Elävän ruuan vadelmatorttu
2 dl saksanpähkinöitä
2 dl kultaisia rusinoita
2 dl kookosraastetta
ripaus suolaa
vaniljaa
pussi pakastevadelmia(käytin Lidlin)
1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä (ostin Ruohonjuuresta)
1 ½ dl agave siirappia (samoin Ruohonjuuresta, voi käyttää myös hunajaa )
2 dl paahtamattomia cashew pähkinöitä
vajaa tl agar agaria
Tässä pitää tehdä hieman esivalmisteluja: laita cashew pähkinät likoamaan veteen ja anna niiden liota vähintään 4-5 tuntia (liottamalla pähkinöitä niistä tulee helpommin sulavia ja tässä tapauksessa myös helpompia käyttää) Hienonna ja siivilöi vadelmat.
Valmista ensin pohja, sekoita saksanpähkinät, kookosraaste, kultaiset rusinat, ripaus suolaa ja vanilja yleiskoneessa, kunnes ne ovat hienontuneet massaksi.Painele massa kakkuvuokaan, josta pohja lähtee irti tai silikoniseen vuokaan.Paista 20 min. 100C asteessa, uunin ovi hieman raollaan. Laita pohja jääkaappiin pariksi tunniksi.
Kun olet liottanut pähkinät ,huuhtele ne hyvin ja laita ne tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen, lisää agave siirappi tai hunaja, ja hienonna.Tarkoitus on hienontaa niin hyvin kuin voi, jotta seos olisi "smooth".Lisää kookosöljy sekä 2/3 osaa siivilöity vadelmasose ja hienonna lisää.Kaada massa pohjan päälle ja laita se vaikka pakastimeen pariksi tunniksi. Valmista sillävälin tortun ylin kerros, lämmitä loppu vadelmasose, jonka olet makeuttanut maun mukaan, ja lisää agar agar, ja hämmennä miedolla lämmöllä kunnes agar agar liukenee kunnolla. Voit lisätä tilkan vettä, jos sose liian paksua.
Anna jäähtyä ja laita se tortun päälle.Anna tortun vielä hyytyä lisää. Sen pitäisi olla sen verran hyytynyt , että sitä voi helposti leikata.