Tein herkulliset kasvispihvit bataatista ja sienistä, ja nämä houkuttelivat koiraani jo ennen paistamista! Pihvit on maustettu intialaisittain, ja näistä tuli tosi maukkaita. Koirakin sai lopulta ihan pienen makupalan:D Pihvit ovat vegaanisia , gluteenittomia sekä laktoosittomia.
Bataattipihvit sienillä ja intialaisilla mausteilla (10-12 kpl)
* Käytin tässä jauhamaani valkosipuli-inkivääritahnaa, jota yleensä teen suuremman satsin kerralla. Pihveihin riittää 2 valkosipulin kynttä ja sentin pala inkivääriä, jotka jauhetaan tahnaksi.
Bataatit kuoritaan ja leikataan palasiksi, jotka keitetään pehmeiksi, minkä jälkeen ne laitetaan lävikköön valumaan ja jäähtymään. Kuivahtanut bataatti survotaan muussiksi jäähtymisen jälkeen, ja muussiin sekoitellaan 3 rkl besan -eli kikhernejauhoa. Herkkusienet pilkotaan palasiksi.
Bataatin kiehuessa /jäähtyessä sipuli kuoritaan ja pilkotaan. Paistinpannussa lämmitetään ½ rkl rypsiöljyä, (tai muuta öljyä) ja sipulia paistetaan kunnes se alkaa saada väriä. Valkosipuli-inkivääritahna lisätään sipulin joukkoon, sekoitetaan hyvin ja seoksen annetaan paistua muutaman minuutin, aina välillä sekoitellen.
Lisätään pilkotut herkkusienet , ja seosta kypsennetään keskilämmöllä kunnes seos on kuivahkoa , ja sienet paistuneet. Lämpö lasketaan minimiin , ja lisätään mausteet. Suolaa lisätään maun mukaan. (minun on vaikeaa antaa tarkkaa suolan määrää koska käytän suolaa tosi vähän,tei en lainkaan). Lisää viimeinen ruokalusikallinen besan-eli kikhernejauhoa seokseen, ja paista minuutin verran, koko ajan sekoittaen. Seoksen annetaan jäähtyä, jonka jälkeen korianterin lehdet lisätään sieni-sipuliseokseen. Sieni-sipuliseos ja bataattimuussi sekoitetaan keskenään. Pihvimassa on parasta laittaa jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi ennen paistamista.
Sieniä lähiseudun jättimarketissa, Tässä ei kunnolla näy mutta sienivalikoima on kattava. Olispa tuossa kanttarellejakin... |
Jääkaapissa olon jälkeen pihvimassa on jähmettynyt niin että siitä on helppo muovailla palloja , jotka litistetään pihveiksi. Pihvit leivitetään riisijauhoissa. Tässä voi riisijauhon sijaan käyttää muitakin gluteenittomia jauhoja, kuten vaikka maissijauhoa. Lämmitä muutama ruokalusikallinen öljyä pannulla, ja paista muutama pihvi kerrallaan, keskilämmöllä. Käännä pihvit kun toinen puoli on paistunut rapeaksi ja ruskeaksi. Pihvit imevät itseensä öljyä, ja sitä joutuu hieman lisäämään paistamisen välissä. Pihvit voi myös kypsentää uunissa, niin että alle ja päälle levitellään öljyä, ja pihvejä käännellään kerran uunissaolon aikana. Laita pihvit paistamisen jälkeen talouspaperin päälle jäähtymään.
Bataatti-sienipihvit ovat herkullisia sellaisenaan, tai erilaisten kastikkeiden , kuten vaikka makean chilikastikkeen kanssa. Nämä sopivat myös sämpylän väliin.