Tänään oli vaihteeksi vähän viileämpi ilma, ei kuitenkaan kylmää, mutta teki mieli lämmintä ruokaa. Yleensä suosin enemmän kylmiä ruokia, mutta kun paleltaa, pitää saada jotain lämmintä. Teki mieli myös kokeilla joku aika sitten terveysmarketista ostamaani kvinoa-riisipastaa.Pakkauksesta luin, että pasta oli tehty Boliviassa, ja tämä pastahan on täysin gluteeniton, joten se sopii hyvin keliaatikoille.Itseäni pasta kiinnosti koska pidän tosi paljon kvinoasta.
Menin tänä aamuna lääkärissä käynnin jälkeen torille,josta en ostanut muuta kuin pari munakoisoa. Munakoisoille sitten rupesin etsimään seuralaisia jääkaapista, ja sieltä löytyi paprikaa, selleriä sekä aurinkokuivattuja tomaatteja ja valkoviinipullon jämät. Keittiötasolla oli vielä tomaatteja ja valkosipulia, joten siinä oli ihan hyvät pastakastikkeen ainekset; tosin huomasin ettei kotona ollut lainkaan sipulia, mutten enään jaksanut mennä uloskaan niitä ostamaan(vihanneskauppa aika lähellä). Jääkaapista löytyi myös tuubi ansovistahnaa, jonka olin ostanut jo syksyllä, mutten ollut kertaakaan sitä käyttänyt. Lukiessani Siskot Kokkaa-blogin viimeisintä postausta, jossa Nelle käytti sardelleja, muistinkin yhtäkkiä ansovistahnatuubini olemassaolon. Eli tällainen pastakastike syntyi näistä aineksista:
Kvinoa-riispastaa italialaistyyppisellä kastikkeella
1 iso munakoiso
1 punainen paprika
1 sellerinvarsi
3 tomaattia
3 valkosipulin kynttä
3-4palaa aurinkokuivattua tomaattia
1 rkl pestoa tai murskattu basilikaa
1 dl valkoviiniä
1½ tl sokeria
suolaa, mustapippuria
1½ rkl anjovistahnaa
2 rkl tomaattipyrettä
4 dl vettä
pastaa oman valinnan mukaan
öljyä paistamiseen
Leikkaa munakoisot, paprikat, sellerit ja tomaatit palasiksi. Lämmitä pannussa öljyä, lisää munakoisopalat, paista hetki ja lisää paprikat, sellerit ja tomaatit.Lisää osa vedestä , sokeri viini,anjovistahna, murskattu valkosipuli ja anna hautua kannen alla kymmenisen minuuttia.Lisää loppuvesi, maista ja lisää suolaa ja mustapippuria. Lisää myös silputtu basilika tai valmis pestotahna.Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä kunnes vihannekset ovat pehmeitä ja neste melkein haihtunut.Kiehauta sillä välin pasta ja sekoita lopuksi pasta kastikkeen joukkoon. Pastan joukkoon voisi lopuksi lisätä juustoa, esim. fetatyyppistä juustoa, jonka annetaan hieman sulaa joukkoon.
* Kvinoa-riisipastasta sen verran, että jos en olisi tiennyt sen olevan vehnätön, en olisi sitä osannut maistamisen perusteella tietää. Anjovistahnaa laittaessani maistoin melkein heti kastikeseosta ja maku oli vahvasti anjoviksinen, mutta kiehuttuaan jonkun aikaa tahna antoi varsin kivan makusäväyksen kastikkeelle.
Viime viikolla pohjoisessa ollessani menimme siellä olevaan ihanaan vihanneskauppaan.Ulkopuolella oli paprikoita tarjouksessa,ja niitä piti kuvata, koska ne on niin kauniin värisiä
Vegaaniversiossa tuon anjovistahnan voisi varmaankin korvata niin, että jauhaa pari mustaa oliivia ja laittaa ne joukkoon sen tahnan sijaan.
