keskiviikko 21. tammikuuta 2009

Thaimaalaiset kalapullat

Thaimaalainen keittiö on aina kuulunut suosikkeihini , ja vuosisadan alussa olinkin thaimaalaisella kokkikurssilla, lyhyellä sellaisella, mutta sielläkin tuli opittua uusia asioita. Opimme tekemään esimerkiksi thaimaalaisia kalapullia, jotka olivat tosi herkullisia. Tein niitä pari kertaa silloin ja sitten kokonaan unohdin niiden olemassaolon, kunnes taas törmäsin niihin kesällä Unelias Kokki-blogissa ja mulle tuli ahaa-elämys!.Annan kalapullat tai oikeastaan pihvit näyttivät niin herkullisilta, että heti piti mennä ostamaan kalaa ja laittaa näitä, ja siitä lähtien olenkin niitä tehnyt usein: ne ovat kertakaikkiaan uskomattoman herkullisia!

En laita tähän reseptiä, koska tuolla linkin takana se löytyy Unelias Kokki-blogista, jossa Annalla muutenkin on ihania kalareseptejä! Omat kalapullani erosivat hieman Annan reseptistä: käytin punaista currytahnaa 2 rkl ja käytin enemmän  tuoretta korianteria.En myöskään ole löytänyt kaffirlimen lehtiä, joten olen käyttänyt raastettua sitruunankuorta,joka on toiminut ihan hyvin. Halusin myös hieman keventää näitä kalapullia, joten paistoin ne uunissa paistamisen sijaan. Laitoin pullat öljytyn leivinpaperin päälle, silikonisudilla sivelin pullat myös ylhäältä öljyllä ja paistoin niitä 20-25minuuttia 200 C asteessa.Käänsin ne kerran paistamisen keskivälissä. Kalana käytin täällä usein tarjouksessa olevaa Niilin ahventa, joka on tosi “lihainen” kala ,joka sopii loistavasti kaikenlaisiin kalapulliin. Suosittelen tätä reseptiä, nämä kalapullat ovat ihania!!

14 kommenttia:

 1. Taas niin herkullista, että pitää "kädettömän kokinkin" kokeilla. Saattaa jopa onnistua, on tarpeeksi simppeli minulle :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä, pitäisikö oikein tehdä. Ja Niilin ahventa, sitähän löytyy täältäkin ;-)

  VastaaPoista
 3. Pakastesei saattaisi upota näihin pihveihin hyvin, kuten Unelias kokki Anna oli laittanut. Tämä resepti laitetaankin muistiin.

  Kiitos taas kommentista blogissani. Korianterit juurineen ostan ViiVoanista Hakaniemestä, kuten melkein kaikki muutkin thaimausteet. Ennen oli Yrjönkadullakin kauppa, jossa korianterit myytiin juurineen, vaan ei ole enää. Sitä saisi varmaan purkissakin.

  VastaaPoista
 4. Hyviltä näyttävät! Meiltä löytyy vain Pyhäjärven ahventa, mutta eiköhän sekin käy ;-)

  VastaaPoista
 5. Korvamerkkaan myös nämä kalapullat, kiitos!

  VastaaPoista
 6. Susadim: Helppoa tehdä ja hyvän makuisia:-)

  Johki: mä arvasinkin ,että teiltäpäin löytyy tuota Niilin ahventa:-)

  Nemo: Pakasteseitä mäkin käyttäisin näihin Suomessa, täällä vaan tuo Niilin ahven on sellainen helposti käytettävä pakastettu kala.Kiitti tiedosta, en ole koskaan käyttänyt korianterijuurta.

  Hippu: Pyhäjärven ahven ja muutkin kalat varmaan käy ihan hyvin;-)

  Krisu:kiitos:-)

  VastaaPoista
 7. Voi kuinka kivaa että postauksestani on ollut iloa! :)

  Olin jo itsekin unohtanut tämän reseptin, pitääpä palauttaa mieleen ihan toiminnan tasollakin lähiaikoina.

  VastaaPoista
 8. Anna: onneksi löysin reseptisi:-)

  VastaaPoista
 9. Hei, tuotahan voisi kokeilla, kuulosti nimittain tosi namilta. Mulla on kalapullista ikava makumuisto lapsuudesta, joten ei ole tullut kokeiltua sen eran perasta, mutta tuo kuulosti todella hyvalta!

  VastaaPoista
 10. Kurkkasin ohjetta ja kuulosti tosi hyvältä, pakastesei sopinee hyvin kalapulliin.

  VastaaPoista
 11. Stina: mullakin oli ennen kamala makumuisto kalapullista,mutta nykyään ne on herkkua,varsinkin nämä!

  Arleena :-)

  Hannele:niin minäkin!

  VastaaPoista
 12. Täytyykin kokeilla tällä ohjeella vaihtelun vuoksi! Hyvältä kuulostaa! Varmasti hauestakin onnistuu. Sitä on pakastimessa fileenä odottamassa pihveiksi pääsyä, kunhan edelliset pihvit saadaan syötyä.:)

  VastaaPoista
 13. Kmsu:hauella varmaankin onnistuis tosi hyvin , ja sähän olet muutenkin oikein mestari kalapihvien/pullien teossa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...