Olen täysin hurahtanut täkäläiseen MasterChefiin,jonka kolmas kausi huipentuu ensi viikon finaalijaksoihin. Ohjelma on täynnä persoonallisia amatöörikokkeja,jotka osaavat todella laittaa ruokaa.
Kun näin tällä viikolla kuvassa näkyvän kilpailijan,Jackien,keksimät ja valmistamat omenaraviolit,päätin että minäkin yritän tehdä näitä omenaravioleja jotka saivat tuomareilta paljon kiitosta.Jackie on kilpailun voittajasuosikkeja ja ehkä tämän kauden kaikkein valovoimaisin kilpailija:nuori uskovainen nainen,joka kilpailua ennen ei ole kokannut kotona paljon muuta kuin perinteistä marokonjuutalaista kotiruokaa,mutta on kilpailun ajan imenyt kuin sieni kulinaarisia vaikutteita ja myös osannut niitä hyödyntää luovalla tavalla;selvä lahjakkuus.Ohjeen löysin ohjelman kotisivuilta,mutta vaikka toteutin ohjetta tunnontarkasti,jouduin tekemään siihen muutamia pieniä muutoksia. Herkullinen jälkiruoka!
Vaniljaiset omenaraviolit
Taikina:
- 200 gr vehnäjauhoa
- 2 kananmunaa
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
Ainekset sekoitetaan monitoimikoneessa kunnes taikinasta muodostuu pallo.Taikinaa vaivataan käsin muutaman minuutin ja laitetaan elmukelmuun.Taikinan annetaan levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
|
Kuvassa Jackien omenaraviolit ohjelman sivuilta |
Täyte:
- 4 omenaa
- noin desi vettä
- 2 rkl sokeria (käytin ruokosokeria)
- 3 rkl creme fraiche eli hapatettua kermaa
- 1 vaniljatanko(tai ripaus vaniljajauhetta )
Omenat kuoritaan ja kuutioidaan.Laitetaan kattilaan veden,vaniljatangon ja sokerin kanssa ja keitetään,kunnes omenakuutiot ovat pehmenneet. Minusta tässä prosessissa syntyi aika paljon nestettä ,joten siivilöin pehmenneet omenakuutiot. Omenakuutiot soseutetaan haarukalla.Omenien annetaan jäähtyä,jonka jälkeen sekaan lisätään creme fraiche.Ohjeen vaniljatangon sijaan käytin valmiiksi jauhettua vaniljajauhetta.Minusta omenaseos kaipasi myös hieman makeutta,joten lisäsin sekaan hieman lisää sokeria.
Vaniljavoi:
- 50 grammaa voita
- halkaistu vaniljatanko(tai vaniljajauhetta 1/4 tl)
Kauli tai tee pastakoneella ohuita levyjä pastataikinasta.Taikinaan ei tekoprosessissa kannata lisätä liikaa jauhoa,sillä siitä tulee muuten liian kuivaa.Pastataikinasta otetaan pyöreitä paloja,ja toiselle puolikkaalla laitetaan täytettä puoli teelusikallista(jos ympyrät ovat pieniä,isompiakin voi tehdä).Puolikkaan reuna sivellään munankeltuaisella ja yhdistetään toisen puolikkaan kanssa.Omenaraviolit keitetään kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia,jonka aikana paistinpannussa sulatetaan voi ja vanilja.
Raviolit otetaan vedestä reikäkauhalla ja laitetaan vaniljavoihin;annetaan olla siinä kunnes vaniljavoita tarttuu raviolin pintoihin. Ohjelmassa tehtiin tarjoilulautaselle siisti vana suklaaganachesta (suklaata ja kermaa);minun suklaavanani oli ehkä hieman vähemmän siisti...Raviolit asetetaan ganachen päälle ja päälle kaadetaan hieman vaniljavoita. Ripottelin päälle myös hieman tomusokeria.Tästä jäi muuten hävikkiä:vaniljavoita,keitettyjä omenakuutioita ja creme fraichiä,jotka menivät omenakakkuun.Käytin myös vain puolet taikinasta,josta tuli 12 omenaraviolia.Lopun taikinan pakastin.
Kävin eilen aamulla sataman maatilatorilla.Tässä kojussa oli erivärisiä porkkanoita ja mansikantaimia.
Kurpitsoja
Kirsikkatomaatteja ja minipaprikoita
Erilaisia munakoisoja.Tuossa oikealla oli vielä vihreitä munakoisoja ,jotka eivät näy kuvassa kuin hieman.Kuulemma kaikki nämä munakoisot ovat siemenettömiä.