Tosi houkuttelevan näköistä! Onpas pullea munakoiso tuossa lautasen vierellä. :-)
VastaaPoistaOnko tuo kvinoa-riisipasta tehty siis riisistä ja kvinoasta? Näyttää kyllä ihan "oikealta" pastalta, mua ainakin pystyisi huijaamaan...
Hienon värisiä paprikoita tosiaan :-)
Hippu: se pullea munakoiso on sellainen "heirloom" munakoiso ,eli sellainen jalostamaton alkuperäinen lajike,ja ne voi olla aika pulleita.Pakkauksen mukaan se pasta ei sisällä muuta kuin riisiä ja kvinoaa, ja sitä oli spagettina ja sitten tuollaisina makarooneina.Ihan hyvää oli. Tosin ei maistunut lainkaan kvinoalle....
VastaaPoistaOi, ihanat paprikat, hieno valokuva vihanneskaupasta, tuommossii ei tääl paljon näy. Minulle tulee pastastasi mieleen jokin sisilialainen järjettömän herkullinen kansallisaarre. Munakoisoa ja anjovista, mitä makuja, njam!
VastaaPoistaKvinoa-riisipasta kuulostaa kiehtovalta. Pitääkin selvittää, saako sitä jotain kautta Suomessa tai netissä hankittua, kun ensi kerralla pitää olla jotain gluteenitonta tarjottavaa. Vihannekset näyttävät kyllä hyviltä. Olisipa täälläkin jo enemmän paikallista, tuoretta tavaraa.
VastaaPoistaOonko ymmärtänyt jotain väärin vai onko ansovis siis yhtä kuin anjovis? Mitä sen tilalle voisi laittaa, jos ei syö kalaa?
VastaaPoistaNemo:kiitos:-) se olikin hyvää!
VastaaPoistaRauna: kyllä mä uskon että sitä saa Suomestakin, varmaankin Ruohonjuuren tai muun vastaavan kaupan kautta.
Elina: Hups,mun virheellinen suomenkieleni;-) anjovis sen tietenkin täytyy olla,kiitos kun korjasit.Sen tilalle voisi ehkä jauhaa pari mustaa oliivia ja laittaa sekaan.
Miten nuo vihannestiskit nayttavatkin siella aidan takana paljon kauniimmilta ?? :).
VastaaPoistaTuon pastan pistan korvan taakse, suvussa keliaakikkoja, joten laajenee tarjottavat taas kun suomeen paastaan.
yum....låter väldigt gott.
VastaaPoistamen ikväll äter jag ute i klil istället.
den här veckan lagade jag otroligt god blomkål med thina i ugnen.
äter du kött och fisk?
eller är du vegan, jag hänger inte med ;)
Pikkujutut: en osaa sanoa ;-)Mutta tosiaankin upeita ne tiskit ovat täällä monessa paikassa.Se vehnätön makarooni oli tosiaankin yllättävän hyvää.
VastaaPoistaSarapirat: Jag älskar blomkål med tehina,har en gång posta om det.Mums. Jag tycker om att äta vegant, var det ännu förra året, men nuförtiden äter jag fisk ibland.Men kött äter jag nog inte.
Taas ihan uusi juttu - kvinoa-riisipasta! Olisipa kiva maistaa miltä se maistuu.
VastaaPoistaPasta dishes are always a good choice!
VastaaPoistaYours look so yummy!!! Any leftovers for a hungry spaniard? ;D
Johki: se maistui mun mielestä ihan tavalliselle pastalle.
VastaaPoistaNuria: Por supuesto! Siempre queda algo para una espanola con hambre..:-)
Tämä onkin jo pyhäpäivän pastaa. Herkullista.
VastaaPoistaArleena:kiitos:-)
VastaaPoistaonpas mukava törmätä kvinoa-resepteihin, mulle se on aivan täysin tuntematon juttu.
VastaaPoistakiitos, toivotaan että kohta alkaisi sairastelun syyt selvitä.