Hieman yli 3 kuukautta sitten Tel Avivin Saronassa avattiin pop-up vegaaniravintola,jonka piti olla pystyssä 3 kuukautta. Miss Kaplan-ravintolasta tuli kuitenkin niin suosittu,että 3 kuukauden jälkeen ravintolan pitoa päätettiin jatkaa,toistaiseksi. Lähes kaikki siellä käyneet ovat kehuneet ravintolan ruokaa ja etenkin ravintolan porkkanahodaria. Miss Kaplanin porkkanahodarin porkkananakki on valeltu Jack Daniels-viskillä,ja savustettu omenapuulastuilla. Porkkananakki on ravintolassa aseteltu höyrytetyn vietnamilaisen sämpylän sisälle,jossa myös säilöttyä sipulia.Kun niin monesta paikasta olin lukenut tuosta porkkananakista ja tuttavakin kertoi miten herkullinen se on,niin ajattelin vastaavan löytyvän netistä.Ja löytyihän se,tosin ei savustimessa tehty versio kuten ravintolassa,mutta täytyy sanoa että porkkana ei ole koskaan maistunut paremmalta;D Tein oman "nakkini" Clean Eating Vegan Girl-blogista löytämäni ohjeen pohjalta ,mutta ilman sämpylää. Jestas miten porkkana voi olla hyvää;itse asiassa tuota syödessä porkkana ei edes tullut mieleen.....
Savun makuinen porkkananakki
Savun makuinen porkkananakki
- 2-3 keskikokoista porkkanaa
- öljyä paistamiseen
Marinointiliemi
- noin 60 ml soijakastiketta
- noin 60 ml vettä
- 1 rkl riisietikkaa
- 1 rkl seesamiöljyä
- ½ rkl omenasiiderietikkaa
- 1 tl savuaromia
- 1 murskattu valkosipulin kynsi
- 2 tl tummaa sokeria
- mustapippuria
- ½ tl savupaprikaa
- ripaus chilipippuria
Porkkanat kuoritaan,ja niitä keitetään kunnes ne ovat pehmenneet,mutta kuitenkin niin että ovat edelleen "al dente".Porkkanoiden kiehuessa sekoitetaan liemen ainekset .
Avattavat ja suljettavat pussit sopivat parhaiten marinointiin. Liemi kaadetaan pussiin,ja porkkanat joutuvat myös sinne sen jälkeen kun ne ovat hieman ehtineet jäähtyä. Pussi sisältöineen laitetaan jääkaappiin 24 tunniksi.Kävin välillä kääntelemässä pussia.
Vuorokauden marinoinnin jälkeen porkkanat poistetaan pussista.Pannulla lämmitetään muutama ruokalusikallinen öljyä,ja porkkanan pintoja ruskistetaan muutama minuutti.Sen jälkeen kaadoin koko liemen pannuun,ja annoin sen supistua kokoon,aina välillä porkkanoita käännellen. Liemi imeytyi porkkanoihin,joista tuli ihanan maukkaita:) Tässä päällä on friteerattua persiljaa ja hieman persiljaöljyä ,sekä Dijon-sinappia. Tosi hyvin sopi sinappi myös tällaisen vaihtoehtonakin kanssa;D
Muutama päivä myöhemmin tein savuporkkananakkeja toisen kerran,; näihinhän tulee melkein himo. Söin salaatin kanssa ja tietenkin lautasella oli myös sinappia;D
HIenoa, kun PopUp-liikkeet ja ravintolat lähtevät "lentoon"! Onnea Miss Kaplan-ravintolalle!
VastaaPoistaJa herkullisilta nuo sinunkin tekemäsi porkkananakit näyttävät. Tuo marinointiliemi on varmaan just!
Mukavaa loppuviikkoa!
