyötyä,ja kiitos että tulit kommentoimaan:)

      Poista
  19. Onnittelut!
    Hyvää & maukasta uutta blogivuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nurkkalintu:kiitos paljon,ja kisulle rapsutuksia:)

      Poista
  20. Onnittelut 8-vuotiaalle Jael :)
    Sinun bloggauksia on aina kiva lukea niiden eksoottisuuden takia.
    Maukasta uutta blogivuotta sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjo:kiitos paljon;) Hih,harvemmin ajattelen ohjeitani eksoottisiksi,etenkin kun nykyään Suomessa saa niin hyvin kaikenlaisia aineksia,mutta ehkä nämä välillä ovat vähän eksoottisia:;D Kiitos:)

      Poista
  21. Oi, kuinka makoisan kuuloinen banskupuuro siirappeineen! Mahottomasti onnea näistä blogivuosista!
    t. tyytyväinen lukija :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...