Olen kai aiemminkin täällä kertonut rakkaudestani raakajälkiruokiin,ja etenkin ylläolevan kuvan tapaisiin kakkuihin.Näitä voisi oikeastaan kutsua jäädykkeiksi,sillä kaikista parhaita ne ovat aivan kylminä.Kuumassa ilmassa ne sulavat helposti ja n iiden ihana maku ja rakenne eivät tule parhaiten esille. Onneksi osa raaka-aineista ovat sen verran tyyriitä ettei näitä tule joka päivä tehtyä;en muuten varmaan mahtuisi ovesta ulos ;-)
Olin menossa tapaamaan ystävääni Marya,joka asuu suurimman osan vuotta Yhdysvalloissa ,ja on nyt taas täällä. Mary on melkein koko elämänsä ollut vegetaristi,ja on kovasti kiinnostunut raakaruuasta.Hän on myös syönyt kalifornialaisessa raw food-ravintolassa Cafe Gratitudessa,ja on kovasti sitä kehunut. Niinpä päätinkin laittaa hänelle näitä leivoksia,jotka ideoin pari päivää sitten. Niistä tuli todella herkullisia ja Mary piti niistä paljon. Kakku muistuttaa yhtä aiemmin tekemääni,mutta on kuitenkin erilainen.
Taateli-ja valkosuklaaleivokset (3 isoa tai ehkä 5 pienempää)
Pohja:
- 1 dl kookoshiutaleita
- ½ dl keltaisia rusinoita
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- ripaus ruususuolaa
Jauha ensin kookoshiutaleet mahdollisimman hienoksi. Suomessa on myynnissä kookosjauhoja,joita en ole täällä löytänyt,joten hiutaleet voisi varmaan korvata kookosjauhon ja pienen kookosöljymäärän sekoituksella. Lisää muut ainekset ja jauha vielä jonkin verran ,muttei kuitenkaan ihan hienoksi.Lisäsin joukkoon myös 1 ruokalusikallisen taatelin liotusvettä. Aseta taikina muottien pohjalle (käytin silikonikuppikakkumuotteja,jotka ovat suurempia kuin muffinivuuat. Amerikanvuoka-nimitystä niistä muistaakseni käytetään) Satsista tuli 3 isoa leivosta.
Täyte: Tein ensin perustäytteen ,jonka jaoin kahteen osaan,ja sitten lisäsin molempiin lisää aineksia. Täytepohjaan tuli:
- 2 dl cashewpähkinöitä liotettuna
- 4 rkl kookosmaitoa
- 1 dl kaakaovoita sulana
- 3 rkl kookosöljyä
Jauha ensin cashewpähkinät,ja lisää kookosmaito asteittain,kunnes seos on tasaista.Lisää lopussa kaakaovoi ja kookosöljy sekaan ja sekoita.Jaa seos kahteen osaan:
Osa 1-Taatelisuklaatäyte
- 5 isoa medjoul-taatelia + vettä liottamiseen
- 2½ rkl luomukaakaojauhetta
- 1 rkl carobjauhetta
- ripaus ruususuolaa
- chilihiutaleita (voi jättää pois,mutta tämä antoi taatelisuklaalle kivaa potkua)
- puolet perusseoksesta
Sekoita kaikki hyvin tasaiseksi seokseksi.Kaakaota voi lisätä jos suklaan makua ei tarpeeksi tunnu.Täytä pohjat taatelisuklaatäytteellä ja laita ne jääkaappiin tai pakastimeen hyytymään,kunnes täyte 2 on valmis.
Osa 2-valkosuklaatäyte
- toinen puoli peruseoksesta
- vaniljaa vaniljatangosta tai vaniljauutetta
- agavea (en muista paljonko agavea laitoin,mutten kauhean paljon….
Sekoita ainekset hyvin ja laita jo jähmettyneen taatelisuklaan päälle.Laita kylmään jähmettymään.
En malttanut olla koristelematta näitä leivoksia ,joten päälle tuli suklaakastiketta(kookosöljy,agave,kaakao)