Suomessa oloni aikana sää täällä oli viilentynyt sen verran , että aamulla aikaisin, illalla ja yöllä on viileää, mutta ei vielä erityisen kylmää. Kun sää viilenee , lämpimät ruuat alkavat taas maistua, ja yksi kestosuosikkini on jonkinlainen vihannescurry. Tässä curryssä oli bataattia ja munakoisoa, ja olipa se hyvää:) Itse asiassa curry on sellainen ruoka joka maistuu minulle myös lämpimään aikaan, mutta enemmän silloin kun on viileää.
Curry bataatilla ja munakoisolla
- 1 sipuli
- 1 bataatti
- 1 munakoiso
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- ½ dl vettä
- 400 ml kookosmaitoa
- 2 rkl punaista currytahnaa
- 1 tl sokeria
- 3 rkl soijakastiketta
- 1.5 dl murskattua tomaattia
- 1 tl currymaustetta
Esivalmistelut: Sipuli kuoritaan ja pilkotaan. Bataatti kuoritaan ja kuutioidaan. Munakoiso kuutioidaan. Tomaatteja murskataan sen verran että murskattua tomaattia on 1.5 dl, mutta tässä voi myös käyttää valmiiksi murskattua tomaattia.
Lämmitä öljy paksupohjaisessa kattilassa /padassa. Ruskista sipulia muutaman minuutin ajan, ja lisää munakoisokuutiot. Paista seosta muutaman minuutin ajan, ja lisää bataattikuutiot, ja paista seosta muutaman minuutin ajan. Lisää vesi, ja peitä kattila kannella, ja kypsennä kasviksia minimilämmöllä noin 8 minuutin ajan, tai kunnes bataatit ja munakoisot ovat pehmenneet.
Lisää kattilaan currytahna ja currymauste, ja sekoita tahna hyvin kasvisten joukkoon. Lisää kookosmaito, sokeri, soijakastike sekä tomaattimurska. Kypsennä ruokaa , kannen alla, matalalla lämmöllä , noin 10 minuutin ajan. Tarjoile vaikka riisin kanssa. Päälle lisäsin hieman korianteritahnaa.
Niin hyvää:)
Pari päivää tuloni jälkeen kävin Israfood-messuilla.
Israfood on täällä ruokateollisuuden tärkein messutapahtuma, ja sieltä löytyy aina jotain mielenkiintoista.
Nakhly Coffee on tuolla joka vuosi kardemummaisella arabikahvillaan, joka on ihan parasta.
Muutama juustola oli paikalla, kuten tämä Gal Dairyn osasto. Naapurini joka hoiti koiraani poissaollessani, pyysi minua tuomaan Suomesta vuohenjuustoa. Hänen miehensä oli äskettäin ollut Hollannissa , ja ostanut siellä Lidlistä Milbonan vuohenjuustoa (kova juusto). Mutta sitä ei ollutkaan Suomen Lidleissä, ja huomasin ettei Suomessa muutenkaan ole mikään suuri vuohenjuustovalikoima, mutta löysin naapurille Juustoportin vuohenjuustoa. Täällä sen sijaan suurin osa pienistä juustoloista (niitä on monta) valmistavat juustonsa vuohen-tai lampaanmaidosta.
Tässä olisi ollut shakshuka-maustesekoitusta.
Yritys joka valmistaa erilaisia tahnoja ja salaatteja. Kauniita värejä:)
Ihanat tuoksut houkuttelivat jauhomyllyn osastolle, jossa Israelin paras pizzaiolo
Raanan Nussel valmisti pizzoja. Taikinaa oli nostatettu kylmässä 3 päivän ajan. Sain herkulliselta näyttävän pizzapalani, ja juuri silloin joku tönäisi minua vahingossa, ja pizzapalani tipahti lattialle ennenkuin edes ehdin maistaa siitä.... Olin niin nolo etten kehdannut pyytää uutta pizzapalaa.....
Tässä olisi ollut makeaa tarjolla...
Valrhonan yuzu-suklaassa on ihana sitruksinen maku:)
Näitä en ehtinyt maistaa...
Halvaa ja tahinia oli tarjolla tällä osastolla.
Tällä osastolla esiteltiin italialaisia
Lainox-uuneja , ja myös kokki oli Italiasta. Näillä messuilla on aina myös osastoja muista maista, mutta tällä kertaa niitä oli vain Tsekistä, Serbiasta ja Puolasta. Olisi todella kiva nähdä tuolla vaikka Suomen osasto kauratuotteilla:)
Osallistuin kahvimaisteluun. Ensin piti maistaa 5 erilaista vettä , ja tunnistaa niiden maut. Sen jälkeen piti tunnistaa Arabica-ja Robusta-pavuista keitettyä kahvia, sekä niiden sekoitusta. Tunnistin kaikki maut! Palkinnoksi sain valita kahviannoksen , ja valitsin capuccinon.
Leivoksia ja piirakoita.
Samaisen Balkan Bakeryn osastolla.
Sienipihvihampurilaiset.
Viimeiseksi maistoin sitruunaista moussea, joka oli hyvää:)