Tänään oli vaihteeksi vähän viileämpi ilma, ei kuitenkaan kylmää, mutta teki mieli lämmintä ruokaa. Yleensä suosin enemmän kylmiä ruokia, mutta kun paleltaa, pitää saada jotain lämmintä. Teki mieli myös kokeilla joku aika sitten terveysmarketista ostamaani kvinoa-riisipastaa.Pakkauksesta luin, että pasta oli tehty Boliviassa, ja tämä pastahan on täysin gluteeniton, joten se sopii hyvin keliaatikoille.Itseäni pasta kiinnosti koska pidän tosi paljon kvinoasta.
Menin tänä aamuna lääkärissä käynnin jälkeen torille,josta en ostanut muuta kuin pari munakoisoa. Munakoisoille sitten rupesin etsimään seuralaisia jääkaapista, ja sieltä löytyi paprikaa, selleriä sekä aurinkokuivattuja tomaatteja ja valkoviinipullon jämät. Keittiötasolla oli vielä tomaatteja ja valkosipulia, joten siinä oli ihan hyvät pastakastikkeen ainekset; tosin huomasin ettei kotona ollut lainkaan sipulia, mutten enään jaksanut mennä uloskaan niitä ostamaan(vihanneskauppa aika lähellä). Jääkaapista löytyi myös tuubi ansovistahnaa, jonka olin ostanut jo syksyllä, mutten ollut kertaakaan sitä käyttänyt. Lukiessani Siskot Kokkaa-blogin viimeisintä postausta, jossa Nelle käytti sardelleja, muistinkin yhtäkkiä ansovistahnatuubini olemassaolon. Eli tällainen pastakastike syntyi näistä aineksista:
Kvinoa-riispastaa italialaistyyppisellä kastikkeella
1 iso munakoiso
1 punainen paprika
1 sellerinvarsi
3 tomaattia
3 valkosipulin kynttä
3-4palaa aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl pestoa tai murskattu basilikaa
1 dl valkoviiniä
1½ tl sokeria
suolaa, mustapippuria
1½ rkl anjovistahnaa
2 rkl tomaattipyrettä
4 dl vettä
pastaa oman valinnan mukaan
öljyä paistamiseen
Leikkaa munakoisot, paprikat, sellerit ja tomaatit palasiksi. Lämmitä pannussa öljyä, lisää munakoisopalat, paista hetki ja lisää paprikat, sellerit ja tomaatit.Lisää osa vedestä , sokeri viini,anjovistahna, murskattu valkosipuli ja anna hautua kannen alla kymmenisen minuuttia.Lisää loppuvesi, maista ja lisää suolaa ja mustapippuria. Lisää myös silputtu basilika tai valmis pestotahna.Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä kunnes vihannekset ovat pehmeitä ja neste melkein haihtunut.Kiehauta sillä välin pasta ja sekoita lopuksi pasta kastikkeen joukkoon. Pastan joukkoon voisi lopuksi lisätä juustoa, esim. fetatyyppistä juustoa, jonka annetaan hieman sulaa joukkoon.
* Kvinoa-riisipastasta sen verran, että jos en olisi tiennyt sen olevan vehnätön, en olisi sitä osannut maistamisen perusteella tietää. Anjovistahnaa laittaessani maistoin melkein heti kastikeseosta ja maku oli vahvasti anjoviksinen, mutta kiehuttuaan jonkun aikaa tahna antoi varsin kivan makusäväyksen kastikkeelle.
Viime viikolla pohjoisessa ollessani menimme siellä olevaan ihanaan vihanneskauppaan.Ulkopuolella oli paprikoita tarjouksessa,ja niitä piti kuvata, koska ne on niin kauniin värisiä
Vegaaniversiossa tuon anjovistahnan voisi varmaankin korvata niin, että jauhaa pari mustaa oliivia ja laittaa ne joukkoon sen tahnan sijaan.