Hieman yli 3 kuukautta sitten Tel Avivin Saronassa avattiin pop-up vegaaniravintola,jonka piti olla pystyssä 3 kuukautta. Miss Kaplan-ravintolasta tuli kuitenkin niin suosittu,että 3 kuukauden jälkeen ravintolan pitoa päätettiin jatkaa,toistaiseksi. Lähes kaikki siellä käyneet ovat kehuneet ravintolan ruokaa ja etenkin ravintolan porkkanahodaria. Miss Kaplanin porkkanahodarin porkkananakki on valeltu Jack Daniels-viskillä,ja savustettu omenapuulastuilla. Porkkananakki on ravintolassa aseteltu höyrytetyn vietnamilaisen sämpylän sisälle,jossa myös säilöttyä sipulia.Kun niin monesta paikasta olin lukenut tuosta porkkananakista ja tuttavakin kertoi miten herkullinen se on,niin ajattelin vastaavan löytyvän netistä.Ja löytyihän se,tosin ei savustimessa tehty versio kuten ravintolassa,mutta täytyy sanoa että porkkana ei ole koskaan maistunut paremmalta;D Tein oman "nakkini" Clean Eating Vegan Girl-blogista löytämäni ohjeen pohjalta ,mutta ilman sämpylää. Jestas miten porkkana voi olla hyvää;itse asiassa tuota syödessä porkkana ei edes tullut mieleen.....
Savun makuinen porkkananakki
Savun makuinen porkkananakki
- 2-3 keskikokoista porkkanaa
- öljyä paistamiseen
Marinointiliemi
- noin 60 ml soijakastiketta
- noin 60 ml vettä
- 1 rkl riisietikkaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- ½ rkl omenasiiderietikkaa
- 1 tl savuaromia
- 1 murskattu valkosipulin kynsi
- 2 tl tummaa sokeria
- mustapippuria
- ½ tl savupaprikaa
- ripaus chilipippuria
Porkkanat kuoritaan,ja niitä keitetään kunnes ne ovat pehmenneet,mutta kuitenkin niin että ovat edelleen "al dente".Porkkanoiden kiehuessa sekoitetaan liemen ainekset .
Avattavat ja suljettavat pussit sopivat parhaiten marinointiin. Liemi kaadetaan pussiin,ja porkkanat joutuvat myös sinne sen jälkeen kun ne ovat hieman ehtineet jäähtyä. Pussi sisältöineen laitetaan jääkaappiin 24 tunniksi.Kävin välillä kääntelemässä pussia.
Vuorokauden marinoinnin jälkeen porkkanat poistetaan pussista.Pannulla lämmitetään muutama ruokalusikallinen öljyä,ja porkkanan pintoja ruskistetaan muutama minuutti.Sen jälkeen kaadoin koko liemen pannuun,ja annoin sen supistua kokoon,aina välillä porkkanoita käännellen. Liemi imeytyi porkkanoihin,joista tuli ihanan maukkaita:) Tässä päällä on friteerattua persiljaa ja hieman persiljaöljyä ,sekä Dijon-sinappia. Tosi hyvin sopi sinappi myös tällaisen vaihtoehtonakin kanssa;D
Muutama päivä myöhemmin tein savuporkkananakkeja toisen kerran,; näihinhän tulee melkein himo. Söin salaatin kanssa ja tietenkin lautasella oli myös sinappia;D