torstai 30. toukokuuta 2019

Herkullinen ja ruokaisa kikhernesalaatti ja Värikästä Vegeä-kirja

Upea  Värikästä Vegeä-kirja ilmestyi  viime kuun vaihteessa, ja minulle se saapui vihdoinkin viikko sitten.  Tätä kirjaa olin odottanut kauan; siitä lähtien kun kirjan tekijät Ninarose Maoz ja Robert Seger kävivät luonani,  ja kävimme yhdessä torilla  sekä myöhemmin kokkaamassa kotonani.  Värikästä Vegeä -kirjassa käydään Israelissa asuvien,  ruokaa rakastavien ihmisten luona, ja tutustutaan erilaisiin mielenkiintoisiin keittiöihin, mm, druusikeittiöön,  beduiinikeittiöön,   unkarilaiseen keittiöön,   ja yhden suomalaisen ruokabloggaajan keittiöön.  Kirja (417 sivua!) on täynnä innovatiivisiä    kasvisruokaohjeita,  joista  löysin monta mahtavaa ohjetta.  Matka-ja ruokatoimittaja Nina  on pannut kaikkensa tähän kirjaan,  ja  kirjan upeasta visuaalisesta puolesta vastaa Robert, joka on aikaisemmin kuvannut Kaalikirjan,  sekä Josen Meze-kirjan.

Valitsin kirjasta kikhernesalaatin, joka on niin hyvää ja täyttävää,   ja olenkin tehnyt tätä jo pari kertaa.  Ohje on jerusalemilaisen  Brasserie Ein Keremin  omistajan kotikeittiöohje.
Salaatin kuva kirjasta

Kikhernesalaatti
  • 3 dl keitettyjä kikherneitä
  • 1 sellerinvarsi
  • 1 porkkana
  • 4 isoa , mehukasta taatelia
  • aurinkokuivattua tomaattia
  • kourallinen sellerinlehtiä (tai rukolaa, pinaatinlehtiä ym.)
  • 4 kukkakaalin kukintoa
  • pinnalle parmesaanilastuja
Kastike:
  • 4 rkl kuminansiemeniä, paahdettuna
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1/3 dl sitruunamehua
  • 2/3 dl taatelisiirappia (tai hunajaa)
Laita kaikki kastikkeen ainekset  lasipurkkiin,  ja sulje kansi tiiviisti, Ravista kunnes kastike on muuttunut tasaiseksi,  Kastikkeen ainesten määrä  voi vaikuttaa suurelta, mutta ihana kastike sopii hyvin myös muihin salaatteihin.   Kuminansiementen määrä on suuri, mutta niistä tulee mahtava maku salaatille.

Pilko selleri, kuutioi porkkana ja hienonna taatelit ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kaikki salaattiainekset kulhossa.  Kaada kastiketta päälle ,  ja sekoita.  Ripottele pinnalle  parmesaanilastuja.

Kirjassa ei lukenut  oliko salaatin kukkakaali raakaa  vai kypsennettyä. Olin ostanut pienen kukkakaalin,  jonka olin aiemmin paahtanut, joten lisäsin kukkakaalia paljon enemmän kuin ohjeessa.  Sellerienlehtien, pinaatin tai rukolan sijaan minulla oli salaatissani  korianterin lehtiä.  En myöskään ripotellut  parmesaanilastuja salaatin päälle, mutta salaatti oli silti älyttömän hyvää.  Kastiketta jäi yli vielä seuraavaa salaattia varten,
Niin hyvää:)
Värikästä Vegeä -kirja löytyy paitsi nettikaupasta myös suurimmissa  kirjakaupoissa.

23 kommenttia:

  1. Sunhan on vielä kauniinpi kuin kirjan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu:Kiitos, no kun mä lisäsin niin paljon paahdettua kukkakaalia tuohon;D

      Poista
  2. Onnittelut Jael vielä tätäkin kautta mukanaolosta tässä Vege-kirjassa! Olet niin huippukokki.
    Annos näyttää herkullisen kauniilta. Kivaa toukokuun loppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjo ihanainen❤Tästä tulu tosi hyvää, ja niin täyttävääkin, nousi heti suosikiksi

      Poista
  3. Ihan mahtavaa saada oma juttu kirjaan <3 Kaunista, värikästä ja varmasti täyttävää ruokaa tämä salaatti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos,inhan se kiva juttu ❤Tämå oli kyllå niin hyvää eyyä jää vakiosalaatiksi keittiööni

      Poista
  4. Kirja on ihan mahtava ja hieno juttu tuo osuutesi ja reseptisi siinä! Voin kuvitella miten mehevän muhevia makuja tuossa salaatissa on, sopisi juhlapöytäänkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:Tosi mahtava opus onkim tuo kirja, ja ihanan visuaalinen. Tässä salaatissa oli kyllä mayt niin kohdallaan💚

      Poista
  5. Mums, helt i min smak. Ha en fin dag Jael!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:En härlig ock så mättande sallad💚Tack, och önskar dig en fin veckolut