Tuula:eikös olekin hienoa että ravintola sai jatkoa:) Nämä porkkana"nakit" olivat kyllä niin hyviä että,melkein luuli syövänsä makkaraa;D Ja tuo marinointiliemihän on ihana,sopisi muillekin kasviksille.Kiitos samoin sinulle Tuula oikein hyvää loppuviikkoa:)
PoistaVarmaan hyvää
VastaaPoistaAllu:tosi hyvää:)
PoistaNam, aivan mahtavan kuuloiset porkkanat! :-)
VastaaPoistaTerhi:porkkanat nousivat nyt ihan eri sfääriin tässä ohjeessa;D
PoistaVau, nerokasta! Tuolla herkkumarinadilla saisi huijattua hyvää vaikka pahvinpaloista :)
VastaaPoistaPaula:kiitos:) Hih,no pahvinpalojen koostumus ehkä;D Mutta tosiaankin,tuo mausteliemi on ihan mahtava!
PoistaKuvissa näyttää tosiaan nakeilta nämä porkkanat. Pystyisiköhän bataatista tehdä vastaavia?
VastaaPoistaouti:hih,minustakin tuli aika lailla nakin näköiset,veitsellä vielä hieman pyöristin porkkanan päitä.Vähän luulen ettei bataatista onnistu,koska se menee niin mössöksi keitettäessä .Mutta tuolal marinointiliemellä siihen voisi saada kivasti makua:)
PoistaMitahan jos kokeilisi tuota ohjetta niihin pakastettuihin babyporkkanoihin? Voisi saada jannan lisukkeen siita. Ostin netista joku aika sitten semmosen liquid smoke mausteen. Varmaan suht samaa kuin tuo poppamies?
VastaaPoistaAnu:Varmasti sopisi niihinkin.Liquid smoke on ihan sama juttu kuin tuo Poppamiehen,eli se käy,Mistäs muuten löysit sitä täältä netistä?
VastaaPoistaMillä voisi soijan korvata kun en soijaa voi syödä. Haluaisin nimittäin testata.
VastaaPoistaHmm,hieman vaikeaa...ehkä tuota savuaromia enemmän ja suolaa,
PoistaLaitoin sulle blogiisi linkin...
PoistaMillä voisi soijan korvata kun en soijaa voi syödä. Haluaisin nimittäin testata.
VastaaPoistaVau, uskon että on hyvää! Vähän vaikuttaa hankalalta reseptiltä, olen sellaisten nopeiden ja helppojen ystävä ja haluan saada ainekset mielellään yhdestä paikasta. Rahaa kun olisi reilusti niin palkkaisin jonkun hyvän kokin tekemään kaikenlaisia kasvisherkkuja!
VastaaPoistaMatkatar:ei uskoisi että porkkanasta tulee tuollaista.Itse asiassa ihan helppo ohje:marinointiliemen valmistus,marinoiminen,ja sitten paistaminen.
PoistaOHO! porkkananakki!
VastaaPoistaTuollaisia popup- ja pysyviäkin ravintoloita niin toivoisin tännekin päin maailmaan!
Paula:oli kyllä hyvä nakki! Täällä on niin paljon muutenkin vegaaniravintoloita,joten tuon suosio yllätti,ehkä siellä oli vähän erikoisempia juttuja.
PoistaEi ole kyllä tullut mieleenkään porkkanasta tehdä tuollaista, mutta aivan varmasti kyllä testaan. Ehkä maailman paras tapa valmistaa porkkanaa ;)
VastaaPoistaLemmi:tosiaankin suosittelen,sillä tämä oli hyvää.Olen tehnyt jo muutaman kerran. Porkkanasta on moneksi:)
PoistaMainio idea ja erinomaisen oloinen marinadi! Nythän noita marinadeja alkaa Suomessakin tarvita, kun grillauskausi alkaa juuri. Taidan heti kokeilla!
VastaaPoistaPaula:marinadi on ihana,ja varmaan sopii moneenkin ,grilllikautena:)
Poistaei hitsi miten nerokasta :-)
VastaaPoistaErja:mä kun syön vain tällaisia makkaroita;D
PoistaKuulostaa hyvältä. Ihan vesi herahti kielelle.
VastaaPoistaMaiju:oli kyllä ihmeen hyvää.Kukapa olisi uskonut että porkkanasta saa makkaran;D
PoistaTätä on kyllä pakko kokeilla ja pistää poikien hodareihin... ja kertoa vasta jälkikäteen, mitä oikein söivät ;-)
VastaaPoistaMinna:hih,kerro sitten menikö läpi;D
PoistaKuulostaa ja näyttää niin hyvältä, että pakko joskus kokeilla!
VastaaPoista