Tahini,tuo aina niin ihana raaka-aine,tekee tryffeleistä ihania sekä koostumukseltaan että maultaan. Olen aiemmin tehnyt tahinisuklaatryffelikokeiluja täällä;silloin käytin valkosuklaata ja tummaa suklaata,sekä tumman ja maitosuklaan yhdistelmää. Näissä uudemmissa tryffeleissä olen käyttänyt enemmän tahinia,mikä tekee tryffeleistä vieläkin parempia. Jotkut laittavat tahinitryffeleitä niin että tahinia tulee yhtä paljon kuin suklaata;itse kuitenkin laitoin tahinia vähemmän kuin suklaata.Nyrkkinsääntönä näissä tryffeleissä on se että käyttää hyvää tahinia:sellaista joka maistuu hyvältä sellaisenaan ja on tehty kuorituista seesamsiemenistä.
Tummat tahinisuklaatryffelit
- 100 gr tummaa,mieluiten 60% tummaa suklaata
- 70 gr tahinia
- kaakaojauhetta
- ripaus suolaa
- 1 rkl rommia (ei välttämätön)
Suklaa sulatetaan vesihauteessa,siihen lisätään suola, ja tahini ,vatkaten. Lisäsin myös tilkan rommia,mutta sen voi jättää pois. Sekoitin massan täysin tasaiseksi sauvasekoittimella. Vuorasin matalan neliskulmaisen astian elmukelmulla,ja kaadoin tryffelimassan siihen.. Tryffelit menivät yöksi jääkaappiin (tryffelit voi laittaa jähmettymään myös pakastimeen). Kun tryffelit ovat jähmettyneet nostetaan ne varovasti elmukelmun avulla keittiötasolle,ja seos leikataan terävällä veitsellä kuutioiksi,jotka käännellään kaakaojauheessa. Kuutioita ei kannata tehdä lämpimässä ,ja minäkin tein nämä aiemmin,kun oli vielä siedettävät säät täälläpäin.
Tässä muutama vuosi sitten tekemäni tahinisuklaatryffelit,joissa tahinin osuus oli pienempi. Suurempi tahinimäärä tekee tryffeleistä herkullisempia.
Tahinista on tullut viime vuosina oikea trendituote, ja tämän vuoden aikana New Yorkiinkin on ilmestynyt kauppoja,jossa voi ostaa hetki sitten seesamisiemenistä jauhettua tahinia.Tällainen on esimerkiksi Seed &Mill kauppa. Russ&Daughters Cafen ruokalistalla on tahinijäätelöä suolakaramellilla, Bar Bolonatista saa tahini creme bruleetä, ja Soom Foods sekä Brooklyn Sesame ovat täysin keskittyneet tahiniin.,
Jos tahini ei ole sinulle vielä tuttua makeissa ruuissa,kokeile sitä vaikka jäätelössä: vegaanisena tai kermapohjalla