Kävin alkuviikosta ammattilaisten Culinary2015-messuille,jonne olen ilokseni saanut kutsun jo kolmena peräkkäisenä vuonna.Sieltä tuli muutama juttu kotiinkin vietäväksi,kuten minulle ennestään tuntemattoman leipomon taatelilla maustettua tummaa leipää joka oli tosi herkullista. Lämpimän kauden alkaessa täällä siirrän yleensä' jauhot pakastimeen mutta tila jenkkityylisen jääkaapin pienessä pakastimessa on rajallinen,ja koska olen pian lähdössä Suomeen,halusin käyttää jauhot loppuun,Niin syntyi taatelileipä tai oikeastaan muutama pieni leipä,joka ei muistuttanut leipomon leipää mutta oli tosi hyvää kuitenkin.Taateli antaa kivasti makeutta leivälle. Vaikka piti niin en kirjannut ohjetta tarkkaan ylös mutta tässä kuitenkin jonkinlainen selostus siitä.
Taatelileipä -minulla oli tasan
2 dl ruisjauhoja,jotka menivät juureksi.Lisäsin 2½ dl vettä ja hieman
ruokosokeria ja jätin juuren kehittymään.Seuraavana päivänä poistin hieman juurta,lisäsin ,tällä kertaa täysjyväjauhoja koska ruisjauhoja ei enään ollut sekä vettä. Täällä on nyt hellesäät joten jo illalla juuri kupli kunnolla ja siinä oli mieto hapan tuoksu. Jos olisin jättänyt sen vielä muutamaksi päiväksi niin olisi ollut varmaankin kivasti hapan juuri mutta tein leivän jo tässä vaiheessa. Laitoin monitoimikoneen astiaan
4 dl juurta,5 dl jauhoa joista puolet tavallista vehnäjauhoa ja puolet täysjyväjauhoa. Lisäsin myös
3 rkl leipämallasta ,0,75 dl oliiviöljyä,
suolaa, ja vajaan ruokalusikallisen
kuivahiivaa. Tämän jälkeen lisäsin sekä
vettä ja
jauhoa mutten laittanut ylös vaan kone teki töitä taikinan kanssa ja vettä ja jauhoja tuli lisättyä kunnes näytti siltä että niitä on juuri se oikea määrä. Juuri ennenkuin taikinasta muotoitui pallo lisäsin taikinaan 10 pehmeää ja
pieniksi paloiksi leikattua taatelia. Taikina sai paisua kaksinkertaiseksi jonka jälkeen teinkin siitä pieniä leipiä muutaman isomman leivän sijaan. Paistoin leivät kunnes pinta oli saanut väriä ja leivät kypsyneet sisältä.
Tulipa taikinasta hyvää leipää!
Buffalonmaitojuustosta tehty Caprece-salaatti
Buffalomaitomeijerin pöydällä oli myös buffaloburrataa jota maistoin.
Paahdettuja edamamepapuja eri makuisina
Viiriäisen munia.Etikkaliemessä säilötyt viiriäisen munat ovat herkullisia.
Sieniviljelijän osastolla sai maistaa paistettuja sieniä.
Ihanat maustetut etikat.Ihastuin saman yrityksen kylmäpuristettuun maapähkinäöljyyn jossa on niin paljon makua.
Miki Delicatessenin osastolla on joka vuosi suuri hummusvati,ja hummusannoksen päälle sai valita eri tavoin maustettuja kikherneitä.
Miki Delicatessenin kalamakkarat.
Pastaa
Punajuurignocchiannos.En muista mitä noissa oli sisällä sillä olin jo aika täynnä enkä ottanut minulle tarjottua annosta..
.Vuohen-ja lampaanmaitojuustoja.
Pieniä tatteja
Kuvassa Peppe valmistamassa pizzaa.Peppe eli Giuseppe Giordano joka sai alkunsa Napolissa mutta syntyi Brooklynissä,perheen ollessa siellä lomalla.Peppe kasvoi Campanian alueella ja oli alusta pitäen mukana perheen leipomossa.Teininä hän lähti New Yorkiin,opiskeli ja työskenteli ravintoloissa mutta palasi Italiaan ja oppi kaiken siitä miten valmistetaan aitoa napolilaista pizzaa.Israelilaisen vaimonsa myötä hän tuli Tel Aviviin ja avasi pizzerian kantakahvilani lähelle.Peppen pizzoja kehuttiin mutta hän sulki muutama vuosi sitten pizzeriansa ja palasi New Yorkiin. Ikävä toi hänet kuitenkin takaisin tänne....ja uusi pizzeria avattiin lähelle Tel Avivin satamaa.Peppen pizza syntyi hetkessä!
Kiva juusto-vesimeloni-sardelliannos
Lisää juustoa....
Ennen lähtöä piti vielä juoda Aperol kun sellaista kerta tarjottiin.
Oli taas kivat messut:)