Eksäni pitää paljon unikonsiemenjugurtista, ja kun olimme äskettäin eräässä juustolassa, osti hän pullollisen unikonsimenjugurttia, jota minäkin maistoin. Jugurtti oli paksuhkoa ja tosi hyvää, ja ennenkuin eksä heitti pullon roskikseen, ehdin lukea että jugurtissa oli myös käytetty Maizenaa, joka oli se mikä teki jugurtista niin paksuhkoa. Supermarketeissa täällä voi olla vaikeaa löytää unikonsiemenjugurttia, mutta monet pienet juustolat valmistavat sellaista, useimmiten vuohenmaitojugurtista. En löytänyt yhtäkään täkäläistä ohjetta unikonsiemenjugurtille, ja yritin katsella muiden juustoloiden unikonsiemenjugurtin aineksia, mutta sekään ei onnistunut. En usko että kaikissa unikonsiemenjugurteissa on käytetty Maizenaa, mutta pidin maistamani jugurtin koostumuksesta, joka kävi hyvin myös jälkiruuaksi. Piti sitten itse keksiä jonkinlainen versio siitä.
Unikonsiemenjugurtti (2 annosta)
- 3 dl paksuhkoa jugurttia
- 1,5 dl maitoa (itse käyin soijamaitoa)
- vajaa 1 rkl sokeria, tai muuta makeutusta (käytin steviaa)
- ripaus vaniljauutetta
- 1.5 rkl Maizenaa
- 0.5 dl unikonsiemeniä
Sekoita maito, , sokeri (tai muu makeutus) ja Maizena, mieluiten tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella, niin että seoksesta tulee tasaista. Lisää lopuksi unikonsiemenet. Laita seos kattilaan, ja anna seoksen lämmetä hiljalleen, koko ajan sekoittaen, kiehumapisteeseen saakka, tai kunnes seos paksunee. Ota pois liedeltä , ja anna seoksen jäähtyä.
Kun seos on jäähtynyt, se sekoitetaan ( taas mieluiten joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella) tasaiseksi jugurtin kanssa. Unikonsiemenjugurtin annetaan jähmettyä pari tuntia jääkaapissa ennen tarjoilua.
Unikonsiemenistä tulee kiva ja herkullinen rakenne jugurtille.