      Poista
  6. Heissan ihanainen Jael <3.
    Kirja on todella upea ja täynnä toinen toistaan mahtavampia reseptejä, kuola tosiaan valuu kirjan sivuja selatessa.
    Meillä ikävä kuolemantapaus perheessä (aviomiehen äiti siirtyi taivaaseen), joten kaikki aika on mennyt miehen tukemiseen järjestelyjen suhteen, mutta enköhän pian saa aikaa oman arvosteluni saamiseksi ilmoille.
    Mukavaa viikonloppua sinulle ja toivottavasti ilmat on jo siedettävät <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:Kiitos ihanainen ❤Kirja on aivan mahtava, ja niin hyvin kuvitettukin. Osanottoni teidän perheelle,mutta kuitenkin hyvää viikonloppua teille🌺🌺Kiitos, säät nyt normaalit, eli 30 asteen pailkeiila, mutta edessä pitkä kuuma kesä...

      Poista
  7. Upean näköinen kirja ja salaatti on varmasti herkullinen.
    Minä olen viime aikoina kovasti tykästynyt juuri tuollaisiin vähän ruokaisampiin salaatteihin... blogiin tosin ei ole päätynyt niistä kai yksikään (mutta eipä siellä ole muutenkaan viime aikoina paljon tapahtunut)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna:kurja on tosi upea, Nina teki kyllä upean työn kirjan kanssa💙Tuollaiset ruokaisat salaatit ovatkin tosi hyviä, ja valmistuvatkin helposti💚

      Poista
  8. Onnittelut Jael! Hienoa, että olet päässyt mukaan. Täytyy etsiä, josko saisin tuon kirjan jostain selattavakseni. Olisi kyllä hienoa nähdä sinut siellä joukossa!!! Salaatti kuulostaa tosi hyvältä. Itse tykkään selleristä kaikissa muodoissaan, mutta harmikseni K on allerginen sellerille. Olisikohan sinulla vinkkiä, miten voisin korvata varsisellerin ohjeissa? Usein jätän sen vaan pois, mutta silloin aina tuntuu, että jotain oleellista jää puuttumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:kiitos paljon:) Kirja on ihana (paitsi minusta otetut kuvat..) Salaatti on tosi hyvää, ja varmaan sellerin voisi korvata jollain jossa samanlaista suuntuntumaa, ehkä kyssäkaali?

      Poista
    2. Kiitos vinkistä Jael! Kokeilenpa kyssäkaalia seuraavalla kerralla. Juuri tuo suutuntuma taitaakin olla tärkeä.

      Poista
  9. Onneksi olkoon!
    Näyttää erittäin herkulliselta. Parmigiano juusto (tai Parmesanost kuten me Ruotsissa Parmigiano tyyppisiä juustoja kutsutaan, tai Pecorino Romano, kuten Roomassa) on hyvää monien ruokien päällä. Laitoin tässä juuri vihreätä parsaa, hollandaisekastikkeen ja tuoreitten perunoiden kanssa. Ja titysti höyläsin parmesanoa päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Donna Roomassa:Nuo juustot ovat kyllä hanua, veljeni maahantuo sellaisia Italiasta Suomeen
      Oukein herkulliselta kuulostaa tuo sinunkin ruokadi🧀🧀💙

      Poista
  10. Hienoa päästä mukaan noin mahtavan kuuloisen kirjan tekemiseen. Onnittelut Jael ja kiitos hyvästä reseptistä!
    Aloitin kastikkeen teon, mutta jäin miettimään suolan puuttumista. Kaipaako salaatti muuten ripausta suolaa vai riittääkö parmesanlastujen suola? Terveellisempää se varmaan on juuri noin!
    Hyvää kesää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:Kiitos paljon 💗Minunkin piti tarkistaa tuo auolajuttu kirjasta, sitä ei todellakaan mainittu ohjeessa, enkä laittanut, eikä salaatti sitä tarvinnutkaan, mutta tietysti suolaa voi lisätä tuohon maun mukaan. Oikein ihanaa kesää sinullekin Leena🍀🌱🌸💮🌼🍓

      Poista
  11. Hei ja onnea kirjaan pääsystä. Jotenkin aina onnistuu tuunaamaan noita ohjeita, kun kaikkia ei satu olemaan kotona.
    Olen aina tykännyt käyttää papuja ja linssejä, mutta se turvotus on ihan sietämätöntä. Onko teillä päin joku konsti sen vähentämiseksi. Fenkolinsiementen puremienikaan ei tunnu auttavan.
    Nyt on ollut eri olo, kun en ole edes hummustakaan tehnyt aikoihin.
    Voisipa palata taas papujen pariin����

    VastaaPoista
  12. Kiitos Paula Se turvotus on tosiaankin ikåvää,mutta olen huomannut että mulla ehkä sen vuoksi kun käytän palkokasveja niim paljon, niin turvotus on vähemmän lievää. Kaalista sen sijaan saan paljon enemmån turvotusta, ja lisään yleensä jauhettua fenkolinsiementä, mikä tuntuu auttavan jonkin verran. Hummuksesta muuten:se turvotus tulee enemmänkin niistä kuorista, joten yritän poistaa kuoria sen verran kuin voin

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...