Hieman on kulunut aikaa viime postauksestani,mutta helteellä ei tule niin paljon kokattua,ja keittiössä syntyy lähinnä salaatteja tai muita kylmiä ruokia. Tässä kuitenkin helppotekoinen ja herkullinen munakoisoruoka,joka sopii hyvin lisäkkeeksi tai vaikka leivän päälle.
Munakoisoa ostaessa on tärkeää että munakoison pinta on kiiltävä,ja sen pitää tuntua mahdollisimman kevyeltä. Painavassa munakoisossa on paljon siemeniä,joten kannattaa valita mahdollisimman kevyt munakoiso.
Munakoisoa helposti herkullisesti
- 1 suuri munakoiso tai 2 pienempää
- 2 -3 tomaattia,kuutioituna
- 1 vihreä chili,ohuiksi renkaiksi paloiteltuna
- kourallinen tuoreita korianterin lehtiä
- 4 rkl hyvälaatuista oliiviöljyä
- ½ dl sitruunamehua
- karkeaa suolaa
Munakoiso kuoritaan j a leikataan noin puolentoista sentin paksuisiksi palasiksi. Munakoisopalojen pinnat sivellään oliiviöljyllä ,niin että oliiviöljyä tulee 1 tl per munakoisopalan pinta.(2 tl per munakoisopala).
Munakoisopalat paahdetaan uunissa 250 C-asteessa tasan 15 minuuttia. Uunista ottaessa palaset saattavat tuntua kovilta,mutta ne pehmenevät vähitellen. Munakoisopalojen jäähdyttyä ne asetellaan kannelliseen astiaan keroksittain: kerros munakoisopaloja,päälle tomaattikuutioita,chilirenkaita,sitruunamehua ,oliiviöljyä sekä suolaa. Nåin tehdään kunnes kerroksia on 3. Munakoison annetaan marinoitua jääkaapissa muutaman tunnin ennen tarjoilua,jonka jälkeen päälle asetellaan tuoreita korianterin lehtiä. Tähän voi lisätä myös fetakuutioita.Munakoisoruoka säilyy jääkaapissa 3 päivää.
Tämä ohje on täkäläisen keittiömestarin.Ohjeen mukaan paahdettuja munakoisopaloja (ilman marinointia) voi lisätä esimerkiksi pataruokiin ym,
Munakoisoa on täällä blogissa tehty lähes 40 kertaa.Niiden ohjeet löytyvät"munakoiso".tagin alta,täältä
Helteiden vuoksi tuli tehtyä myös jäätelöä...Tässä kookospohjainen kahvijäätelö.
Pitäisi tehdä itsekkin taas vaihteeksi jäätelöä mutta yksi projekti ensin
VastaaPoistaNelli>Itse tehty jäätelö on helppotekoista. Ennen tein jäätelökoneella mutta se ei nyt toimi enään,mutta ilman sitäkin onnistuu.
PoistaÄggplanta är så gott och det här låter jättegott. Glassen ser också så god ut, mmm med kaffesmak.
VastaaPoistaHovkonditorn:Här älskar man äggplanta,t.ex man hittar det i nästan varje falafelplats.Tack,glassen var nog mycket god:)
PoistaEn ole vieläkään tehnyt jäätelöä vaikka on pitänyt vaikka kuinka monta kertaa. Munakoisoa tulee itse käytettyä aivan liian vähän vaikka pidän siitä. Hyvää alkanutta viikkoa Jael!
VastaaPoistaMarjo:no nyt teillä on sopivat säät jäätelöntekoa varten;:D Munakoiso on ihanan monipuolinen kasvis,itse käytän sitä paljonkin.Kiitos samoin sinulle hyvää viikkoa Marjo:)
PoistaMunakoiso on viime aikoina ollut yksi suosikkiaineksista, ja onneksi maistuu myös kolme vuotiaalle, kunhan en kerro mikä se oikeasti on ;)
VastaaPoistaMama Gastro:munakoisosta saa kyllä tehtyä ihania herkkuja:=) ja kiva että maistuu juniorillekin:)
PoistaKuolaus...Jukka just grillasi tänään yrttiöljyttyjä munakoisoja ihan löllöiksi - ihanaa! Munakoisolla harvoin menee vikaan.
VastaaPoistaMerituuli>ooh,ihanaa!Grillattuna munakoiso onkin ihanaa,etenkin jos siihen tulee sitä ihanaa savuista makua:)
PoistaJa meillähän tulee kun on puugrilli
VastaaPoistaMerituuli:lucky you:) Mulla ei ole grilliä mutta onneksi täällä saa niin monessa paikassa savuisen makuista munakoisoa:)
PoistaMunakoisot on herkkua! Pitääkin kokeilla tällä ohjeella, nam <3
VastaaPoista