Pieni kaapintyhjennys tai oikeastaan harissapurkin tyhjennys innosti lisäämään tomaattikastikkeeseen pikanttia harissaa,ja oih miten herkullinen kastike siitä tulikin. Kastikkeessa kypsyivät myös helppotekoiset tonnikalapullat.
******************************************************************************
Tonnikalapullat pikantissa tomaattikastikkeessa (2-3 annosta)
Tonnikalapullat
- 1 purkki tonnikalaa öljyssä
- ½ dl vehnäjauhoa
- ½ dl perunahiutaleita
- suolaa,mustapippuria
- 1 tl paprikaa
- 1 tl sitruunan kuoriraastetta
- 1 pieni kananmuna
Kastike
- 1 purkki tomaattimurskaa+saman verran vettä
- 3 rkl harissatahnaa
- 1 sipuli
- suolaa maun mukaan
- 2 tl ruokosokeria
- 1 valkosipulin kynsi murskattuna
- 2 rkl oliiviöljyä
******************************************************************************
Ensin valmistetaan tonnikalapullat: tonnikala öljyineen kaadetaan astiaan,ja tonnikala hienonnetaan haarukalla.Lisätään kananmuna ja sekoitetaan.Tässä vaiheessa lisäsin mustapippuria,paprikaa sekä sitruunankuoriraastetta. Lisätään vehnäjauho ja perunahiutaleet. Tonnikalamassa saa levätä ja turvota noin varttitunnin,minkä jälkeen siitä muodostetaan öljytyin käsin pieniä pyöryköitä. Tonnikalapullat paahdetaan kuumalla pannulla ilman öljyä (niissä on itsessään jo tarpeeksi öljyä) niin että molemmille puolille tulee rapeahko pinta.
Kastike: Sipuli hienonnetaan,ja ruskistetaan öljyssä kattilassa. Lisätään valkosipuli ,ja annetaan sipuliseoksen kypsyä vielä noin minuutin, jonka jälkeen lisätään tomaattimurska,purkin verran vettä,harissa sekä sokeri. Kastikkeen annetaan saavuttaa kiehumispiste,jonka jälkeen kattila peitetään kannella,ja kastiketta kypsytellään miedossa lämpötilassa 15 minuuttia. Tämän jälkeen tonnikalapullat lisätään varovasti kastikkeeseen; ja kastiketta sekä tonnikalapullia kypsytetään minimilämpötilassa kannen alla 20 minuuttia. Tarkistetaan maku ja lisätään suolaa tarvittaessa. Tonnikalapullia kastikkeineen voi tarjoilla riisin kanssa.
Herkullista:)
Täällä on villivihannesten aika parhaimmillaan juuri nyt. Yleisin niistä on tämä kiiltomalva,jota paistan sipulin kanssa,
Nokkosta sen sijaan uutin rosmariinin kanssa lisäsin hieman omenaviinietikkaa,ja laitoin suihkepulloon. Sekoitus tekee hyvää ärtyneelle hiuspohjalleni.