lauantai 3. tammikuuta 2009

Venezuelalainen (muna)toti


Asuessani Venezuelassa tutustuin sikäläiseen munatotiin nimeltä Ponche Crema. Munatotiahan on monennimistä - ja laista, kuten Advocaat Hollannissa, Rompope Meksikossa ja Eggnog englanninkielisissä maissa. Niitä yleensä nautitaan jouluna. Huono puoli niissä on se, että ne ovat kovin raskaita ja tuhteja, sillä valmistuksessa käytetään paljon kananmunia. Venezuelassa valmista Ponche-juomaa oli sekä tavallisena sekä kahvinmakuisena juomana.
Mutta tätä herkullista juomaa voi valmistaa myös ilman munia, jolloin se ei tunnu niin raskaalta. Olen tehnyt tätä silloin tällöin ja hyvää se on!
Kotitekoinen "kevyempi" Ponche Crema
1/4 l vaaleaa rommia
1 purkki sokeroitua maitotiivistettä(kondensoitua maitoa)
½ lasillista jääkuutioita
½ lasia maitoa
vanilja uutetta/esanssia
Laita ainekset tehosekoittimeen ja nauti kylmänä. Tavallisen maidon voi myös korvata kookosmaidolla, jolloin Ponche Crema saa hieman kookosmaisen maun.
Vegaanisen version voi valmistaa keittämällä kokoon 400 ml purkki kookosmaitoa ja 2 dl sokeria, jos se ei paksune tarpeeksi, voi lopuksi lisätä hieman maizenaa. Sitten siihen lisätään rommi, ½ lasia kookosmaitoa, ½ lasia jäitä ja vaniljaa.

5 kommenttia:

 1. Vaniljan, rommin ja maitotiivisteen yhdistelmä kuulostaa taivaalliselta.

  Mun maitotiivisteet porisi (uskalsinpas) kattilassa neuvojesi mukaan ja tein sitä linkittämääsi jädeä. Postailen sen varmaan alkuviikosta. Kiitos tosi herkullisesta reseptistä!! Mies sanoi, ettei ole ikinä syönyt niin hyvää jäätelöä.

  VastaaPoista
 2. Mä voin kuvitellakin että siitä jäätelöstä tuli tosi herkullista:-)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa aivan ihanalta :-) Slurps!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa juotavaa, pitäåäpä kokeilla

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...