keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Pikkelöidyt kesäkurpitsat

Oletteko koskaan pikkelöinyt kesäkurpitsaa?   Löysin kivan pikkelöintiohjeen kesäkurpitsalle kun olin heittämässä pois vanhoja englantilaisia lehtiä: ohje oli etikkamainoksessa.  Tästä tuli tosi hyvää, eikä tämän tekemiseen mennyt paljon aikaa.

Pikkelöidyt kesäkurpitsat

  1. Sekoita omenaviinietikka, vesi  ja sokeri
  2. Pese kesäkurpitsa, leikkaa molemmat päät pois. Puolita kesäkurpitsa, ja leikkaa siitä ohuehkoja suikaleita
  3. Keitä seosta vain sen verran että sokeri sulaa.  Anna seoksen hieman jäähtyä
  4. Kuori valkosipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi
  5. Suikaloi chili suikaleiksi. Jätä muutama siemen jos haluat pikantimman lopputuloksen
  6. Laita kesäkurpitsaviipaleet sekä  sinapinsiemenet sterilisöityyn lasipurkkiin.  Asettele valkosipulin viipaleet sekä chilisuikaleet purkin reunoille.  Lisää pikkelöintiliemi purkkiin. Lientä tulee olla sen verran että kesäkurpitsat jäävät hieman nesteen alle. Lisää oliiviöljyä liemen päälle. Sulje purkki ja avaa  se aikaisintaan seuraavana päivänä.
Muutin alkuperäistä ohjetta jonkun verran: siinä oli mustia sinapinsiemeniä kun taas minulla oli keltaisia, ja chili oli punaista mutta minulla oli vihreää chiliä. Siinä ei myöskään ollut oliiviöljyä , mutta minusta oliiviöljy teki liemestä vieläkin parempaa.  Kesäkurpitsapikkeli säilyy jääkaapissa viikon verran,  ja on ihanaa salaateissa  tai vaikkapa  leivän päällä.

10 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Jätte gott ,och så lättlagat också:)

      Poista
  2. Nämä olisivatkin kiva lisä salaatissa.
    Mukavaa keskiviikkoa Jael <3

    VastaaPoista
  3. Outi:salaattiin sopivatkin hyvin:) Kivaa keskiviikko-iltaa sinulle Outi:)

    VastaaPoista
  4. Ihan uusi juttu tämä. Pitää laittaa korvan taa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelli>Tykkään tästä tosi paljon ,joten suosittelen sinulle:)

      Poista
  5. Kiitos tästä reseptistä! Oma mies ei voi sietää kesäkurpitsaa, mutta sanoi tämän nähdessään haluavansa kokeilla 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kulinaari:Kiitos,ja kiva kuulla:) Toivottavasti kesäkurpitsa kelpaa tällaisessa muodossa;D

      Poista
  6. Heissan Jael, mulla vielä aloittamassa kesäkurpitsat, niin kylmää, kaikki myöhässä, mutta ehdottomasti kokeilen tätä, tykkäänhän etikkakurkuistakin. Mukavaa torstaita, puhaltele sitä lämmintä meille päin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:heippa sinullekin:) Harmi että kylmä saa kaiken kasvamaan myöhemmin, mutta kyllä se lämminkin vielä tulee teille. Tämä on tosi kiva leivän päällä,ja muutenkin,noista aineksiista tartuu makua kesäkurpitsaviipaleihin:) Kivaa torstaita sinullekin,voisinpa puhaltaa teille sitä lämmintä,ja minä niin haluaisin viileämpää tilalle....

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...